Kåldolmere med Hestebønner - Pure Dansk™

Kåldolmere med hestebønner

Af Pure Dansk™

Kåldolmere med Hestebønner - Pure Dansk™

Nemme og lækre kåldolmere med hestebønner og fars i en rulle af savoykål - fuld af smag. En god ret, hvis du gerne vil spise mindre kød

Forberedelse 25 min. / Tilberedning 30 min. / I alt 55 min.
Opskriften giver til 8-10 stk. kåldolmere 

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 250 g hakket svinekød
  • 1½-2 tsk. salt
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. frisk timian
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1 æg
  • 6 svesker
  • En håndfuld persille
  • Peber
  • 1 savoykål
  • 300 g cherrytomater
  • 1 squash
  • 2½ dl grøntsagsbouillon

Fremgangsmåde

  1. Skyl og iblødsæt hestebønner i 12 timer, i rigeligt vand på køl
  2. Kog hestebønnerne i rigeligt vand i 45 min
  3. Hak hvidløg, timian og svesker fint 
  4. Blend de kogte hestebønner 
  5. Rør kødet sejt med salt og tilsæt finthakket hvidløg, timian, blendede hestebønner, tomatpure, æg, hakkede svesker og hakket persille. Rør det hele godt sammen og krydr med peber
  6. Kasser de yderste blade på savoykålen, hvis de er grimme. Pil forsigtigt 8-10 blade af savoykålen og skyl dem godt i koldt vand
  7. Fyld en gryde med rigeligt vand og tænd for det, så det kommer op og koge. Kom bladene i kogende vand 2-3 min., og skyl dem derefter i koldt vand
  8. Lad dem dryppe af i en si. Skær det nederste stykke af det hvide i midten af bladet
  9. Fordel farsen på bladene og pak dem omkring. Læg dem i et ovnfast fad med lukningen nedad
  10. Skær squash og cherrytomaterne i mindre stykker og kom dem i fadet
  11. Hæld bouillon over kåldolmerne og sæt fadet i ovnen ca. 30 min. ved 180°C varmluft

Servér varme med en salat og evt. en brun sauce af Anicia linse boullion til.

Danske Hestebønner

Brune og tykskallede. Med en fast struktur og cremet indre konsistens. Hestebønner tilfører god umami med mild smag af humle og græs.

→ Køb Danske Hestebønner