Confiterede Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Confiterede Ingrid ærter
Confiterede Ingrid ærter

Confiterede Ingrid ærter er en skøn simreret med masser af umami og dybde. Servér retten med en frisk myntedressing og fladbrød.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Confiterede Ingrid ærter

Antal
4 personer
Tid
35 minutter

Ingredienser

  • 4 dl (360 g) tørrede Danske Ingrid Ærter 
  • 10 fed hvidløg
  • 30 g frisk ingefær
  • 400 g cherrytomater
  • 3 rød chili
  • 2 dl olivenolie 
  • 1 spsk tomatpuré
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk stødt koriander
  • ½ tsk gurkemeje
  • 2 tsk stødt chili
  • 2 tsk sukker
  • 1,5 tsk salt
  • Dressing

  • 130 g creme fraiche, 9%
  • 1 lille håndfuld mynteblade
  • 2 små håndfuld grofthakket frisk koriander
  • 2 lime
  • ¼ tsk salt
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer, for at forkorte kogetiden. Hvis du har god tid så kan du også blot koge Ingrid ærterne uden iblødsætning i 60 minutter.  
  • Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne, og kog Ingrid ærterne i rigeligt vand med lidt salt i 25-30 minutter. Hæld vandet fra.
  • Tænd ovnen på 150 °C varmluft.
  • Kom de kogte Ingrid ærter i en høj pande eller i et ildfast fad, med tilhørende låg. 
  • Pil hvidløgene. Skræl ingefær og skær i mindre stykker, ca. 0,2 x 0,2 cm. Kom ingefær, hvidløg og cherrytomater i fadet. 
  • Skyl chilierne og flæk dem på langs og tilsæt dem til de øvrige ingredienser. 
  • Tilføj tomatpuré, krydderier, sukker og olie til blandingen. Vend det hele godt sammen. 
  • Læg låg på og stil fadet i ovnen. Lad det simre i olien i 75 min det er mørt og tomaterne er kogt helt ud. 
  • Rør i blandingen efter halvdelen af tiden er gået. Laves retten i et ildfast fad, tages låget af, når der er 30 min. tilbage. 
  • Dressing

  • Kom creme fraiche, urter, 1 spsk limesaft, ¼ tsk salt i en minihakker. Blend til urterne er finthakkede. Serverer dressingen til en til de confiterede Ingrid ærter sammen med friske limebåde og fladbrød.
  • Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter