Bagt græskar fyldt med hestebønner, svampe og grønkål

Bagt græskar fyldt med hestebønner, svampe og grønkål

Af Pure Dansk™

Bagt græskar fyldt med hestebønner, svampe og grønkål

Fyldt bagt butternutsquash med hestebønner, svampe, grønkål og krydderurter, smagt til med fløde, citron og revet ost på toppen. Velsmagende og fyldig ret 

Forberedelse 15 min / Tilberedning 45 min / I alt 1 t og 5 min
Opskrift giver hovedmåltid til 4 personer 


Ingredienser

  • ½ dl hestebønner, tørrede 
  • 1 butternutsquash, eller andet græskar som Hokkaido
  • 200 g svampemix 
  • 5 stængler grønkål  
  • 2 fed hvidløg   
  • 1 håndfuld salvie  
  • 1 håndfuld bredbladet persille  
  • ½ dl olivenolie  
  • ½ usprøjtet citron  
  • 4 spsk fløde 
  • 20 g Havgus 12, Arla Unika
  • Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl og iblødsæt hestebønnerne i rigeligt vand, i minimum 12 timer, eventuelt natten over
  2. Kog hestebønnerne i rigeligt vand i letsaltet vand i 35-40 minutter og hæld kogevandet fra og stil til side 
  3. Del græskaret i 2 stykker på den lange side, fjern kerner og udhul græskaret, så der er 1 centimeter tilbage i hver side og 3 centimeter i bunden.
    Gnid græskarret indvendigt med salt og peber.
  4. Rens svampene, og skær i mindre stykker.
  5. Skyl grønkålen grundigt og hak grønkålsbladene i mindre stykker.
  6. Skyl og hak persillen groft 
  7. Skær salvie og hvidløg i tynde skiver.
  8. Steg svampene i 2 spsk. olie i et minuts tid, og tilsæt hestebønner, grønkål, hvidløg, salvie, persille og fløde. Steg ganske kort, til kålen falder lidt sammen, og krydr godt med salt og peber og citron 
  9. Kom fyldet i græskarret og bag græskaret i ovnen ved 175° i ca. 30 minutter
  10. Riv Havgus 12 på toppen og kom græskaret tilbage i ovnen i 10 minutter til osten er smeltet

Servér græskaret som hovedret, eventuelt med en salat med Ingrid ærter eller Anicia linser eller som tilbehør.