Wellington med Anicia linser og svampe - Pure Dansk™

Wellington med Anicia linser og svampe

Af Pure Dansk™

Wellington med Anicia linser og svampe - Pure Dansk™

Vegetarisk beef wellington med Anicia linser, hvor smagen stadig sidder lige i skabet smagt til med svampe, rosmarin, timian og rødvin. Servér med en brun sauce lavet af kogevandet fra Anicia linserne 

Forberedelse 15 min / Tilberedning 45 min / I alt 1 t
Opskriften giver til hovedret til 4 personer 

Ingredienser

Wellington 

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 rulle butterdej
  • 300 g svampe (mix eller brune champignon) 
  • 200 g frisk spinat  
  • 2½ store løg 
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 dl rødvin
  • 1 citron, saften
  • ½ dl fløde 
  • Salt og peber
  • 1 æg til pensling 

Brun sauce 

  • 2 spsk. smør
  • 4 dl kogevand fra Anicia linser
  • 3 spsk. mel
  • 1 dl grøntsagsboullion 
  • 2 dl mælk
  • ½ dl rødvin
  • Salt og peber
  • Et par blade frisk timian og rosmarin
  • Smag til med sukker
  • Evt. sovsekulør for brun farve 

Fremgangsmåde

 

  1. Skyl og kog Anicia linserne i rigeligt vand i ca. 25 min.
  2. Sigt vandet fra og gem det til brun sauce 
  3. Skær løg i tynde strimler, og steg dem i 1 spsk olivenolie ved lav varme til de er brunet. Tager ca. 20 min.
  4. Tilsæt vinen, og lad det koge helt ind. Lad det køle af.
  5. Hak svampene fint, og steg dem ved høj varme i en pande med 1 spsk olie i et par minutter. Krydr med salt, peber og saften fra citronen 
  6. Bland de kogte linser, timian, rosmarin, spinat, løg og fløde på panden. Steg af i et par minutter.
  7. Skyl ikke panden bagefter, hvis du vil lave sauce 
  8. Rul butterdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. 
  9. Fordel blandingen på midten af butterdejen, lad en kant på 2 cm være fri ud til kanten.
  10. Skær strimler ind mod midten af butterdejen, som kan foldes ind over midten. Læg skiftevis strimlerne af butterdej over hinanden, så det bliver "flettet"
  11. Pensl med et pisket æg, og bag din wellington i ovnen i 30-35 min. ved 200°C. 

Lav imens din brun sauce 

  1. Smelt smør i panden, hvori du har lavet Wellington fyldet. Der er fuld af smag. 
  2. Tilsæt mel og rør rundt, så der kommer en kugle af smør og mel
  3. Tilsæt Anicia kogevandet og pisk til melkuglerne er forsvundet 
  4. Rør boullion, mælk og rødvin i saucen og skru op for varmen 
  5. Smag til med salt, peber og ekstra kviste af rosmarin og timian og lad det koge lidt op under omrøring 
  6. Tilsæt evt. sukker for sødme og sovsekulør for ekstra brun farve