
Sprøde deller med danske Ingrid ærter, ærtemel og dansk quinoa. Smager fantastisk af krydderier og er perfekte til aftensmaden eller frokost med en god salat.
Forberedelse 50 min / Tilberedning 25 min / I alt 1 time og 15 min
Opskriften giver til 4 personer
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 4 spsk Dansk Ærtemel
- 150 g hvid Dansk Quinoa
- 3 æg
- 1 løg
- 1 håndfuld spinat
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk oregano
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk basilikum, tørret
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber
Fremgangsmåde
Dagen før:
- Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
På dagen:
- Hæld iblødsætningsvandet fra Ingrid ærterne og kog i 25 minutter, i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra.
- Skyl og kog quinoaen efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra.
- Hak Ingrid ærterne groft og kom dem i en skål sammen med kogt quinoa, finthakket løg og hvidløg samt krydderier. Hak spinaten og kom i. Rør det hele godt rundt og smag farsen til med salt og peber.
- Tilsæt æggene og rør godt rundt igen.
- Kom ærtemelen i lidt ad gangen.
- Lad farsen trække i 30 min. i køleskabet.
- Varm en pande op med rigeligt olie. Form quinoadellerne med cirka. 1 spsk fars pr. delle.
- Steg dem i 3-4 min. på hver side ved middelvarme. Steg dem gyldne på begge sider.
Alternativ kan de laves i ovnen: Læg dellerne på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med olie. Bag dem i ovnen ved 190 grader varmluft i ca. 25 min. Vend dem halvvejs.
Servér quinoadellerne med en sprød salat - find opskrifter med danske bønner, ærter og linser her eller sprøde squashfritter med ærtemel