Cremet hestebønnegryde med masser af smag og umami fra hestebønner og anjoser, mens grøntsager og tomater giver god fylde og sødme til gryderetten
Forberedelse 15 min / Tilberedning 45 min / I alt 1 time
Opskrift giver til 4 personer
Ingredienser
- 1½ dl (135 g) tørrede Danske Hestebønner
- 4 gulerødder
- 1 løg
- ½ stort eller 1 lille knoldselleri
- 1 bagekartoffel
- 1 spsk. olie
- 2 spsk. tomatpuré
- 2 håndfulde soltørrede tomater i olie, i tern
- 5 store tomater, i tern
- 4 dl vand
- 1½ håndfuld frisk timian
- 1 knivspids salt
- 7 ansjoser
- 2 spsk. anjos olie
- 1 syrligt æble, i små tern
- Peber og salt
- 20 g Arla Unika, Havgus 12
Fremgangsmåde
- Skyl og iblødsæt Hestebønnerne med rigeligt vand, på køl i minimum 12 timer. Hæld vandet fra dagen efter
- Kog hestebønnerne i rigeligt vand, i 35-40 minutter, til de er møre
- Hak løg, og skær tomater, gulerødder, knoldselleri, kartoffel og soltørrede tomater i tern
- Hæld olie i en gryde, og svits løg, tomater og soltørrede tomater af i et par minutter
- Tilsæt gulerødder, kartofler, knoldselleri, 3 dl vand, tomatpuré og timian og lad det koge i 20 minutter under låg, til grøntsagerne er møre.
- Tilsæt 7 anjoser, ansjosvand, 1 kvist timian, godt med friskkværnet peber, 1 dl vand og blend
- Riv Havgus 12 i retten, rør rundt og smag til med salt
- Hæld vandet fra de kogte hestebønner, og tilsæt til gryden og kog op i et par minutter under omrøring