Stegt selleri med hvidvinssauce, porrer og Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Stegt selleri med hvidvinssauce, porrer og Ingrid ærter
Vegetarisk
Vegetarisk
Stegt selleri med hvidvinssauce, porrer og Ingrid ærter

Stegt selleri og cremet hvidvinssauce med porrer og sødmefulde Ingrid ærter kan serveres året rundt. Denne ret er både god som forret på gæstemenuen eller en lækker hverdagsret.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Stegt selleri med hvidvinssauce, porrer og Ingrid ærter

Antal
4 personer
Tid
40 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 2 porrer
  • 25 g smør
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 løg
  • 1 dl hvidvin (tør)
  • 2 dl piskefløde
  • 1 dl kogevand fra Ingrid ærterne
  • Saft og skal af ½ citron
  • 1 bundt dild
  • Smør til stegning
  • Stegt knoldselleri

  • 1 knoldselleri
  • 1 -2 spsk. smør til stegning
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra. Kog Ingrid ærterne i 25-30 minutter i rigeligt vand med 1 tsk. salt. Gem kogevandet, når det hældes fra de kogte Ingrid ærter. Det skal anvendes i hvidvinssaucen.
  • Mens Ingrid ærterne koger renses porrerne og skæres i tykke skiver. Steg porrerne i 2 spsk. smør på en pande i 3-4 minutter, til de er møre, men stadig har et let bid. Krydr de stegte porrer med salt og friskkværnet peber.
  • Pil og hak løget fint. Smelt 15 g smør i en gryde, og svits løgene, til de er bløde og klare. Tilsæt hvidvin, og lad det simre, til vinen er kogt ind til cirka det halve.
  • Tilsæt piskefløde sammen med 1 dl kogevand fra Ingrid ærterne, og lad det koge let, til saucen får en cremet konsistens. Smag til med salt, peber og citronsaft. Tilsæt lidt mere kogevand fra Ingrid ærterne, hvis saucen ønskes tyndere. Skru ned for saucen til laveste blus, tilsæt de kogte Ingrid ærter, og lad det simre, mens de stegte selleri tilberedes.
  • Skæl sellerien og skær det i 4-6 skiver. Steg selleriskiverne i rigeligt smør på en pande ved høj varme i 2-3 minutter på hver side. Tilsat salt og friskkværnet peber og steg i yderligere 3 minutter.
  • Fordel hvidvinssaucen med Ingrid ærter i 4 dybe tallerkener, og anret stegt selleri med porrer, dild og lidt revet citronskal
  • Tip

    Denne ret er også skøn, som en enkel og smagfuld forret på gæstemenuen.

    Nytår Nem Efterår Vinter Sommer Forår Hverdagsmad Forret Hovedret Frokost Aftensmad

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter