Falafler af Ingrid ærter

Falafler af Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Falafler af Ingrid ærter

Vi elsker falafler og særligt dem, der er bløde indeni og sprøde udenpå. Er du falafel-glad som os, så prøv denne nemme opskrift med Ingrid ærter som alternativ til kikærter. 

Forberedelse 10 min / Tilberedning 15 min / I alt 25 min
Opskrift giver til 16 falafler 

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stor gulerod 
  • 1 tsk. paprika
  • ¼ tsk. stødt koriander
  • ¼ tsk. stødt spidskommen
  • ¾ dl rugmel
  • Salt
  • Smør og olie til stegning 

Fremgangsmåde

  1. Skyl Ingrid ærterne og sæt dem i blød i koldt vand på køl i minimum 12 timer 
  2. Kog Ingrid ærterne i ca. 20-25 min. til de er møre, men stadig har en anelse bid
  3. Skyl, skræl og skær løg, hvidløg og gulerod til ærtefalaflerne i mindre stykker
  4. Kom løg, hvidløg, gulerod og kogte Ingrid ærter i en minihakker/foodprocessor og blend det helt fint, til konsistensen minder om rasp. Blend videre, så det begynder at afgive væde. På den måde sikrer vi, at massen kan hænge sammen.
  5. Tilsæt paprika, stødt koriander, stødt spidskommen, salt, peber og mel i ærteblandingen og blend. Tryk det hele godt sammen. Smag til om smagen er, som du kan lide dem. 
  6. Form som kugler på størrelse med en bordtennisbold (16 stk.) og steg dem gyldne på en pande i olie og smør. Husk at ryste panden indimellem, så de bliver stegt på alle siderne. 

Ærtefalaflerne smager fantastisk som et element i vores ærtebowl, som tilbehør til vores salater eller som fyld i f.eks. en pita. 

Danske Ingrid Ærter

Den danske Ingrid ært har en fast struktur og intens ærtesmag. Efterfulgt af en let sødme og nøddeagtig smag med noter af majs.

→ Køb Danske Ingrid Ærter