Enchiladas med gråærter og tomatsalsa

Af Pure Dansk™

Enchiladas med gråærter og tomatsalsa
Vegetarisk
Vegetarisk
Fryseegnet
Fryseegnet
Enchiladas med gråærter og tomatsalsa

Enchiladas er en klassisk mexicansk ret, der består af fyldte tortillas pandekager, som er gratineret i ovnen med salsa og ost. Prøv denne smagfulde opskrift på enchiladas med gråærter, tomatsalsa og krydderier. En nem og lækker vegetarisk hverdagsret med bælgfrugter, som både er mættende, proteinrig og fuld af smag.

Leder du efter en nem og smagfuld opskrift på vegetariske enchiladas?

Disse enchiladas med gråærter og tomatsalsa er et lækkert og mættende måltid fyldt med proteinrige bælgfrugter, smagfuld tomatsauce og varme krydderier. Danske gråærter er et godt alternativ til bønner. De tilfører en umamifyldt dyb smag, som passer perfekt i mexicanske retter.

Server dine vegetar enchiladas, som en kødfri hverdagsret med bælgfrugter, hvor hele familien kan være med. Retten er både klimavenlig, budgetvenlig og nem at lave. 

Brug danske gråærter i stedet for sorte bønner eller kidneybønner næste gang du laver enchiladas og andre mexicanske retter. Du vil opleve, at de er både drøje i brug, mætter og smager fantastisk i retter, hvor du anvender sorte bønner.  

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Gråærter.

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Enchiladas med gråærter og tomatsalsa

Antal
4 personer
Tid
1 time

Ingredienser

Fyld

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Gråærter
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 200 g champignon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. sød paprika
  • Salt og peber
  • Tomatsalsa 

  • 2 løg 
  • 2 fed hvidløg 
  • 1 dl rød balsamico
  • 9 store tomater eller 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk. brun farin 
  • 1 tsk. paprika 
  • 1 tsk. koriander 
  • 1 tsk. cayennepeber
  • salt 
  • Friskkværnet peber
  • Enchiladas tilbehør

  • 1 dåse majs 
  • 8 tortilla pandekager
  • 150 g fast modnet ost eller revet mozzarella. 
  • En håndfuld frisk koriander
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne, og kog dem i 30-35 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra gråærterne, og stil dem til side.
  • Hjemmelavet tomatsalsa

  • Imens gråærterne koger tilberedes tomatsalsaen.
  • Hak løg og hvidløg fint, og sauter dem på en pande med lidt olie.
  • Tilsæt balsamico og karamelisér løgene, og tilsæt brun farin, tomater og krydderier, og lad salsaen koge ind i 10 minutter til den får en tykkere konsistens.
  • Smag salsaen til med salt, peber og eventuelt lidt mere cayennepeber eller chili, hvis du gerne vil have en stærkere tomatsalsa.
  • Blend salsaen hvis du ønsker en tyk ensartet konsistens uden løgstykker.  
  • Fyld med gråærter

  • Løg og hvidløg hakkes fint.
  • Skyl peberfrugten og skær den i små stykker. Rens champignon for jordrester, og skær dem i mindre mundrette stykker.
  • Varm olie op i en gryde ved middel varme. Sautér løg og hvidløg til løgene er klare. 
  • Tilsæt peberfrugt, champignon og steg det i yderligere 2 minutter.
  • Tilsæt de kogte gråærter og 1 dåse hakkede tomater sammen med spidskommen og paprika, og lad det simre under låg i 15 minutter.
  • Smag det til med salt og peber. 
  • Sådan samler du dine enchiladas 

  • Fordel 1 spsk. tomatsalsa på hver tortillas, og kom gråærtefyld på uden tomatvæden.
  • Kom tilsidst majs og revet ost ovenpå gråærtefyldet. Husk at gem lidt ost som topping til dine enchiladas.
  • Rul de fyldte tortillas sammen, og læg dem i et ovnfast fad med lukningen nedad. Har du mere gråærtefyld tilbage fordeles det i siderne af fadet.
  • Fordel et lag tomatsalsa henover dine enchiladas, og top med revet ost. Bag dem i ovnen ved 200 C varmluft i 10-15 minutter til osten er smeltet.  
  • Drys med friskhakket koriander inden servering.
  • Serveringsforslag

    Denne lækre mexicanske ret smager dejligt med creme fraiche, tomatsalat og en frisk hjemmelavet ærtemole.

    Tip

    Denne opskrift på enchiladas smager også godt med vores danske Ingrid ærter eller hestebønner, som alternativ til gråærterne.

    Du kan også tilsætte lidt hakket kød til denne opskrift, hvis du bedst kan lide dine tortillaspandekager med fyld af både kød og bønner.

    Hverdagsmad Børnevenlig Krydret Proteinrig Nem Ovnret Aftensmad Frokost Hovedret Mexicansk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter