Spidskålssalat med sprøde Anicia linser, æble og fennikel

Af Pure Dansk™

Spidskålssalat med sprøde Anicia linser, æble og fennikel
Spidskålssalat med sprøde Anicia linser, æble og fennikel

Dejlig sprød, sød og syrlig salat med spidskål, æbler, Anicia linser og fennikel vendt i yoghurtdressing.

Harmonisk spidskålssalat med sprødhed og syrlighed

Sprøde Anicia linser, søde æbler og aromatisk fennikel mødes i en af sommerens bedste salater med masser af knasende friskhed. Når spidskål, fennikel og æble mixes, får retten både sødme, syrlighed og en let anissmag, som giver en frisk salat, der hylder årstidens råvarer.

De sprøde Anicia linser tilfører både protein og tekstur, så salaten bliver mættende og fuld af karakter. Den cremede yoghurtdressing fyldt med en masse dejlige krydderurter tilfører salaten ekstra smagsnuancer.

Den fungerer som en let frokost, men også som et elegant indslag på middagsbordet, når der skal serveres noget ekstra grønt og indbydende.

Lad salaten være et spændende modspil til for eksempel falafler af Ingrid ærter, fisk i fad med Anicia linser, frikadeller med hestebønner eller mange af de andre retter med bælgfrugter.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia linser.

Danske Anicia linser

Danske Anicia linser

Spidskålssalat med sprøde Anicia linser, æble og fennikel

Antal
4 personer
Tid
40 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 lille eller ½ spidskål
  • 1 æble
  • 1 fennikel 
  • Yoghurtdressing

  • 1 dl yoghurt
  • 1 håndfuld blandede urter (f.eks. Mynte, salvie, basilikum, timian, persille, dild) 
  • 1 tsk. agavesirup el. dansk honning 
  • 1 tsk. Dijonsennep 
  • Salt og peber 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog linserne i rigeligt vand tilsat lidt salt i ca. 25 minutter.
  • Hæld vandet fra linserne og steg dem sprøde på en pande i 10 minutter.
  • Skyl og skær spidskål og fennikel i tynde strimler.
  • Skyl og skær æble i tern.
  • Bland alle ingredienserne til dressingen.
  • Bland spidskål, fennikel, æbler og Anicia linser i en skål med dressingen.
  • Serveringsforslag

    Servér som tilbehør til frokostretter, aftensmad eller sommerens grillretter.