Grillede svampe, stegte hestebønner og friskost med krydderurter
En ret fuld af umami fra stegte hestebønner og grillede svampe tilført en dejlig frisk smag fra friskost med krydderurter. Skøn både som tilbehør og måltid til sommerens grill.
Forberedelse 20 min / Tilberedning 15 min / I alt 35 min
Denne opskrift giver tilbehør til 4 pers. og et måltid til 2 pers.
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
- 200 g svampe, brune champignon eller portobello
- 200 g Arla Unika Loke, alternativt anden friskost
- 1 håndfuld blandede hakkede krydderurter (persille, basilikum, rosmarin, timan, oregano, salvie)
- Peber
- Citronskal fra ¼ citron
- 1 tsk. smør
Fremgangsmåde
Dagen før:
- Skyl hestebønnerne og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
Dagen efter:
- Hæld vandet fra hestebønnerne og kog dem i letsaltet vand i 35-40 minutter. Hæld kogevandet fra.
- Skyl svampene og skær eventuelt stænglen fra og steg dem med.
- Pisk friskosten let og vend med hakkede krydderurter, citronskal og peber.
- Varm en grillpande eller grillen og steg svampene i lidt smør. Rist hestebønnerne af, så de bliver sprøde og tilsæt undervejs halvdelen af friskosten med krydderurter.
Servér de grillede svampe med ristede sprøde hestebønner og den sidste halvdel af friskosten på toppen. Perfekt som tilbehør til grillmaden