Den lækreste hjemmelavede snack - sprøde hestebønner stegt i hjemmerørt krydret friskost. Perfekt til tapas, topping på din salat eller som snacks til din drink
Forberedelse 20 min / Tilberedning 15 min / I alt 35 min
Denne opskrift giver 2½ dl hestebønner
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
- 100 g Arla Unika Loke, eller alternativt anden friskost
- 1 lille håndfuld blandede hakkede krydderurter (persille, basilikum, rosmarin, timan, oregano, salvie)
- Peber
- 1 tsk. citronskal
- 1 tsk. smør
Fremgangsmåde
Dagen før:
- Skyl hestebønnerne og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
Dagen efter:
- Hæld vandet fra hestebønnerne og kog dem i letsaltet vand i 35-40 minutter. Hæld vandet fra.
- Pisk let friskosten og vend med hakkede krydderurter, citronskal og peber.
- Varm en grillpande eller pande og smelt 1 tsk smør på panden. Rist hestebønnerne af, så de bliver sprøde og tilsæt undervejs friskosten med krydderurter.
Servér de ristede sprøde hestebønner som en snack eller som tilbehør sammen med en salat.