Bagt græskar fyldt med hestebønner, svampe og grønkål

Af Pure Dansk™

Bagt græskar fyldt med hestebønner, svampe og grønkål
Vegetarisk
Vegetarisk
Bagt græskar fyldt med hestebønner, svampe og grønkål

Bagt butternutsquash fyldt med hestebønner, svampe, grønkål og krydderurter, smagt til med fløde, citron og revet ost på toppen. Velsmagende og fyldig ret.

Grøn efterårsmad med græskar i centrum

Fyldt bagt græskar er en hyldest til efterårets bedste råvarer. Når græskar bages i ovnen, fremhæves den naturlige sødme, som balanceres af de jordede noter fra svampe, sprødhed fra grønkål og mæthed fra proteinrige hestebønner.

Så når efteråret kalder på varmende retter, er et ovnbagt græskar med fyld et oplagt valg. Med sæsonbestemte grøntsager og lokaldyrkede råvarer er det klimavenlig mad, der både smager af efterår og viser, hvordan danske grøntsager og bælgfrugter kan danne rammen om en velsmagende, vegetarisk ret.

Servér det fyldte græskar som hovedret med for eksempel en frisk salat med pære, kål og brombær til, som matcher sæsonen.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske hestebønner.

Danske hestebønner

Danske hestebønner

Bagt græskar fyldt med hestebønner, svampe og grønkål

Antal
4 personer
Tid
1 time

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 1 butternutsquash, eller andet græskar som Hokkaido
  • 200 g svampemix 
  • 5 stængler grønkål  
  • 2 fed hvidløg   
  • 1 håndfuld salvie  
  • 1 håndfuld bredbladet persille  
  • ½ dl olivenolie  
  • ½ usprøjtet citron  
  • 4 spsk. fløde 
  • 20 g Havgus 12, Arla Unika
  • Salt og friskkværnet peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl hestebønnerne og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Kog hestebønnerne i rigeligt vand i letsaltet vand i 35-40 minutter. Hæld kogevandet fra og stil bønnerne til side.
  • Del græskaret i 2 stykker på den lange led, fjern kerner og udhul græskaret, så der er 1 centimeter tilbage i hver side og 3 centimeter i bunden. 
    Gnid græskarret indvendigt med salt og peber.
  • Rens svampene og skær i mindre stykker.
  • Skyl grønkålen grundigt og hak grønkålsbladene i mindre stykker.
  • Skyl og hak persillen groft.
  • Skær salvie og hvidløg i tynde skiver.
  • Steg svampene i 2 spsk. olie i et minuts tid, og tilsæt hestebønner, grønkål, hvidløg, salvie, persille og fløde. Steg ganske kort, til kålen falder lidt sammen, og krydr godt med salt og peber og citron.
  • Kom fyldet i græskarret og bag græskaret i ovnen ved 175° i ca. 30 minutter.
  • Riv Havgus 12 på toppen, og kom græskaret tilbage i ovnen i 10 minutter, til osten er smeltet.
  • Serveringsforslag

    Servér græskaret som en grøn hovedret.