Confiterede Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Confiterede Ingrid ærter
Vegetarisk
Vegetarisk
Vegansk
Vegansk
Confiterede Ingrid ærter

Confiterede Ingrid ærter er en skøn simreret med masser af umami og dybde. Servér retten med en frisk myntedressing og fladbrød.

Confitér danske bælgfrugter og oplev masser af smag

Confitering er en klassisk tilberedningsteknik, hvor råvarer simrer nænsomt i fedtstof ved lav temperatur, så smagen fordybes, og teksturen bliver uimodståelig. Her er de gule Ingrid ærter i centrum.

Når Ingrid ærter confiteres i olie med krydderurter og hvidløg, forvandles de til små smagsbomber – møre, cremede og intense. Et vegetarisk alternativ til klassiske confiterede retter som and, men med nordisk twist.

Det er nem og vegetarisk simremad, hvor der er fokus bælgfrugternes egenskaber. Servér retten med en frisk urtedressing og dyp hjemmebagt fladbrød i den fantastiske sauce.

Laves retten uden dressingen, har du en nem og vegansk hverdagsret.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Confiterede Ingrid ærter

Antal
4 personer
Tid
35 minutter

Ingredienser

  • 4 dl (360 g) tørrede Danske Ingrid Ærter 
  • 10 fed hvidløg
  • 30 g frisk ingefær
  • 400 g cherrytomater
  • 3 rød chili
  • 2 dl olivenolie 
  • 1 spsk tomatpuré
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk stødt koriander
  • ½ tsk gurkemeje
  • 2 tsk stødt chili
  • 2 tsk sukker
  • 1,5 tsk salt
  • Dressing

  • 130 g creme fraiche, 9%
  • 1 lille håndfuld mynteblade
  • 2 små håndfuld grofthakket frisk koriander
  • 2 lime
  • ¼ tsk salt
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer, for at forkorte kogetiden. Hvis du har god tid, kan du også blot koge Ingrid ærterne uden iblødsætning i 60 minutter.  
  • Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne, og kog Ingrid ærterne i rigeligt vand med lidt salt i 25-30 minutter. Hæld vandet fra.
  • Tænd ovnen på 150 °C varmluft.
  • Kom de kogte Ingrid ærter i en høj pande eller i et ildfast fad, med tilhørende låg. 
  • Pil hvidløgene. Skræl ingefær og skær i mindre stykker, ca. 0,2 x 0,2 cm. Kom ingefær, hvidløg og cherrytomater i fadet. 
  • Skyl chilierne og flæk dem på langs, og tilsæt dem til de øvrige ingredienser. 
  • Tilføj tomatpuré, krydderier, sukker og olie til blandingen. Vend det hele godt sammen. 
  • Læg låg på og stil fadet i ovnen. Lad det simre i olien i 75 minutter, til det er mørt, og tomaterne er kogt helt ud. 
  • Rør i blandingen efter halvdelen af tiden er gået. Laves retten i et ildfast fad, tages låget af, når der er 30 minutter. tilbage. 
  • Dressing

  • Kom creme fraiche, urter, 1 spsk limesaft, ¼ tsk salt i en minihakker. Blend til urterne er finthakkede.
  • Serveringsforslag

    Servér de confiterede Ingrid ærter med dressingen til og sammen med friske limebåde og fladbrød.