Den danske vinterklassiker og tidligere nationalret "Gule ærter" i en moderne udgave med danske gule Ingrid ærter toppet med bacon, æbletern og sprød kål
Forberedelse 25 min / Tilberedning 35 min / I alt 1 t
Opskriften giver til 4 personer
Ingredienser
- 3 dl (270 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 1 stort løg
- 1 fed hvidløg
- ½ dl olie
- 3-4 timiankviste
- 0,9 l grøntsagsbouillon
- 3 spsk. æbleeddike
- Salt og peber
- 1 stort løg
- 2 æbler
- 200 g god dansk Bacon
- 3-4 stilke palmekål eller grønkål
- 4 skiver rugbrød
- Olie
- Salt
Fremgangsmåde
- Skyl Ingrid ærterne. Sæt dem i blød i rigelig vand på køl, min. 12 timer eller natten over
- Pil løg og hvidløg, og hak det groft
- Varm en gryde op med olie. Svits løg og hvidløg til de er klare
- Kom Ingrid ærter, timiankviste og bouillon i gryden med låg. Kog det ved svag varme i ca. 35 min.
- Tag timian kvistene op. Tilsæt eddike og blend til en ensartet tyk suppe
- Smag til med salt og peber.
- Skær bacon i tern, og steg det gyldent på en pande.
- Tag det af panden og læg på fedtsugende papir, evt. køkkenrulle
- Skær løg og æbler i små tern
- Svits løg og æbler på panden i ca. 4-5 minutter. Vend det sammen med bacon
- Skyl kål og pluk i grove stykker.
- Varm en pande op med lidt olie, og steg kålen til det bliver sprødt på nogle af siderne
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Skær rugbrød i tern, og vend det med olie og salt. Bag rugbrødsternene i ovnen i 20 min.
Anret gule ærter i en skål, og top med løg-og baconblandingen samt sprøde rugbrødscroutoner og kål.