Falafler med Ingrid ærter og kartoffel

Af Pure Dansk™

Falafler med Ingrid ærter og kartoffel
Vegetarisk
Vegetarisk
Vegansk
Vegansk
Falafler med Ingrid ærter og kartoffel

En god falafel er en af de basisopskrifter, man bør kende, når man laver mad med bælgfrugter. Denne udgave af falafel med danske Ingrid ærter og kartoffel er en god go-to opskrift, som smager fantastisk som fyld i en pita, wrap eller salat.

Prøv de bedste falafler med danske råvarer og masser af smag

Ingrid ærter og kartofler danner grundlaget for disse sprøde falafler, der forener danske råvarer med inspiration fra det mellemøstlige køkken. Ingrid ærterne tilfører protein og bid, mens kartofler giver en blød kerne, der gør falaflerne ekstra saftige.

Krydderier som spidskommen, koriander og hvidløg løfter falafler med Ingrid ærter og kartoffel til en aromatisk favorit i det plantebaserede køkken. De små, gyldne boller er sprøde udenpå og bløde indeni, hvilket gør dem ideelle både til aftensmad og som proteinrig snack. En skøn måde at bringe mellemøstlige smage ind i hverdagen – med et nordisk islæt.

Hjemmelavede falafler uden kikærter kan laves på mange måder, og du kan for eksempel også lave falafler med hestbønner eller falafler med Ingrid ærter.

Spis dem sammen med sprød kål, friske krydderurter, cremet dressing og salt feta i enten pita, wraps eller salatbowls, og du har nem og grøn hverdagsmad - de kan også spises bare med en god hummus til.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid ærter.

Danske Ingrid ærter

Danske Ingrid ærter

Falafler med Ingrid ærter og kartoffel

Antal
20 falafler.
Tid
1 time og 10 minutter

Ingredienser

  • 3 dl (270 g) tørrede Danske Ingrid Ærter 
  • 1 bagekartoffel (100 g)
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. hørfrø
  • ½ dl havregryn
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. stødt koriander  
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 knivspids chilipulver
  • 3 spsk. citronsaft
  • 4 spsk. rapsolie
  • 1 håndfuld persille
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl Ingrid ærterne og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Skræl kartoflen, skær i tern og kog i letsaltet vand i 10-15 minutter. De skal stadig være møre.
  • Riv løg og hvidløg fint.
  • Kom ærter, kogte kartofler, løg, hvidløg, hørfrø, havregryn, koriander, spidskommen, chilipulver, citronsaft, rapsolie og persille i en blender. Blend til en ensartet grov masse.
  • Form falaflerne med en ske.
  • Bag dem i ovnen i 30 minutter ved 200 ֯C.
  • Alternaiv tilberedning

  • Varm olie i en gryde.
  • Test med en træpind: Når det bobler omkring pinden, er olien varm nok.
  • Steg falafler i olien, ca 3-4 minutter. Tag dem op med en hulske, når de er gyldne.
  • Lad dem tørre af på et stykke køkkenrulle.
  • Serveringsforslag

    Falaflerne kan nydes lune eller kolde. Servér i et pitabrød med dit yndlings tilbehør.