Snackærter - sund og mættende snack

Snackærter

Af Pure Dansk™

Snackærter - sund og mættende snack

Disse lune snackærter er en nem måde at få en mættende og sund snack på som et alternativ til nødder og chips. I denne opskrift har vi tilsat frisk salvie – du kan sagtens udelade krydderurter eller anvende andre krydderier alt efter din smag. De smager også fantastisk vendt kun i smør og flagesalt.

 

Forberedelse 5 min / Tilberedning 5 min / Tid i alt 10 min

 

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 2 tsk. flagesalt 
  • Vand
  • 1 spsk. smør
  • 1 håndfuld krydderurter, salvie, timian, oregano eller rosmarin 

Fremgangsmåde

Dagen før: 

  1. Skyl de tørrede ærter og iblødsæt dem med rigeligt vand, minimum 12 timer, gerne natten over. Hæld iblødsætnings vandet fra ærterne. 

På dagen: 

  1. Kog Ingrid ærterne i rigeligt vand med lidt salt i 20-25 minutter. De må ikke koge ud. 
  2. Hak krydderurterne fint. 
  3. Vend de lune ærter med krydderurter og 1 spsk smør i en skål. Smag til med flagesalt salt.

    Servér dine snackærter som et sundere alternativ til nødder eller chips.

    Danske Ingrid Ærter

    Den danske Ingrid ært har en fast struktur og intens ærtesmag. Efterfulgt af en let sødme og nøddeagtig smag med noter af majs.

    → Køb Danske Ingrid Ærter