Confiterede Ingrid ærter

Confiterede Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Confiterede Ingrid ærter

Confiterede Ingrid ærter er en skøn simreret med masser af umami og dybde. Servér retten med en frisk myntedressing og fladbrød.

Forberedelse 20 min / Tilberedning 1t 15 min / I alt 1t 35 min
Opskriften giver til 4 personer 

Ingredienser

  • 4 dl (360 g) tørrede Danske Ingrid Ærter 
  • 10 fed hvidløg
  • 30 g frisk ingefær
  • 400 g cherrytomater
  • 3 rød chili
  • 2 dl olivenolie 
  • 1 spsk tomatpuré
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk stødt koriander
  • ½ tsk gurkemeje
  • 2 tsk stødt chili
  • 2 tsk sukker
  • 1,5 tsk salt

Dressing 

  • 130 g creme fraiche, 9%
  • 1 lille håndfuld mynteblade
  • 2 små håndfuld grofthakket frisk koriander
  • 2 lime
  • ¼ tsk salt

 

Fremgangsmåde

Minimum 12 timer før eller dagen før:
  1. Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer, for at forkorte kogetiden. Hvis du har god tid så kan du også blot koge Ingrid ærterne uden iblødsætning, i 60 min.  
På dagen: 
  1. Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne, og kog Ingrid ærterne i rigeligt vand med lidt salt i 25-30 minutter. Hæld vandet fra.
  2. Tænd ovnen på 150 °C varmluft.
  3. Kom de kogte Ingrid ærter i en høj pande eller i et ildfast fad, med tilhørende låg. 
  4. Pil hvidløgene. Skræl ingefær og skær i mindre stykker, ca. 0,2 x 0,2 cm. Kom ingefær, hvidløg og cherrytomater i fadet. 
  5. Skyl chilierne og flæk dem på langs og tilsæt dem til de øvrige ingredienser. 
  6. Tilføj tomatpuré, krydderier, sukker og olie til blandingen. Vend det hele godt sammen. 
  7. Læg låg på og stil fadet i ovnen. Lad det simre i olien i 75 min det er mørt og tomaterne er kogt helt ud.
  8. Rør i blandingen efter halvdelen af tiden er gået. Laves retten i et ildfast fad, tages låget af, når der er 30 min. tilbage. 

 

Dressing: 

  1. Kom creme fraiche, urter, 1 spsk limesaft, ¼ tsk salt i en minihakker. Blend til urterne er finthakkede. Serverer dressingen til en til de confiterede Ingrid ærter sammen med friske limebåde og fladbrød.