Quesadillas med hestebønner, hjemmelavet salsa, ost og spinat

Af Pure Dansk™

Quesadillas med hestebønner, hjemmelavet salsa, ost og spinat
Vegetarisk
Vegetarisk
Uden mælk
Uden mælk
Fryseegnet
Fryseegnet
Quesadillas med hestebønner, hjemmelavet salsa, ost og spinat

Grillet fyldt tortillapandekage med bønner, nem hjemmelavet salsa, ost og spinat. Nem og lækker grøn hverdagsret med bælgfrugter. Hestebønnerne tilfører masser af protein og umami til disse quesadillas, som smager fantastisk sammen med den hjemmelavede salsa.

Mexikanske quesadillas med danske hestebønner

Quesadillas er fyldte tortillapandekager, hvor pandekagerne lægges sammen med fyld i midten inden de steges på en pande eller i en panini grill. I denne opskrift har vi fyldt tortillapandekagerne med hestebønner, spinat, salsa og ost. Danske hestebønner er gode i mexikanske retter, som disse quesadillas, hvor man ofte anvender udenlandske kidneybønner eller sortebønner.

Prøv denne opskrift på tortillaspandekager med hestebønner, som tilfører masser af dybe, umami og gode proteiner til den enkle hverdagsret med bælgfrugter. Det er en virkelig god og familievenlig opskrift med bælgfrugter, som kan varieres med det grøntsagsfyld som din familie bedst kan lide. Bønnefyldet smager også dejligt med majs og rød peberfrugt.  

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Quesadillas med hestebønner, hjemmelavet salsa, ost og spinat

Antal
4 personer
Tid
50 minutter

Ingredienser

Quesadillas

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner 
  • 6 mellemstørrelse tortillas 
  • 150 g revet mozzarella 
  • 200 g frisk spinat 
  • Hjemmelavet salsa 

  • 2 løg 
  • 2 fed hvidløg 
  • 1 dl balsamico eller æblecidereddike 
  • 6-9 store tomater eller 1 dåse tomater
  • 1 spsk. brun farin 
  • 1 tsk. paprika 
  • 1 tsk. koriander 
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 1 knivspids kanel 
  • Peber og salt 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Kog de udblødte hestebønner i rigeligt vand tilsat lidt salt i 40-45 minutter. Hæld kogevandet fra, og stil hestebønnerne til side.
  • Hjemmelavet salsa

  • Imens hestebønnerne koger laves den hjemmelavede salsa. 
  • Hak løg og hvidløg fint. Steg løgene i et par minutter i en gryde med lidt olie.
  • Tilsæt balsamico- eller æblecidereddike og karamelisér løgene. 
  • Tilsæt brun farin, tomater og krydderier, og lad salsaen koge ind i 10 minutter til den får en tykkere konsistens.
  • Smag salsaen til med salt, peber og eventuelt lidt mere cayennepeber eller chili, hvis du gerne vil have en stærkere tomatsalsa.
  • Blend salsaen hvis du ønsker en tyk ensartet konsistens uden løgstykker.  
  • Stegning af Quesadillas

  • Smør salsaen ud på tortilla pandekagen. Kom spinat, hestebønner og ost ovenpå salsaen, så det fylder den ene halvdel af tortillaen. Fold tortilla pandekagen sammen ind over midten til en foldet quesadilla.
  • Steg hver quesadilla i 2-3 minutter på hver side på en varm pande med lidt olie eller smør. Dine quesadillas er færdige, når de er let gyldne på begge sider, og osten er smeltet.
  • Serveringsforslag

    Skær dine quesadillas i trekanter, og servér dem mens de er lune med den hjemmelavede salsa.

    Tip

    I denne opskrift er quesadillas tilberedt på en varm pande, men har du en panini grill kan den også anvendes.

    Hverdagsmad Børnevenlig Nem Krydret Forår Vinter Sommer Efterår Aftensmad Frokost Madpakke Mellemmåltid Snack Mexicansk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter