
Vegetarisk beef wellington med Anicia linser, hvor smagen stadig sidder lige i skabet smagt til med svampe, rosmarin, timian og rødvin. Servér med en brun sauce lavet af kogevandet fra Anicia linserne
Forberedelse 15 min / Tilberedning 45 min / I alt 1 t
Opskriften giver til hovedret til 4 personer
Ingredienser
Wellington
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 1 rulle butterdej
- 300 g svampe (mix eller brune champignon)
- 200 g frisk spinat
- 2½ store løg
- 1 spsk. olivenolie
- 1 stilk frisk rosmarin
- 1 håndfuld frisk timian
- 1 dl rødvin
- 1 citron, saften
- ½ dl fløde
- Salt og peber
- 1 æg til pensling
Brun sauce
- 2 spsk. smør
- 4 dl kogevand fra Anicia linser
- 3 spsk. mel
- 1 dl grøntsagsboullion
- 2 dl mælk
- ½ dl rødvin
- Salt og peber
- Et par blade frisk timian og rosmarin
- Smag til med sukker
- Evt. sovsekulør for brun farve
Fremgangsmåde
- Skyl og kog Anicia linserne i rigeligt vand i ca. 25 min.
- Sigt vandet fra og gem det til brun sauce
- Skær løg i tynde strimler, og steg dem i 1 spsk olivenolie ved lav varme til de er brunet. Tager ca. 20 min.
- Tilsæt vinen, og lad det koge helt ind. Lad det køle af.
- Hak svampene fint, og steg dem ved høj varme i en pande med 1 spsk olie i et par minutter. Krydr med salt, peber og saften fra citronen
- Bland de kogte linser, timian, rosmarin, spinat, løg og fløde på panden. Steg af i et par minutter.
- Skyl ikke panden bagefter, hvis du vil lave sauce
- Rul butterdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Fordel blandingen på midten af butterdejen, lad en kant på 2 cm være fri ud til kanten.
- Skær strimler ind mod midten af butterdejen, som kan foldes ind over midten. Læg skiftevis strimlerne af butterdej over hinanden, så det bliver "flettet"
- Pensl med et pisket æg, og bag din wellington i ovnen i 30-35 min. ved 200°C.
Lav imens din brun sauce
- Smelt smør i panden, hvori du har lavet Wellington fyldet. Der er fuld af smag.
- Tilsæt mel og rør rundt, så der kommer en kugle af smør og mel
- Tilsæt Anicia kogevandet og pisk til melkuglerne er forsvundet
- Rør boullion, mælk og rødvin i saucen og skru op for varmen
- Smag til med salt, peber og ekstra kviste af rosmarin og timian og lad det koge lidt op under omrøring
- Tilsæt evt. sukker for sødme og sovsekulør for ekstra brun farve