
Grillede Pimientos de Padron er lækre små chilipeberfrugter, som er krydrede men ikke stærke. De smager fantastisk sammen med hummus lavet på danske Ingrid ærter.
Forberedelse 10 min / Tilberedning 25 min / I alt 35 min.
Ingredienser
- 250 g Pimientos de Padron
- 2 dl (180 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 2 dl olivenolie
- 1 dl vand eller kogevand
- 1 fed hvidløg
- 1 citron, skallen og saften
- 2 tsk. spidskommen, tørret
- 2 tsk. koriander, tørret
- Flagesalt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Minimum 12 timer før eller dagen før:
- Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt i blød i rigeligt vand på køl.
På dagen:
- Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 20-25 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra. Gem 1 dl af kogevandet.
- Kom kogte Ingrid ærter, olivenolie, vand eller kogevand, hvidløg, citronsaft og skal og krydderier i en minihakker eller blender og blend til en ensartet masse. Smag til med salt og peber
- Skyl og grill Pimientos de Padron på en grillpande eller grillen med lidt flagesalt.
Servér de grillede Pimientos de Padron med ærtehummus, som en ret for sig selv med andre hyggelige deleretter som grillede svampe med sprøde hestebønner stegt i krydret friskost eller tilbehør til en krydret grillpølse med hestebønner