Nemme og lækre kåldolmere med hestebønner og fars i en rulle af savoykål - fuld af smag. En god ret, hvis du gerne vil spise mindre kød
Forberedelse 25 min. / Tilberedning 30 min. / I alt 55 min.
Opskriften giver til 8-10 stk. kåldolmere
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
- 250 g hakket svinekød
- 1½-2 tsk. salt
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. frisk timian
- 1 spsk. tomatpuré
- 1 æg
- 6 svesker
- En håndfuld persille
- Peber
- 1 savoykål
- 300 g cherrytomater
- 1 squash
- 2½ dl grøntsagsbouillon
Fremgangsmåde
- Skyl og iblødsæt hestebønner i 12 timer, i rigeligt vand på køl
- Kog hestebønnerne i rigeligt vand i 45 min
- Hak hvidløg, timian og svesker fint
- Blend de kogte hestebønner
- Rør kødet sejt med salt og tilsæt finthakket hvidløg, timian, blendede hestebønner, tomatpure, æg, hakkede svesker og hakket persille. Rør det hele godt sammen og krydr med peber
- Kasser de yderste blade på savoykålen, hvis de er grimme. Pil forsigtigt 8-10 blade af savoykålen og skyl dem godt i koldt vand
- Fyld en gryde med rigeligt vand og tænd for det, så det kommer op og koge. Kom bladene i kogende vand 2-3 min., og skyl dem derefter i koldt vand
- Lad dem dryppe af i en si. Skær det nederste stykke af det hvide i midten af bladet
- Fordel farsen på bladene og pak dem omkring. Læg dem i et ovnfast fad med lukningen nedad
- Skær squash og cherrytomaterne i mindre stykker og kom dem i fadet
- Hæld bouillon over kåldolmerne og sæt fadet i ovnen ca. 30 min. ved 180°C varmluft
Servér varme med en salat og evt. en brun sauce af Anicia linse boullion til.