Lav dine egne hjemmelavede brændte mandler med bønner, ærter og linser. En mundfuld sprød juleprotein med dejlig smag.
Forberedelse 35 min / Tilberedning 20 min / I alt 1 time og 5 min
Opskriften giver til 500 g
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Gråærter
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 200 g Sukker
- 4 spsk vand
Fremgangsmåde
Minimum 12 timer før eller dagen før:
- Skyl de tørrede Gråærter og Ingrid ærter og sæt i blød i rigeligt vand på køl, i minimum 12 timer, eventuelt natten over.
På dagen:
- Hæld iblødsætningsvandet fra Gråærterne og Ingrid ærterne og kog i rigeligt letsaltet vand i 30-35 minutter. Hæld kogevandet fra.
- Tænd ovnen på 200 °C. Spred Gråærter og Ingrid ærter ud på en bageplade og rist dem i 15 minutter.
- Hæld sukker og vand på en pande og vend rundt til det smelter til en sirup. Hæld de ristede Gråærter og Ingrid ærter på panden og rør rundt. Sukkeret begynder at krystallisere og samle sig om ærterne. Bliv ved til det har den rette farve du ønsker.
- Lad de sukker coatede bælgfrugter ala brændte mandler køle ned på et stykke bagepapir