Hjemmelavede falafler uden kikærter
Hjemmelavede falafler er nemme at lave og smager langt bedre end de færdigkøbte. Falafler kan sagtens laves uden kikærter, og Ingrid ærter er et fremragende alternativ. De danske ærter giver falaflerne en mild smag og en skøn, sprød konsistens, når de steges gyldne. Samtidig er Ingrid ærter fulde af protein og fibre, hvilket gør falaflerne både mættende og nærende.
De små, lyse ærter gør det muligt at lave en sprød og smagfuld falafel, der både passer til klassiske mellemøstlige serveringer og til nordiske grønne retter. Med krydderier som spidskommen og hvidløg får falaflerne den klassiske, krydrede smag, der gør dem til en favorit i både vegetariske og veganske køkkener.
De er oplagte at servere i en wrap, på en salatbowl eller med hummus til og som en del af et større mezze-bord.
Falafler kan også laves med andre bælgfrugter, som for eksempel i en version af falaflen med hestebønner.