Falafler med Ingrid ærter og kartoffel

Af Pure Dansk™

Falafler med Ingrid ærter og kartofler
Falafler med Ingrid ærter og kartofler

En god falafel er en af de basisopskrifter, man bør kende, når man laver mad med bælgfrugter. Denne udgave af falafel med danske Ingrid ærter og kartoffel er en god go-to og smager fantastisk som fyld i en pita, wrap eller salat.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Falafler med Ingrid ærter og kartoffel

Antal
20 falafler.
Tid
1 time og 10 minutter

Ingredienser

  • 3 dl (270 g) tørrede Danske Ingrid Ærter 
  • 1 bagekartoffel (100 g)
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. hørfrø
  • ½ dl havregryn
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. stødt koriander  
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 knivspids chilipulver
  • 3 spsk. citronsaft
  • 4 spsk. rapsolie
  • 1 håndfuld persille
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl Ingrid ærterne og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Skræl kartoflen, skær i tern og kog i letsaltet vand i 10-15 min. De skal stadig være møre.
  • Riv løg og hvidløg fint.
  • Kom ærter, kogte kartofler, løg, hvidløg, hørfrø, havregryn, koriander, spidskommen, chilipulver, citronsaft, rapsolie og persille i en blender. Blend til en ensartet grov masse.
  • Form falaflerne med en ske.
  • Bag dem i ovnen i 30 min ved 200 ֯C eller fritér i en gryde med olie.
  • Eller

  • Varm olie i en gryde.
  • Test med en træpind: Når det bobler omkring pinden, er olien varm nok.
  • Tag dem op med en hulske, når de er gyldne. Tager cirka 3-4 minutter.
  • Lad dem tørre af på et stykke køkkenrulle.
  • Serveringsforslag

    Falaflerne kan nydes lune eller kolde. Servér i et pitabrød med f.eks. spidskål, feta og bagte gulerødder.

    Mellemøstlig

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter