Bælgfrugter à la brændte mandler

Af Pure Dansk™

Bælgfrugter ala brændte mandler - Pure Dansk™
Glutenfri
Glutenfri
Bælgfrugter ala brændte mandler - Pure Dansk™

Lav dine egne hjemmelavede brændte mandler med bønner, ærter og linser. En mundfuld sprød juleprotein med dejlig smag.

HAPS HAPS HAPS - små sprøde og søde bælgfrugter

Brændte mandler får konkurrence fra bælgfrugter, der karamelliseres og forvandles til uimodståelige snacks.

Karamelliserede bælgfrugter à la brændte mandler er den perfekte kombination af sprødhed, sødme og mæthed – helt uden nødder. Brug gråærter, Ingrid ærter eller linser og skab din egen version af en klassisk snack i et nyt format baseret på lokale råvarer. Perfekt som sødt indslag i madpakken eller som proteinrigt alternativ til julens slik.

Tilsæt krydderier som kanel, kardemomme eller kakao for forskellige smagsvarianter, eller prøv med forskellige typer bælgfrugter for at ramme præcis den konsistens, du foretrækker. Et sundere alternativ til snacks, der både mætter og tilfredsstiller den søde tand.

Der er utallige måder at bruge de små sprøde snacks på, og vi bruger for eksempel de brændte bælgfrugter på julens risalamande sammen med den friske og søde kirsebærsauce - det giver desserten et sprødt twist. 

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Gråærter og Danske Ingrid Ærter.

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Bælgfrugter à la brændte mandler

Antal
500 g
Tid
55 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Gråærter
  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 200 g sukker 
  • 4 spsk. vand 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede gråærter og Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra gråærterne og Ingrid ærterne og kog i rigeligt letsaltet vand i 30-35 minutter. Hæld kogevandet fra. 
  • Tænd ovnen på 200 °C. Spred gråærter og Ingrid ærter ud på en bageplade og rist dem i 15 minutter.
  • Hæld sukker og vand på en pande og vend rundt til det smelter til en sirup. Hæld de ristede gråærter og Ingrid ærter på panden og rør rundt. Sukkeret begynder at krystallisere og samle sig om ærterne. Bliv ved, til det har den rette farve, du ønsker. 
  • Lad de sukker coatede bælgfrugter à la brændte mandler køle ned på et stykke bagepapir.
  • Serveringsforslag

    Opbevares i et lufttæt patentglas eller beholder.