Fisk i fad med Anicia linser og grønt

Af Pure Dansk™

Fisk i fad med danske Anicia linser og grønt - Pure Dansk™
Fisk i fad med danske Anicia linser og grønt - Pure Dansk™

Nem opskrift på fisk i fad med Anicia linser og grøntsager i flødesauce, som ikke kræver mange timer i køkkenet. Smager fantastisk og kan varieres efter sæson.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Fisk i fad med Anicia linser og grønt

Antal
4 personer
Tid
1 time og 30 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 500 g torsk, fileter
  • 5 stilke bladselleri
  • 2 æble 
  • 1 fennikel
  • 1 rødløg
  • 250 g knoldselleri
  • Marinade til fisk

  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 citron
  • Sauce

  • 1 bundt frisk dild 
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 3 dl piskefløde
  • ½ citron, saft og revet skal
  • Salt og peber
  • 1 håndfuld frisk mynte 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt vand i ca. 25 minutter.
  • Hæld vandet fra linserne og stil til side.
  • Mariner torskefilet i citron, hvidløg og persille og stil i køleskabet i minimum 30 minutter, gerne 1 time.
  • Skyl bladselleri, fennikel, æble, skræl knoldselleri og skær det hele i tern
  • Tænd ovnen på 180 °C, og hæld alle grøntsager, linser og ingredienser til sauce i et ildfast fad og bag i ovnen i 30 minutter.
  • Placér fisken ovenpå og skru ovnen ned på 165 °C og bag i 15-20 minutter.
  • Serveringsforslag

    Servér med spidskålssalat med æbler, Anicia linser og fennikel eller prøv en af vores mange salater med Ingrid ærter, hestebønner eller linser.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter