En god falafel er en af de basisopskrifter, man bør kende, når man laver mad med bælgfrugter. Denne udgave af falafel med danske Ingrid ærter og kartoffel er en god go-to og smager fantastisk som fyld i en pita, wrap eller salat.
Skyl Ingrid ærterne og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
Skræl kartoflen, skær i tern og kog i letsaltet vand i 10-15 min. De skal stadig være møre.
Riv løg og hvidløg fint.
Kom ærter, kogte kartofler, løg, hvidløg, hørfrø, havregryn, koriander, spidskommen, chilipulver, citronsaft, rapsolie og persille i en blender. Blend til en ensartet grov masse.
Form falaflerne med en ske.
Bag dem i ovnen i 30 min ved 200 ֯C eller fritér i en gryde med olie.
Eller
Varm olie i en gryde.
Test med en træpind: Når det bobler omkring pinden, er olien varm nok.
Tag dem op med en hulske, når de er gyldne. Tager cirka 3-4 minutter.
Lad dem tørre af på et stykke køkkenrulle.
Serveringsforslag
Falaflerne kan nydes lune eller kolde. Servér i et pitabrød med f.eks. spidskål, feta og bagte gulerødder.
Pure Dansk gør det nemmere at få linser, ærter og bønner på tallerkenen og få dem så lokalt som muligt, nemlig dyrket på de danske marker. Hele vejen fra jord til bord foregår i Danmark, hvor de høstes, renses og pakkes, før de lander på dit spisebord.