
Dhal med græskar og danske linser. Anicia linsen koger ikke ud som røde linser, hvilket giver din daal en skøn konsistens og smag fra varme krydderier, græskar og linser.
Forberedelse 25 min / Tilberedning 50 min / I alt 1 time og 15 min
Denne opskrift giver til 4 personer
Ingredienser
- 4 dl (360 g) tørrede Danske Anicia Linser
- ½ hokkaido græskar
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 4-5 cm frisk ingefær
- 2 spsk olie
- ½ spsk. stødt koriander
- 1 spsk. stødt spidskommen
- 2 tsk garam masala
- 1 tsk kardemomme
- ½ tsk kanel
- ½ tsk chiliflager
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 l grøntsagsbouillon
- Salt og peber
Topping:
- Creme fraiche 9 %
- Friske koriander
- Ristede mandler
- Ris eller naanbrød med ærtemel
Fremgangsmåde
- Pil og hak løg og hvidløg fint.
- Riv ingefær på den fine side af rivejernet.
- Skræl græskar og skær i mundrette tern (ca. 1 x 1 cm)
- Varm en gryde op med olie. Steg løg, hvidløg og ingefær i 2-3 min. ved middel varme
- Tilsæt alle krydderierne og Lad det stege i ca. 2 min.
- Skyl Anicia linserne og tilsæt dem til gryden sammen med hakkede tomater, græskar og bouillon.
- Lad det simre i 40-50 min. Rør i det undervejs, så det ikke sætter sig på bunden. Smag til med salt og peber. Smag på den efter 40 min., og hvis du synes den skal være tykkere, lad den derefter koge mere ind. Smag igen efter 50 min.