Confiterede Ingrid ærter er en skøn simreret med masser af umami og dybde. Servér retten med en frisk myntedressing og fladbrød.
Forberedelse 20 min / Tilberedning 1t 15 min / I alt 1t 35 min
Opskriften giver til 4 personer
Ingredienser
- 4 dl (360 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 10 fed hvidløg
- 30 g frisk ingefær
- 400 g cherrytomater
- 3 rød chili
- 2 dl olivenolie
- 1 spsk tomatpuré
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk stødt koriander
- ½ tsk gurkemeje
- 2 tsk stødt chili
- 2 tsk sukker
- 1,5 tsk salt
Dressing
- 130 g creme fraiche, 9%
- 1 lille håndfuld mynteblade
- 2 små håndfuld grofthakket frisk koriander
- 2 lime
- ¼ tsk salt
Fremgangsmåde
Minimum 12 timer før eller dagen før:- Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer, for at forkorte kogetiden. Hvis du har god tid så kan du også blot koge Ingrid ærterne uden iblødsætning, i 60 min.
- Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne, og kog Ingrid ærterne i rigeligt vand med lidt salt i 25-30 minutter. Hæld vandet fra.
- Tænd ovnen på 150 °C varmluft.
- Kom de kogte Ingrid ærter i en høj pande eller i et ildfast fad, med tilhørende låg.
- Pil hvidløgene. Skræl ingefær og skær i mindre stykker, ca. 0,2 x 0,2 cm. Kom ingefær, hvidløg og cherrytomater i fadet.
- Skyl chilierne og flæk dem på langs og tilsæt dem til de øvrige ingredienser.
- Tilføj tomatpuré, krydderier, sukker og olie til blandingen. Vend det hele godt sammen.
- Læg låg på og stil fadet i ovnen. Lad det simre i olien i 75 min det er mørt og tomaterne er kogt helt ud.
- Rør i blandingen efter halvdelen af tiden er gået. Laves retten i et ildfast fad, tages låget af, når der er 30 min. tilbage.
Dressing:
- Kom creme fraiche, urter, 1 spsk limesaft, ¼ tsk salt i en minihakker. Blend til urterne er finthakkede. Serverer dressingen til en til de confiterede Ingrid ærter sammen med friske limebåde og fladbrød.