Linsegryde med Anicia linser og nakkefilet

Af Pure Dansk™

Linsegryde med Anicia linser og nakkefilet
Fryseegnet
Fryseegnet
Linsegryde med Anicia linser og nakkefilet

Gryderetter og simregryder er altid en god og smagfuld form for hygge. I vores udgave med danske Anicia linser og langtidsstegt nakkekam er der fuld smæk på smagen. Samtidig er det en god måde at få anvendt smukke grønne linser i kombination med kød, hvor de komplimenterer hinanden.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Linsegryde med Anicia linser og nakkefilet

Antal
4-6 personer
Tid
1 time og 50 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 500 g nakkefilet
  • 400 g gulerødder
  • 200 g champignon
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • Et stort stykke ingefær
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 håndfuld frisk rosmarin
  • 1 håndfuld frisk salvie
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk tomatpure
  • ½-1 dl hvidvin
  • 2 dl vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • Salt og peber
  • 2 spsk. olie
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skær nakkefileten i store tern.
  • Skær løg, hvidløg, champignon og gulerødder i grove stykker.
  • Skræl ingefæren og riv det fint.
  • Brun kødet i en gryde i lidt smør. Tag det brunede kød ud af gryden og stil til side.
  • Steg løg, hvidløg, champignon og ingefær i gryden i et par minutter.
  • Tilsæt gulerødder, brunet kød, dåsetomater, tomatpuré, vand, boullionterning, vand, hvidvin, hakket timian, rosmarin og salvie. Lad retten simre i 60 minutter under låg.
  • Skyl Anicia linserne og tilsæt til retten, og lad den simre yderligere 25 minutter under låg til linser og nakkefilet er mørt.
  • Smag til med salt og peber.
  • Serveringsforslag

    Servér retten med kartoffelmos og evt. linsespirer på toppen for et sprødt bid.

    Efterår Vinter Nem Gryderet Hovedret Aftensmad Simremad

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter