Hestebønnegryde med rodfrugter, tomat og anjoser

Hestebønnegryde med rodfrugter, tomat og anjoser

Af Pure Dansk™

Hestebønnegryde med rodfrugter, tomat og anjoser

Cremet hestebønnegryde med masser af smag og umami fra hestebønner og anjoser, mens grøntsager og tomater giver god fylde og sødme til gryderetten

Forberedelse 15 min / Tilberedning 45 min / I alt 1 t og 5 min
Opskrift giver til 4 personer 


Ingredienser

  • 1½ dl hestebønner, tørrede 
  • 4 gulerødder 
  • 1 løg 
  • ½ stort eller 1 lille knoldselleri 
  • 1 bagekartoffel
  • 1 spsk olie 
  • 2 spsk tomatpuré
  • 2 håndfulde soltørrede tomater i olie, i tern  
  • 5 store tomater, i tern 
  • 4 dl vand 
  • 1½ håndfuld frisk timian
  • 1 knivspids salt 
  • 7 ansjoser 
  • 2 spsk anjos olie 
  • 1 syrligt æble, i små tern 
  • Peber og salt 
  • 20 g Arla Unika, Havgus 12

Fremgangsmåde

  1. Skyl og iblødsæt Hestebønnerne med rigeligt vand, på køl i minimum 12 timer. Hæld vandet fra dagen efter
  2. Kog hestebønnerne i rigeligt vand, i 35-40 minutter, til de er møre
  3. Hak løg, og skær tomater, gulerødder, knoldselleri, kartoffel og soltørrede tomater i tern
  4. Hæld olie i en gryde, og svits løg, tomater og soltørrede tomater af i et par minutter 
  5. Tilsæt gulerødder, kartofler, knoldselleri, 3 dl vand, tomatpuré og timian og lad det koge i 20 minutter under låg, til grøntsagerne er møre. 
  6. Tilsæt 7 anjoser, ansjosvand, 1 kvist timian, godt med friskkværnet peber, 1 dl vand og blend
  7. Riv Havgus 12 i retten, rør rundt og smag til med salt
  8. Hæld vandet fra de kogte hestebønner, og tilsæt til gryden og kog op i et par minutter under omrøring 
Servér retten med små tern af syrlige æbler, friskrevet Havgus 12 og surdejsbrød