Wellington med Anicia linser og svampe

Af Pure Dansk™

Wellington med Anicia linser og svampe - Pure Dansk™
Vegetarisk
Vegetarisk
Wellington med Anicia linser og svampe - Pure Dansk™

Vegetarisk beef wellington med Anicia linser, hvor smagen stadig sidder lige i skabet smagt til med svampe, rosmarin, timian og rødvin. Servér med en brun sauce lavet af kogevandet fra Anicia linserne.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Wellington med Anicia linser og svampe

Antal
4 personer
Tid
1 time

Ingredienser

Wellington

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 rulle butterdej
  • 300 g svampe (mix eller brune champignon) 
  • 200 g frisk spinat  
  • 2½ store løg 
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 dl rødvin
  • 1 citron, saften
  • ½ dl fløde 
  • Salt og peber
  • 1 æg til pensling 
  • Brun sauce 

  • 2 spsk. smør
  • 2½ dl kogevand fra Danske Anicia linser
  • 3 spsk. mel
  • 1 dl grøntsagsboullion 
  • ½ dl fløde 
  • ½ dl rødvin
  • Salt og peber
  • Et par blade frisk timian og rosmarin
  • Sovsekulør for brun farve
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog Anicia linserne i rigeligt vand i ca. 25 min. Sigt vandet fra og gem det til brun sauce.
  • Skær løg i tynde strimler, og steg dem i 1 spsk olivenolie ved lav varme til de er brunet. Tager ca. 20 min. 
  • Tilsæt vinen, og lad det koge helt ind. Lad det køle af. 
  • Hak svampene fint, og steg dem ved høj varme i en pande med 1 spsk olie i et par minutter. Krydr med salt, peber og saften fra citronen. 
  • Bland de kogte linser, timian, rosmarin, spinat, løg og fløde på panden. Steg af i et par minutter.
  • Skyl ikke panden bagefter, hvis du vil lave sauce.
  • Rul butterdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. 
  • Fordel blandingen på midten af butterdejen, lad en kant på 2 cm være fri ud til kanten.
  • Skær strimler ind mod midten af butterdejen, som kan foldes ind over midten. Læg skiftevis strimlerne af butterdej over hinanden, så det bliver "flettet".
  • Pensl med et pisket æg, og bag din wellington i ovnen i 30-35 min. ved 200 °C.  
  • Brun sauce 

  • Smelt smør i panden, hvori du har lavet Wellington fyldet. Der er fuld af smag. 
  • Tilsæt mel og rør rundt, så der kommer en kugle af smør og mel.
  • Tilsæt Anicia kogevandet og pisk til melkuglerne er forsvundet. 
  • Rør boullion, mælk og rødvin i saucen og skru op for varmen.
  • Smag til med salt, peber og ekstra kviste af rosmarin og timian og lad det koge lidt op under omrøring.
  • Tilsæt evt. sukker for sødme og sovsekulør for ekstra brun farve.
  • Efterår Vinter Jul Aftensmad Hovedret

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter