Stegt laks med cremede Anicia linser og grønne asparges - Pure Dansk™

Stegt laks med cremede Anicia linser og grønne asparges

Af Pure Dansk™

Stegt laks med cremede Anicia linser og grønne asparges - Pure Dansk™

Nyd lækre danske asparges mens de er i sæson, sammen med danske Anicia linser og stegt laks. En ret der passer perfekt til forår og sommer.

Forberedelse 30 time  / Tilberedning 25 min / I alt 55 min
Opskrift til 4 personer. 

Ingredienser

  • 2 dl tørrede Danske Anicia Linser
  • 3 ½ dl piskefløde
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 citron
  • 2 håndfuld krydderurter - fx purløg og persille eller hvad du lige har. 
  • 2 spsk kapers
  • 1 bundt grønne danske asparges
  • 2 håndfuld frisk spinat

  • 4 stykker laks
  • Salt
  • Skal fra 1 økologisk citron
  • Olie til stegning
  • 1 god klat smør til stegning

                      Fremgangsmåde

                      1. Skyl Anicia linserne og kog i rigeligt letsaltet vand i 20 min., til de er møre.
                      2. Tag laksestykkerne ud af køleskabet og salt stykkerne på begge sider.
                        Læg laksen til side og lad det temperere en smule, inden du skal stege det. 
                      3. Pil løg og hvidløg og hak det fint. 
                      4. Varm en pande op med olie og steg løg og hvidløg til de er klare. 
                      5. Bræk den nederste ende af aspargesene, hvor de knækker naturligt og skær dem i små skiver af ca. 1-2 cm. 
                      6. Kom hakkede kapers, asparges, fløde og citronsaft i panden og lad det koge ind i 2-3 min.
                      7. Tilsæt de forkogte linser, og lad det simre i 5 minutter.
                      8. Hak spinat groft og vend det i. Smag til.  
                      9. På en anden pande steges laksen. Varm en pande op til middelhøj varme og kom 2 spsk olie og en god klat smør på. Når smøren er smeltet og der er god varme på panden, lægges laksestykkerne på panden med skindsiden nedad. Det er vigtigt, at der kommer en stegelyd, når laksen lægges på, så du kommer til at stege dit laks og ikke koge på det. 
                      10. Steg på skindsiden til skindet er gyldent og sprødt. Skru ned for varmen og steg det kort på de resterende side, til laksen er gennemtilberedt. Krydre med peber. 
                      11. Anret fisken på den cremede linsebund med asparges og top med friske krydderurter og citronskal.