Fisk i fad med danske Anicia linser og grønt - Pure Dansk™

Fisk i fad med Anicia linser og grønt

Af Pure Dansk™

Fisk i fad med danske Anicia linser og grønt - Pure Dansk™

Nem opskrift på fisk i fad med Anicia linser og grøntsager i flødesauce, som ikke kræver mange timer i køkkenet. Smager fantastisk og kan varieres efter sæson

Forberedelse 10 min / Tilberedning 1 time og 20 min / I alt 1 t og 30 min
Opskriften giver til 4 personer 

Ingredienser

  • 500 g torsk, fileter 
  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 5 stilke bladselleri
  • 2 æble
  • 1 fennikel
  • 1 rødløg
  • 250 g knoldselleri

Marinade til fisk 

  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 citron
Sauce 
  • 1 bundt frisk dild 
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 3 dl piskefløde
  • ½ citron, saft og revet skal
  • Salt og peber
  • 1 håndfuld frisk mynte 
 

Fremgangsmåde

  1. Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt vand i ca. 25 minutter
  2. Hæld vandet fra linserne og stil til side
  3. Mariner torskefilet i citron, hvidløg og persille og stil i køleskabet i minimum 30 minutter, gerne 1 time
  4. Skyl bladselleri, fennikel, æble, skræl knoldselleri og skær det hele i tern
  5. Tænd ovnen på 180 °C, og hæld alle grøntsager, linser og ingredienser til sauce i et ildfast fad og bag i ovnen i 30 minutter
  6. Placér fisken ovenpå og skru ovnen ned på 165 °C og bag i 15-20 minutter
Servér med spidskålssalat med æbler, Anicia linser og fennikel eller prøv en af vores mange salater med Ingrid ærter, hestebønner eller linser

Danske Anicia Linser

Den danske Anicia linse er en delikatesselinse, også kendt som Puy-linsen. Smuk og grønmeleret med en let krydret smag. Samt noter af friske ærter og peber.

→ Køb Danske Anicia Linser