Falafler med Ingrid ærter og kartoffel

Falafler med Ingrid ærter og kartoffel

Af Pure Dansk™

Falafler med Ingrid ærter og kartoffel

En god falafel er en af de basisopskrifter, man bør kende, når man laver mad med bælgfrugter.
Denne udgave af falafel med danske Ingrid ærter og kartoffel er en god go-to og smager fantastisk som fyld i en pita, wrap eller salat.

 

Forberedelse 40 min / Tilberedning 30 min / I alt 1 t. og 10 min.
Opskriften giver ca. 20 falafler.

 

Ingredienser

  • 3 dl tørrede Ingrid ærter
  • 1 bagekartoffel = 100g
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. hørfrø
  • ½ dl havregryn
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. stødt koriander  
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 knivspids chilipulver
  • 3 spsk. citronsaft
  • 4 spsk. rapsolie
  • 1 håndfuld persille

 

Fremgangsmåde

  1. Skyl ærterne. Udblød ærterne i rigeligt vand på køl, min. 10 timer eller natten over
  2. Skræl kartoflen, skær i tern og kog i letsaltet vand i 10-15 min. De skal stadig være møre
  3. Riv løg og hvidløg fint
  4. Kom ærter, kogte kartofler, løg, hvidløg, hørfrø, havregryn, koriander, spidskommen, chilipulver, citronsaft, rapsolie og persille i en blender. Blend til en ensartet grov masse
  5. Form falaflerne med en ske
  6. Bag dem i ovnen i 30 min ved 200 ֯C eller fritér i en gryde med olie
Eller
  1. Varm olie i en gryde
  2. Test med en træpind: Når det bobler omkring pinden, er olien varm nok.
  3. Tag dem op med en hulske, når de er gyldne. Tager cirka 3-4 minutter
  4. Lad dem tørre af på et stykke køkkenrulle

Falaflerne kan nydes lune eller kolde.
Servér i et pitabrød med f.eks. spidskål, feta og bagte gulerødder.