Bagt græskar fyldt med hestebønner, svampe og grønkål

Af Pure Dansk™

Bagt græskar fyldt med hestebønner, svampe og grønkål
Bagt græskar fyldt med hestebønner, svampe og grønkål

Fyldt bagt butternutsquash med hestebønner, svampe, grønkål og krydderurter, smagt til med fløde, citron og revet ost på toppen. Velsmagende og fyldig ret.

I opskriften er der anvendt Danske Hestebønner.

Bagt græskar fyldt med hestebønner, svampe og grønkål

Antal
4 personer
Tid
1 time

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 1 butternutsquash, eller andet græskar som Hokkaido
  • 200 g svampemix 
  • 5 stængler grønkål  
  • 2 fed hvidløg   
  • 1 håndfuld salvie  
  • 1 håndfuld bredbladet persille  
  • ½ dl olivenolie  
  • ½ usprøjtet citron  
  • 4 spsk. fløde 
  • 20 g Havgus 12, Arla Unika
  • Salt og friskkværnet peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl hestebønnerne og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Kog hestebønnerne i rigeligt vand i letsaltet vand i 35-40 minutter og hæld kogevandet fra og stil til side.
  • Del græskaret i 2 stykker på den lange side, fjern kerner og udhul græskaret, så der er 1 centimeter tilbage i hver side og 3 centimeter i bunden. 
    Gnid græskarret indvendigt med salt og peber.
  • Rens svampene, og skær i mindre stykker.
  • Skyl grønkålen grundigt og hak grønkålsbladene i mindre stykker.
  • Skyl og hak persillen groft.
  • Skær salvie og hvidløg i tynde skiver.
  • Steg svampene i 2 spsk. olie i et minuts tid, og tilsæt hestebønner, grønkål, hvidløg, salvie, persille og fløde. Steg ganske kort, til kålen falder lidt sammen, og krydr godt med salt og peber og citron.
  • Kom fyldet i græskarret og bag græskaret i ovnen ved 175° i ca. 30 minutter.
  • Riv Havgus 12 på toppen og kom græskaret tilbage i ovnen i 10 minutter til osten er smeltet.
  • Serveringsforslag

    Servér græskaret som hovedret, eventuelt med en salat med Ingrid ærter eller Anicia linser eller som tilbehør.