Quinoadeller med Ingrid ærter og ærtemel - Pure Dansk™

Quinoadeller med Ingrid ærter og ærtemel

Af Pure Dansk™

Quinoadeller med Ingrid ærter og ærtemel - Pure Dansk™

Sprøde deller med danske Ingrid ærter, ærtemel og dansk quinoa. Smager fantastisk af krydderier og er perfekte til aftensmaden eller frokost med en god salat. 

Forberedelse 50 min / Tilberedning 25 min / I alt 1 time og 15 min 
Opskriften giver til 4 personer 

Ingredienser 

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 4 spsk Dansk Ærtemel
  • 150 g hvid Dansk Quinoa
  • 3 æg 
  • 1 løg
  • 1 håndfuld spinat
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk spidskommen 
  • 1 tsk basilikum, tørret
  • 1 tsk salt  
  • ½ tsk peber 

          Fremgangsmåde

          Dagen før: 

          1. Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 

          På dagen:

          1. Hæld iblødsætningsvandet fra Ingrid ærterne og kog i 25 minutter, i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra. 
          2. Skyl og kog quinoaen efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra. 
          3. Hak Ingrid ærterne groft og kom dem i en skål sammen med kogt quinoa, finthakket løg og hvidløg samt krydderier. Hak spinaten og kom i. Rør det hele godt rundt og smag farsen til med salt og peber. 
          4. Tilsæt æggene og rør godt rundt igen. 
          5. Kom ærtemelen i lidt ad gangen. 
          6. Lad farsen trække i 30 min. i køleskabet.
          7. Varm en pande op med rigeligt olie. Form quinoadellerne med cirka. 1 spsk fars pr. delle. 
          8. Steg dem i 3-4 min. på hver side ved middelvarme. Steg dem gyldne på begge sider.
            Alternativ kan de laves i ovnen: Læg dellerne på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med olie. Bag dem i ovnen ved 190 grader varmluft i ca. 25 min. Vend dem halvvejs. 

          Servér quinoadellerne med en sprød salat - find opskrifter med danske bønner, ærter og linser her eller sprøde squashfritter med ærtemel 

                      Danske Ingrid Ærter

                      Den danske Ingrid ært har en fast struktur og intens ærtesmag. Efterfulgt af en let sødme og nøddeagtig smag med noter af majs.

                      → Køb Danske Ingrid Ærter