
Squashfritter med ærtemel er en lækker snack eller sprødt tilbehør. Ærtemelen er god til panering og glutenfri. Server med romesco med Anicia linser eller aioli lavet på kogevandet fra Ingrid ærter
Forberedelse 5 min / Tilberedning 30 min / I alt 35 minutter
Opskriften giver tilbehør til 4 personer
Ingredienser
- 2 dl (140 g) Dansk Ærtemel
- 2 squash
- 2 tsk salt
- 1 dl vand
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 °C (varmluft)
- Klargør en bageplade med bagepapir
- Bland ærtemel og salt og tilsæt langsomt lidt vand ad gangen, imens du pisker. Hold øje med din dej og stop med at tilsætte vand, når du har en dej og ensartet konsistens uden klumper. Dejen må ikke være for tynd, så den løber af squashstavene.
- Skær squash i lange stave ca. 8-10 cm.
Vend dem i dejen og placerer dem derefter på bagepladen. - Bag fritterne i 25-30 min. til de er gyldne og møre indeni.
Servér med romesco med Anicia linser, hummus med Ingrid ærter eller en af vores mange andre spreads.