Quinoadeller med Ingrid ærter og ærtemel

Af Pure Dansk™

Quinoadeller med Ingrid ærter og ærtemel
Glutenfri
Glutenfri
Vegetarisk
Vegetarisk
Quinoadeller med Ingrid ærter og ærtemel

Sprøde deller med danske Ingrid ærter, ærtemel og dansk quinoa. Smager fantastisk af krydderier og er perfekte til aftensmaden eller frokost med en god salat.

Sunde deller med quinoa og danske bælgfrugter

Glem alt om kedelige grøntsagsfrikadeller, og fyld tallerkenen med grønne proteiner og nordiske råvarer. Quinoadeller med ærtemel og Ingrid ærter er en nyfortolkning af klassiske frikadeller, bare kødfri.

Quinoadeller lavet med Ingrid ærter og ærtemel bringer både tekstur og smag i spil, samtidig med at de er glutenfri og plantebaserede. Så de er perfekte til vegetariske måltider, børnevenlige retter eller som del af en kødfri madplan. 

Let krydrede, sprøde udenpå og bløde indeni – præcis som frikadeller skal være, og skønne sammen med sprøde squashfritter med ærtemel.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid ærter og Dansk ærtemel.

Danske Ingrid ærter

Danske Ingrid ærter

Dansk ærtemel

Dansk ærtemel

Quinoadeller med Ingrid ærter og ærtemel

Antal
4 personer
Tid
1 time og 15 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 4 spsk. Dansk Ærtemel
  • 150 g hvid Dansk Quinoa
  • 3 æg 
  • 1 løg
  • 1 håndfuld spinat
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. spidskommen 
  • 1 tsk. basilikum, tørret
  • 1 tsk. salt  
  • ½ tsk. peber 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Hæld iblødsætningsvandet fra Ingrid ærterne og kog i 25 minutter, i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra. 
  • Skyl og kog quinoaen efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra. 
  • Hak Ingrid ærterne groft og kom dem i en skål sammen med kogt quinoa, finthakket løg og hvidløg samt krydderier. Hak spinaten og kom i. Rør det hele godt rundt og smag farsen til med salt og peber. 
  • Tilsæt æggene og rør godt rundt igen. 
  • Kom ærtemelen i lidt ad gangen. 
  • Lad farsen trække i 30 minutter i køleskabet.
  • Varm en pande op med rigeligt olie. Form quinoadellerne med ca. 1 spsk fars pr. delle. 
  • Steg dem i 3-4 min. på hver side ved middelvarme. Steg dem gyldne på begge sider.
  • Serveringsforslag

    Servér quinoadellerne med en sprød salat eller gem dem på køl og brug dem på madpakken dagen efter.

    Tip

    Alternativ kan de laves i ovnen: Læg dellerne på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med olie. Bag dem i ovnen ved 190 grader varmluft i ca. 25 min. Vend dem halvvejs.