Krydrede grillpølser med hestebønner

Af Pure Dansk™

Krydrede grillpølser med hestebønner
Vegetarisk
Vegetarisk
Glutenfri
Glutenfri
Uden æg
Uden æg
Vegansk
Vegansk
Krydrede grillpølser med hestebønner

Hjemmelavede krydrede grillpølser med danske hestebønner, champignon, persille og dejlige krydderier. Plantepølsen er både plantebaseret og glutenfri. I plantefarsen er der tilsat ærtemel, som både binder farsen og tilfører ekstra kostfibre og protein til den smagfulde grillpølse. Hjemmelavet plantebaseret grillpølse med hestebønner og ærtemel – perfekt til hotdogs og grillmad.

Plantefars med hestebønner og ærtemel

Vores danske hestebønnerne giver en cremet konsistens og naturligt højt proteinindhold, mens ærtemel tilfører både struktur, kostfibre og en mild smag. Du får her en opskrift op en mættende, næringsrig og proteinrig plantefars. 

Grillpølserne med bønner er både veganske og glutenfri, da de er lavet med rispapir som pølseskind – perfekt til en hotdog eller som en del af en grøn grillmenu. En nem opskrift til dig, der søger en smagfuld plantebaseret pølse med bælgfrugter og uden gluten.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner og Dansk Ærtemel.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Krydrede grillpølser med hestebønner

Antal
8-10 stk.
Tid
45 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 4 spsk. Dansk Ærtemel
  • 200 g champignon
  • 3 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 squash
  • 1 lille bundt hakket persille
  • 1 spsk. fennikelfrø
  • 2 tsk. sød paprika
  • 1 tsk. røget paprika
  • Salt og peber
  • 10 stk. rispapir
  • Rapsolie eller anden smagsneutral olie til stegning
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. Hæld iblødsætningsvandet fra hestebønnerne
  • Kog hestebønnerne i rigeligt letsaltet vand i 40-45 minutter. Hæld kogevandet fra de kogte hestebønner, og stil dem til side.
  • Mens hestebønnerne koger tilberedes de øvrige ingredienser til plantefarsen.
  • Hak løg og hvidløg groft. Rens champignon og skær i dem i mundrette stykker.
  • Steg løg, hvidløg og champignon på en varm pande i lidt olie til grøntsagerne tager farve.
  • Skyl squashen og riv den på et rivejern. Skyl og hak persille groft.
  • Kom champignon, løg, squash, ærtemel, persille, fenikkelfrø, paprika, kogte hestebønner, salt og peber i en skål, og blend blandingen med en stavblender, til du har en grov og fast plantefars. Du kan også anvende en foodprocesser.
  • Lad farsen hvile i 10 minutter i køleskabet, så den sætter sig. Farsen må ikke være for våd, men heller ikke for tør. Er den for våd tilsættes lidt mere ærtemel.
  • Form plantefarsen som pølser i den størrelse, som du gerne vil have dine plantepølser i.
  • Kom et ark rispapir i en dyb skål med vand, og læg det udblødte rispapir på et stykke bagepapir.
  • Kom plantefarsen på midten af et stykke udblødt rispapir, fold siderne ind og rul rispapiret rundt om pølsen. Smør pølsen med lidt olie, så de ikke klistrer til hinanden. Fortsæt til du har 10 plantepølser med hestebønner. 
  • Grill de hjemmelavede plantepølser på grillen eller en grillpande med lidt olie.
  • Plantepølserne er færdige, når rispapiret tager farve og bliver sprødt. Husk at vende pølserne, og ikke ligge dem for tæt på hinanden, da rispapiret kan klistre sammen. 
  • Serveringsforslag

    Servér sommerens grillpølser med hjemmelavet plantefars af hestebønner og ærtemel både som hotdog eller sammen med grillede grønt og salat.

    Krydret Grill Sommer Forår Hverdagsmad Proteinrig Nem Tilbehør Frokost Snack Forret Aftensmad

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter