Nemme saftige linsefrikadeller uden æg og med masser af smag. De danske Anicia linser giver fylde og mætter med protein og kostfibre.
Forberedelse 35 min / Tilberedning 15 min / I alt 50 min
Denne opskrift giver 8 stk
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 håndfuld urter fx basilikum, persille m.fl.
- 1 tsk. røget paprika
- 1 tsk. tørret oregano
- 1 dl havregryn
- Olie og smør til stegning
Fremgangsmåde
- Skyl linserne og kog dem i rigeligt vand i 25 min, og hæld kogevandet fra
- Kom løg, hvidløg, urter og krydderi i en minihakker/foodprocessor og blend til det er helt fint
- Tilsæt linserne og blend igen
- Kom linsemassen i en skål og bland med havregryn. Smag til med salt og peber
- Sæt på køl i ca. 30 min. så farsen lige kan trække
- Steg i en blanding af smør og olie på panden til de er gyldne og gennemstegte
Servér evt. med kartofler og en af vores salater med Ingrid ærter, hestebønner eller Anicia linser