Sådan gør du
Skyl Ingrid ærterne og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.Kog Ingrid ærterne i ca. 20-25 min. til de er møre, men stadig har en anelse bidSkyl, skræl og skær løg, hvidløg og gulerod til ærtefalaflerne i mindre stykkerKom løg, hvidløg, gulerod og kogte Ingrid ærter i en minihakker/foodprocessor og blend det helt fint, til konsistensen minder om rasp. Blend videre, så det begynder at afgive væde. På den måde sikrer vi, at massen kan hænge sammen.Tilsæt paprika, stødt koriander, stødt spidskommen, salt, peber og mel i ærteblandingen og blend. Tryk det hele godt sammen. Smag til om smagen er, som du kan lide dem. Form som kugler på størrelse med en bordtennisbold (16 stk.) og steg dem gyldne på en pande i olie og smør. Husk at ryste panden indimellem, så de bliver stegt på alle siderne.
Serveringsforslag
Ærtefalaflerne smager fantastisk som et element i vores ærtebowl, som tilbehør til vores salater eller som fyld i f.eks. en pita.