Kåldolmere med hestebønner

Af Pure Dansk™

Kåldolmere med Hestebønner - Pure Dansk™
Kåldolmere med Hestebønner - Pure Dansk™

Nemme og lækre kåldolmere med hestebønner og fars i en rulle af savoykål - fuld af smag. En god ret, hvis du gerne vil spise mindre kød.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Kåldolmere med hestebønner

Antal
8-10 stk. kåldolmere
Tid
55 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 250 g hakket svinekød
  • 1½-2 tsk. salt
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. frisk timian
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1 æg
  • 6 svesker
  • En håndfuld persille
  • Peber
  • 1 savoykål
  • 300 g cherrytomater
  • 1 squash
  • 2½ dl grøntsagsbouillon
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Kog hestebønnerne i rigeligt vand i 45 min.
  • Hak hvidløg, timian og svesker fint.
  • Blend de kogte hestebønner.
  • Rør kødet sejt med salt og tilsæt finthakket hvidløg, timian, blendede hestebønner, tomatpure, æg, hakkede svesker og hakket persille. Rør det hele godt sammen og krydr med peber.
  • Kasser de yderste blade på savoykålen, hvis de er grimme. Pil forsigtigt 8-10 blade af savoykålen og skyl dem godt i koldt vand.
  • Fyld en gryde med rigeligt vand og tænd for det, så det kommer op og koge. Kom bladene i kogende vand 2-3 min., og skyl dem derefter i koldt vand.
  • Lad dem dryppe af i en si. Skær det nederste stykke af det hvide i midten af bladet
  • Fordel farsen på bladene og pak dem omkring. Læg dem i et ovnfast fad med lukningen nedad.
  • Skær squash og cherrytomaterne i mindre stykker og kom dem i fadet
  • Hæld bouillon over kåldolmerne og sæt fadet i ovnen ca. 30 min. ved 180°C varmluft.
  • Serveringsforslag

    Servér varme med en salat og evt. en brun sauce af Anicia linse boullion til.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter