Hestebønnegryde med rodfrugter, tomat og anjoser

Af Pure Dansk™

Hestebønnegryde med rodfrugter, tomat og anjoser
Hestebønnegryde med rodfrugter, tomat og anjoser

Cremet hestebønnegryde med masser af smag og umami fra hestebønner og anjoser, mens grøntsager og tomater giver god fylde og sødme til gryderetten.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Hestebønnegryde med rodfrugter, tomat og anjoser

Antal
4 personer
Tid
1 time

Ingredienser

  • 1½ dl (135 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 4 gulerødder 
  • 1 løg 
  • ½ stort eller 1 lille knoldselleri 
  • 1 bagekartoffel
  • 1 spsk. olie 
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 2 håndfulde soltørrede tomater i olie, i tern  
  • 5 store tomater, i tern 
  • 4 dl vand 
  • 1½ håndfuld frisk timian
  • 1 knivspids salt 
  • 7 ansjoser 
  • 2 spsk. anjos olie 
  • 1 syrligt æble, i små tern 
  • Peber og salt 
  • 20 g Arla Unika, Havgus 12
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. Hæld vandet fra dagen efter.
  • Kog hestebønnerne i rigeligt vand, i 35-40 minutter, til de er møre.
  • Hak løg, og skær tomater, gulerødder, knoldselleri, kartoffel og soltørrede tomater i tern.
  • Hæld olie i en gryde, og svits løg, tomater og soltørrede tomater af i et par minutter. 
  • Tilsæt gulerødder, kartofler, knoldselleri, 3 dl vand, tomatpuré og timian og lad det koge i 20 minutter under låg, til grøntsagerne er møre. 
  • Tilsæt 7 anjoser, ansjosvand, 1 kvist timian, godt med friskkværnet peber, 1 dl vand og blend.
  • Riv Havgus 12 i retten, rør rundt og smag til med salt.
  • Hæld vandet fra de kogte hestebønner, og tilsæt til gryden og kog op i et par minutter under omrøring.
  • Serveringsforslag

    Servér retten med små tern af syrlige æbler, friskrevet Havgus 12 og surdejsbrød.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter