Linsefrikadeller

Linsefrikadeller

Af Pure Dansk™

Linsefrikadeller

Nemme saftige linsefrikadeller uden æg og med masser af smag. De danske Anicia linser giver fylde og mætter med protein og kostfibre. 

Forberedelse 35 min / Tilberedning 15 min / I alt 50 min
Denne opskrift giver 8 stk 
 

Ingredienser

  • 1 dl danske Anicia linsertørrede
  • 1 løg 
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld urter fx basilikum, persille m.fl. 
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 dl havregryn
  • Olie og smør til stegning

 

Fremgangsmåde

  1. Skyl linserne og sæt i blød med rigeligt vand, på køl i minimum 12 timer
  2. Hæld vandet fra 
  3. Kom løg, hvidløg, urter og krydderi i en minihakker/foodprocessor og blend til det er helt fint 
  4. Tilsæt linserne og blend igen 
  5. Kom linsemassen i en skål og bland med havregryn. Smag til med salt og peber
  6. Sæt på køl i ca. 30 min. så farsen lige kan trække 
  7. Steg i en blanding af smør og olie på panden til de er gyldne og gennemstegte 

    Servér evt. med kartofler og en af vores salater med Ingrid ærter, hestebønner eller Anicia linser