Spidskålssalat med Anicia linser, æble og fennikel - Pure Dansk™

Spidskålssalat med sprøde Anicia linser, æble og fennikel

Af Pure Dansk™

Spidskålssalat med Anicia linser, æble og fennikel - Pure Dansk™

Dejlig sprød, sød og syrlig salat med spidskål, æbler, Anicia linser og fennikel vendt i yoghurtdressing 

Forberedelse 10 min / Tilberedning 15 min / I alt 25 min
Opskriften giver tilbehør til 4 personer 

Ingredienser

  • 1 dl Anicia linser, tørrede 
  • 1 lille eller ½ spidskål
  • 1 æble
  • 1 fennikel 
Yoghurtdressing 
  • 1 dl yoghurt
  • 1 håndfuld blandede urter (f.eks. Mynte, salvie, balikum, timian, persille, dild) 
  • 1 tsk agavesirup el. dansk honning 
  • 1 tsk dijon sennep 
  • Salt og Peber 
 

Fremgangsmåde

  1. Skyl og udblød linser i rigeligt vand på køl, i min. 12 timer, eventuelt natten over. 
  2. Hæld vandet fra linserne og steg dem sprøde på en pande i 10 minutter 
  3. Skyl og skær spidskål og fennikel i tynde strimler 
  4. Skyl og skær æble i tern
  5. Bland alle ingredienserne til dressingen 
  6. Bland spidskål, fennikel, æbler og Anicia linser i en skål med dressingen
Servér som tilbehør til falafler af Ingrid ærter, fisk i fad med Anicia linser, Frikadeller med hestebønner og mange andre retter med bælgfrugter