Falafler af Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Falafler af Ingrid ærter
Falafler af Ingrid ærter

Vi elsker falafler og særligt dem, der er bløde indeni og sprøde udenpå. Er du falafel-glad som os, så prøv denne nemme opskrift med Ingrid ærter som alternativ til kikærter.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Falafler af Ingrid ærter

Antal
16 falafler
Tid
25 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stor gulerod 
  • 1 tsk. paprika
  • ¼ tsk. stødt koriander
  • ¼ tsk. stødt spidskommen
  • ¾ dl rugmel
  • Salt
  • Smør og olie til stegning 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl Ingrid ærterne og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Kog Ingrid ærterne i ca. 20-25 min. til de er møre, men stadig har en anelse bid
  • Skyl, skræl og skær løg, hvidløg og gulerod til ærtefalaflerne i mindre stykker
  • Kom løg, hvidløg, gulerod og kogte Ingrid ærter i en minihakker/foodprocessor og blend det helt fint, til konsistensen minder om rasp. Blend videre, så det begynder at afgive væde. På den måde sikrer vi, at massen kan hænge sammen.
  • Tilsæt paprika, stødt koriander, stødt spidskommen, salt, peber og mel i ærteblandingen og blend. Tryk det hele godt sammen. Smag til om smagen er, som du kan lide dem. 
  • Form som kugler på størrelse med en bordtennisbold (16 stk.) og steg dem gyldne på en pande i olie og smør. Husk at ryste panden indimellem, så de bliver stegt på alle siderne. 
  • Serveringsforslag

    Ærtefalaflerne smager fantastisk som et element i vores ærtebowl, som tilbehør til vores salater eller som fyld i f.eks. en pita.

    Forår Sommer Efterår Hverdagsmad Børnevenlig Hurtig Nem Tilbehør Aftensmad Frokost Mellemøsten

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter