Gule ærter med danske Ingrid ærter - Pure Dansk™

Gule ærter med danske Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Gule ærter med danske Ingrid ærter - Pure Dansk™

Den danske vinterklassiker og tidligere nationalret "Gule ærter" i en moderne udgave med danske gule Ingrid ærter toppet med bacon, æbletern og sprød kål 

Forberedelse 25 min / Tilberedning 35 min / I alt 1 t
Opskriften giver til 4 personer 

Ingredienser

  • 3 dl tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ dl olie
  • 3-4 timiankviste
  • 0,9 l grøntsagsbouillon 
  • 3 spsk. æbleeddike
  • Salt og peber
Topping:
  • 1 stort løg
  • 2 æbler
  • 200 g god dansk Bacon
  • 3-4 stilke palmekål eller grønkål
Rugbrødscroutoner:
  • 4 skiver rugbrød
  • Olie
  • Salt 

 

Fremgangsmåde

  1. Skyl Ingrid ærterne. Sæt dem i blød i rigelig vand på køl, min. 12 timer eller natten over
  2. Pil løg og hvidløg, og hak det groft
  3. Varm en gryde op med olie. Svits løg og hvidløg til de er klare
  4. Kom Ingrid ærter, timiankviste og bouillon i gryden med låg. Kog det ved svag varme i ca. 35 min.
  5. Tag timian kvistene op. Tilsæt eddike og blend til en ensartet tyk suppe
  6. Smag til med salt og peber. 
Topping:
  1. Skær bacon i tern, og steg det gyldent på en pande.
  2. Tag det af panden og læg på fedtsugende papir,  evt. køkkenrulle
  3. Skær løg og æbler i små tern
  4. Svits løg og æbler på panden i ca. 4-5 minutter. Vend det sammen med bacon
  5. Skyl kål og pluk i grove stykker.
  6. Varm en pande op med lidt olie, og steg kålen til det bliver sprødt på nogle af siderne
Rugbrødscroutoner:
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 
  2. Skær rugbrød i tern, og vend det med olie og salt. Bag rugbrødsternene i ovnen i 20 min.

Anret gule ærter i en skål, og top med løg-og baconblandingen samt sprøde rugbrødscroutoner og kål.