
Nem opskrift på fisk i fad med Anicia linser og grøntsager i flødesauce, som ikke kræver mange timer i køkkenet. Smager fantastisk og kan varieres efter sæson
Forberedelse 10 min / Tilberedning 1 time og 20 min / I alt 1 t og 30 min
Opskriften giver til 4 personer
Ingredienser
- 500 g torsk, fileter
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 5 stilke bladselleri
- 2 æble
- 1 fennikel
- 1 rødløg
- 250 g knoldselleri
Marinade til fisk
- 1 fed hvidløg
- 1 bundt bredbladet persille
- 1 citron
- 1 bundt frisk dild
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 3 dl piskefløde
- ½ citron, saft og revet skal
- Salt og peber
- 1 håndfuld frisk mynte
Fremgangsmåde
- Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt vand i ca. 25 minutter
- Hæld vandet fra linserne og stil til side
- Mariner torskefilet i citron, hvidløg og persille og stil i køleskabet i minimum 30 minutter, gerne 1 time
- Skyl bladselleri, fennikel, æble, skræl knoldselleri og skær det hele i tern
- Tænd ovnen på 180 °C, og hæld alle grøntsager, linser og ingredienser til sauce i et ildfast fad og bag i ovnen i 30 minutter
- Placér fisken ovenpå og skru ovnen ned på 165 °C og bag i 15-20 minutter