Snackærter

Snackærter

Af Pure Dansk

Snackærter

Disse lune snackærter er en nem måde at få en mættende snack på som et alternativ til nødder og chips. I denne opskrift har vi tilsat frisk salvie – du kan sagtens udelade krydderurter eller anvende andre krydderier alt efter din smag. De smager også fantastisk vendt kun i smør og flagesalt.

 

Forberedelse 5 min / Tilberedning 5 min / Tid i alt 10 min

 

Ingredienser

  • 1 dl tørrede danske Ingrid ærter
  • 2 tsk. flagesalt 
  • Vand
  • 1 spsk. smør
  • 2 blade hakket frisk salvie 

 

Fremgangsmåde

  1. Skyl de tørrede ærter og iblødsæt dem med rigeligt vand natten over
  2. Hæld vandet fra ærterne
  3. Kog dem i 20-25 min med lidt salt. De må ikke koge ud
  4. Hæld kogevandet fra, kog det evt. ind til 1/3 del og gem som aquafaba vand. Det kan bruges som alternativ til æggehvider, f.eks. i vores aioli.
  5. Hak 2 blade frisk salvie
  6. Vend de lune ærter, salvie og 1 spsk smør i en skål. Smag til med Maldon salt

    Servér dine snackærter som et alternativ til nødder eller chips.