Fisk i fad med danske Anicia linser og grønt - Pure Dansk™

Fisk i fad med Anicia linser og grønt

Af Pure Dansk™

Fisk i fad med danske Anicia linser og grønt - Pure Dansk™

Nem opskrift på fisk i fad med Anicia linser og grøntsager i flødesauce, som ikke kræver mange timer i køkkenet. Smager fantastisk og kan varieres efter sæson

Forberedelse 10 min / Tilberedning 1 time og 20 min / I alt 1 t og 30 min
Opskriften giver til 4 personer 

Ingredienser

  • 500 g torsk, fileter 
  • 1 dl Anicia linser, tørrede 
  • 5 stilke bladselleri
  • 2 æble
  • 1 fennikel
  • 1 rødløg
  • 250 g knoldselleri

Marinade til fisk 

  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 citron
Sauce 
  • 1 bundt frisk dild 
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 3 dl piskefløde
  • ½ citron, saft og revet skal
  • Salt og peber
  • 1 håndfuld frisk mynte 
 

Fremgangsmåde

  1. Skyl og udblød linser i rigeligt vand på køl, i min. 12 timer, eventuelt natten over. 
  2. Hæld vandet fra linserne og stil til side
  3. Mariner torskefilet i citron, hvidløg og persille og stil i køleskabet i minimum 30 minutter, gerne 1 time
  4. Skyl bladselleri, fennikel, æble, skræl knoldselleri og skær det hele i tern
  5. Tænd ovnen på 180C, og hæld alle grøntsager, linser og ingredienser til sauce i et ildfast fad og bag i ovnen i 30 minutter
  6. Placér fisken ovenpå og skru ovnen ned på 165C og bag i 15-20 minutter
Servér med spidskålssalat med æbler, Anicia linser og fennikel eller prøv en af vores mange salater med Ingrid ærter, hestebønner eller linser