Pimientos de Padron med klassisk hummus

Af Pure Dansk™

Pimientos de Padron med klassisk hummus
Vegansk
Vegansk
Vegetarisk
Vegetarisk
Pimientos de Padron med klassisk hummus

Grillede Pimientos de Padron er lækre små chilipeberfrugter, som er krydrede men ikke stærke. De smager fantastisk sammen med hummus lavet på danske Ingrid ærter.

Spansk tapasfavorit med cremet hummus

Små, stegte Pimientos de Padrón har en mild smag, der nogle gange overrasker med et strejf af styrke. Sammen med silkeblød, klassisk hummus skabes en enkel, men smagsintens kombination, der fungerer både som forret, snack eller en del af et større tapasbord.

I mødet med klassisk hummus opstår en velbalanceret ret, hvor den bløde, nøddeagtige dip fremhæver peberfrugtens røgede grillsmag. Ingrid ærter giver hummus en mild, rund smag og cremet konsistens, mens de tørrede krydderier og frisk citron tilfører det rette mellemøstlige strejf.

En enkel servering med masser af karakter, der er skøn sammen med andre hyggelige deleretter som grillede svampe med sprøde hestebønner stegt i krydret friskost eller som tilbehør til en krydret grillpølse med hestebønner.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid ærter.

Danske Ingrid ærter

Danske Ingrid ærter

Pimientos de Padron med klassisk hummus

Tid
35 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 250 g Pimientos de Padron
  • 2 dl olivenolie
  • 1 dl vand eller kogevand
  • 1 fed hvidløg
  • 1 citron, skallen og saften
  • 2 tsk. spidskommen, tørret
  • 2 tsk. koriander, tørret
  • Flagesalt og friskkværnet peber 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 20-25 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra, men gem 1 dl af det. 
  • Kom kogte Ingrid ærter, olivenolie, vand eller kogevand, hvidløg, citronsaft og skal og krydderier i en minihakker eller blender og blend til en ensartet masse. Smag til med salt og peber.
  • Skyl og grill Pimientos de Padron på en grillpande eller grillen med lidt flagesalt. 
  • Serveringsforslag

    Servér retten for sig selv som en appetizer eller forret, eller lad den være en del af et større tapasbord.