Sprøde stegte hestebønner

Af Pure Dansk™

Sprøde stegte hestebønner
Sprøde stegte hestebønner

Den lækreste hjemmelavede snack - sprøde hestebønner stegt i hjemmerørt krydret friskost. Perfekt til tapas, topping på din salat eller som snacks til din drink.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Sprøde stegte hestebønner

Antal
2½ dl hestebønner
Tid
35 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 100 g Arla Unika Loke, eller alternativt anden friskost 
  • 1 lille håndfuld blandede hakkede krydderurter (persille, basilikum, rosmarin, timan, oregano, salvie)
  • Peber
  • 1 tsk. citronskal 
  • 1 tsk. smør
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønnerne og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Hæld vandet fra hestebønnerne og kog dem i letsaltet vand i 35-40 minutter. Hæld vandet fra.
  • Pisk let friskosten og vend med hakkede krydderurter, citronskal og peber. 
  • Varm en grillpande eller pande og smelt 1 tsk smør på panden. Rist hestebønnerne af, så de bliver sprøde og tilsæt undervejs friskosten med krydderurter. 
  • Serveringsforslag

    Servér de ristede sprøde hestebønner som en snack eller som tilbehør sammen med en salat.

    Tapas Snack

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter