Fisk i fad med Anicia linser og grønt

Af Pure Dansk™

Fisk i fad med danske Anicia linser og grønt - Pure Dansk™
Fisk i fad med danske Anicia linser og grønt - Pure Dansk™

Nem opskrift på fisk i fad med Anicia linser og grøntsager i flødesauce, som ikke kræver mange timer i køkkenet. Smager fantastisk og kan varieres efter sæson.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Fisk i fad med Anicia linser og grønt

Antal
4 personer
Tid
1 time og 30 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 500 g torsk, fileter
  • 5 stilke bladselleri
  • 2 æble 
  • 1 fennikel
  • 1 rødløg
  • 250 g knoldselleri
  • Marinade til fisk

  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 citron
  • Sauce

  • 1 bundt frisk dild 
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 3 dl piskefløde
  • ½ citron, saft og revet skal
  • Salt og peber
  • 1 håndfuld frisk mynte 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt vand i ca. 25 minutter.
  • Hæld vandet fra linserne og stil til side.
  • Mariner torskefilet i citron, hvidløg og persille og stil i køleskabet i minimum 30 minutter, gerne 1 time.
  • Skyl bladselleri, fennikel, æble, skræl knoldselleri og skær det hele i tern
  • Tænd ovnen på 180 °C, og hæld alle grøntsager, linser og ingredienser til sauce i et ildfast fad og bag i ovnen i 30 minutter.
  • Placér fisken ovenpå og skru ovnen ned på 165 °C og bag i 15-20 minutter.
  • Serveringsforslag

    Servér med spidskålssalat med æbler, Anicia linser og fennikel eller prøv en af vores mange salater med Ingrid ærter, hestebønner eller linser.

    Aftensmad Hovedret

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter