Pimientos de Padron med klassisk hummus

Af Pure Dansk™

Pimientos de Padron med klassisk hummus
Pimientos de Padron med klassisk hummus

Grillede Pimientos de Padron er lækre små chilipeberfrugter, som er krydrede men ikke stærke. De smager fantastisk sammen med hummus lavet på danske Ingrid ærter.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid ærter.

Danske Ingrid ærter

Danske Ingrid ærter

Pimientos de Padron med klassisk hummus

Tid
35 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 250 g Pimientos de Padron
  • 2 dl olivenolie
  • 1 dl vand eller kogevand
  • 1 fed hvidløg
  • 1 citron, skallen og saften
  • 2 tsk. spidskommen, tørret
  • 2 tsk. koriander, tørret
  • Flagesalt og friskkværnet peber 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 20-25 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra.  Gem 1 dl af kogevandet. 
  • Kom kogte Ingrid ærter, olivenolie, vand eller kogevand, hvidløg, citronsaft og skal og krydderier i en minihakker eller blender og blend til en ensartet masse. Smag til med salt og peber.
  • Skyl og grill Pimientos de Padron på en grillpande eller grillen med lidt flagesalt. 
  • Serveringsforslag

    Servér de grillede Pimientos de Padron med ærtehummus, som en ret for sig selv med andre hyggelige deleretter som grillede svampe med sprøde hestebønner stegt i krydret friskost eller tilbehør til en krydret grillpølse med hestebønner.