Grillede svampe, stegte hestebønner og friskost med krydderurter

Af Pure Dansk™

Grillede svampe, stegte hestebønner og friskost med krydderurter
Grillede svampe, stegte hestebønner og friskost med krydderurter

En ret fuld af umami fra stegte hestebønner og grillede svampe tilført en dejlig frisk smag fra friskost med krydderurter. Skøn både som tilbehør og måltid til sommerens grill.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Grillede svampe, stegte hestebønner og friskost

Antal
4 personer
Tid
35 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner 
  • 200 g svampe, brune champignon eller portobello 
  • 200 g Arla Unika Loke, alternativt anden friskost 
  • 1 håndfuld blandede hakkede krydderurter (persille, basilikum, rosmarin, timan, oregano, salvie)
  • Peber
  • Citronskal fra ¼ citron 
  • 1 tsk. smør
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Hæld vandet fra hestebønnerne og kog dem i letsaltet vand i 35-40 minutter. Hæld kogevandet fra.
  • Skyl svampene og skær eventuelt stænglen fra og steg dem med.  
  • Pisk friskosten let og vend med hakkede krydderurter, citronskal og peber. 
  • Varm en grillpande eller grillen og steg svampene i lidt smør. Rist hestebønnerne af, så de bliver sprøde og tilsæt undervejs halvdelen af friskosten med krydderurter. 
  • Serveringsforslag

    Servér de grillede svampe med ristede sprøde hestebønner og den sidste halvdel af friskosten på toppen. Perfekt som tilbehør til grillmaden.

    Tilbehør

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter