
Disse lune snackærter er en nem måde at få en mættende og sund snack på som et alternativ til nødder og chips. I denne opskrift har vi tilsat frisk salvie – du kan sagtens udelade krydderurter eller anvende andre krydderier alt efter din smag. De smager også fantastisk vendt kun i smør og flagesalt.
Forberedelse 5 min / Tilberedning 5 min / Tid i alt 10 min
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 2 tsk. flagesalt
- Vand
- 1 spsk. smør
- 2 blade hakket frisk salvie
Fremgangsmåde
- Skyl de tørrede ærter og iblødsæt dem med rigeligt vand natten over
- Hæld vandet fra ærterne
- Kog dem i 20-25 min med lidt salt. De må ikke koge ud
- Hæld kogevandet fra, kog det evt. ind til 1/3 del og gem som aquafaba vand. Det kan bruges som alternativ til æggehvider, f.eks. i vores aioli.
- Hak 2 blade frisk salvie
- Vend de lune ærter, salvie og 1 spsk smør i en skål. Smag til med Maldon salt
Servér dine snackærter som et sundere alternativ til nødder eller chips.