
En god falafel er en af de basisopskrifter, man bør kende, når man laver mad med bælgfrugter.
Denne udgave af falafel med danske Ingrid ærter og kartoffel er en god go-to og smager fantastisk som fyld i en pita, wrap eller salat.
Forberedelse 40 min / Tilberedning 30 min / I alt 1 t. og 10 min.
Opskriften giver ca. 20 falafler.
Ingredienser
- 3 dl (270 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 1 bagekartoffel (100 g)
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. hørfrø
- ½ dl havregryn
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 knivspids chilipulver
- 3 spsk. citronsaft
- 4 spsk. rapsolie
- 1 håndfuld persille
Fremgangsmåde
- Skyl ærterne. Udblød ærterne i rigeligt vand på køl min. 10 timer eller natten over
- Skræl kartoflen, skær i tern og kog i letsaltet vand i 10-15 min. De skal stadig være møre
- Riv løg og hvidløg fint
- Kom ærter, kogte kartofler, løg, hvidløg, hørfrø, havregryn, koriander, spidskommen, chilipulver, citronsaft, rapsolie og persille i en blender. Blend til en ensartet grov masse
- Form falaflerne med en ske
- Bag dem i ovnen i 30 min ved 200 ֯C eller fritér i en gryde med olie
- Varm olie i en gryde
- Test med en træpind: Når det bobler omkring pinden, er olien varm nok.
- Tag dem op med en hulske, når de er gyldne. Tager cirka 3-4 minutter
- Lad dem tørre af på et stykke køkkenrulle
Falaflerne kan nydes lune eller kolde.
Servér i et pitabrød med f.eks. spidskål, feta og bagte gulerødder.