Linsefrikadeller

Af Pure Dansk™

Linsefrikadeller
Uden æg
Uden æg
Vegetarisk
Vegetarisk
Vegansk
Vegansk
Linsefrikadeller

Nemme saftige linsefrikadeller uden æg og med masser af smag. De danske Anicia linser giver fylde og mætter med protein og kostfibre.

Nemme linsefrikadeller til hele familien

Linsefrikadeller er et oplagt bud på et grønnere alternativ til de klassiske kødfarsfrikadeller. Med Anicia linser som base bliver de både saftige og mættende, samtidig med at de byder på en dyb og nøddeagtig smag.

Fordi de er lavet helt uden æg, egner de sig også til dig, der spiser plantebaseret eller blot ønsker at variere aftensmaden med flere kødfrie måltider. Steger du dem kun i olie, har du også en vegansk linsedelle.

Linsefrikadellerne kan serveres til alt fra kartofler og brun sovs til en frisk salat eller i en skøn sandwich, og de viser, hvor alsidige bælgfrugter kan være i det danske køkken. Gå på opdagelse i vores mange salater med danske bælgfrugter og find et godt match - en cremet kold kartoffelsalat passer jo altid godt til frikadeller!

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia linser.

Danske Anicia linser

Danske Anicia linser

Linsefrikadeller

Antal
8 stk.
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 løg 
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld urter fx basilikum, persille m.fl. 
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 dl havregryn
  • Olie og smør til stegning
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl linserne og kog dem i rigeligt vand i 25 minutter, og hæld kogevandet fra.
  • Kom løg, hvidløg, urter og krydderi i en minihakker/foodprocessor og blend, til det er helt fint.
  • Tilsæt linserne og blend igen.
  • Kom linsemassen i en skål og bland med havregryn. Smag til med salt og peber.
  • Sæt på køl i ca. 30 minutter, så farsen lige kan trække.
  • Steg i en blanding af smør og olie på panden, til de er gyldne og gennemstegte.
  • Serveringsforslag

    God på frokostbordet eller til aftensmad med salat og dine yndlings kartofler.