Dhal med græskar og Anicia linser

Af Pure Dansk™

Dhal med græskar og Anicia linser
Dhal med græskar og Anicia linser

Dhal med græskar og danske linser. Anicia linsen koger ikke ud som røde linser, hvilket giver din daal en skøn konsistens og smag fra varme krydderier, græskar og linser.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Dhal med græskar og Anicia linser

Antal
4 personer
Tid
1 time og 15 minutter

Ingredienser

  • 4 dl (360 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 500 g hokkaido græskar
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 cm frisk ingefær
  • 2 spsk. olie
  • ½  spsk. stødt koriander
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk. kardemomme
  • ½ tsk. kanel
  • ½ tsk. chiliflager
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 grøntsagsbouillon
  • 6 dl vand
  • Salt og peber
  • Topping

  • Creme fraiche 9 %
  • Friske koriander
  • Ristede mandler
  • Ris eller naanbrød med ærtemel
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Riv ingefær på den fine side af rivejernet.
  • Skræl græskar og skær i mundrette tern
  • Varm en gryde op med olie. Steg løg, hvidløg og ingefær i 2-3 minutter ved middel varme
  • Tilsæt alle krydderierne og Lad det stege i cirka. 2 minutter
  • Skyl Anicia linserne og tilsæt dem til gryden sammen med hakkede tomater, græskar, bouillonterning og vand. 
  • Lad det simre i 40-45 minutter og rør i det undervejs, så det ikke sætter sig på bunden. Smag til med salt og peber.
  • Serveringsforslag

    Servér din dhal toppet med creme fraiche, ristede mandler, friske koriander og eventuelt Naanbrød med ærtemel.

    Efterår Vinter Hverdagsmad Krydret Aftensmad Hovedret Indisk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter