
Vi elsker falafler og særligt dem, der er bløde indeni og sprøde udenpå. Er du falafel-glad som os, så prøv denne nemme opskrift med Ingrid ærter som alternativ til kikærter.
Forberedelse 10 min / Tilberedning 15 min / I alt 25 min
Opskrift giver til 16 falafler
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 stor gulerod
- 1 tsk. paprika
- ¼ tsk. stødt koriander
- ¼ tsk. stødt spidskommen
- ¾ dl rugmel
- Salt
- Smør og olie til stegning
Fremgangsmåde
- Skyl Ingrid ærterne og sæt dem i blød i koldt vand på køl i minimum 12 timer
- Kog Ingrid ærterne i ca. 20-25 min. til de er møre, men stadig har en anelse bid
- Skyl, skræl og skær løg, hvidløg og gulerod til ærtefalaflerne i mindre stykker
- Kom løg, hvidløg, gulerod og kogte Ingrid ærter i en minihakker/foodprocessor og blend det helt fint, til konsistensen minder om rasp. Blend videre, så det begynder at afgive væde. På den måde sikrer vi, at massen kan hænge sammen.
- Tilsæt paprika, stødt koriander, stødt spidskommen, salt, peber og mel i ærteblandingen og blend. Tryk det hele godt sammen. Smag til om smagen er, som du kan lide dem.
- Form som kugler på størrelse med en bordtennisbold (16 stk.) og steg dem gyldne på en pande i olie og smør. Husk at ryste panden indimellem, så de bliver stegt på alle siderne.
Ærtefalaflerne smager fantastisk som et element i vores ærtebowl, som tilbehør til vores salater eller som fyld i f.eks. en pita.