Pimientos de Padron med klassisk hummus

Af Pure Dansk™

Pimientos de Padron med klassisk hummus på gule ærter - Pure Dansk™
Pimientos de Padron med klassisk hummus på gule ærter - Pure Dansk™

Grillede Pimientos de Padron er lækre små chilipeberfrugter, som er krydrede men ikke stærke. De smager fantastisk sammen med hummus lavet på danske Ingrid ærter.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Pimientos de Padron med klassisk hummus

Tid
35 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 250 g Pimientos de Padron
  • 2 dl olivenolie
  • 1 dl vand eller kogevand
  • 1 fed hvidløg
  • 1 citron, skallen og saften
  • 2 tsk. spidskommen, tørret
  • 2 tsk. koriander, tørret
  • Flagesalt og friskkværnet peber 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 20-25 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra.  Gem 1 dl af kogevandet. 
  • Kom kogte Ingrid ærter, olivenolie, vand eller kogevand, hvidløg, citronsaft og skal og krydderier i en minihakker eller blender og blend til en ensartet masse. Smag til med salt og peber.
  • Skyl og grill Pimientos de Padron på en grillpande eller grillen med lidt flagesalt. 
  • Serveringsforslag

    Servér de grillede Pimientos de Padron med ærtehummus, som en ret for sig selv med andre hyggelige deleretter som grillede svampe med sprøde hestebønner stegt i krydret friskost eller tilbehør til en krydret grillpølse med hestebønner.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter