Hjemmelavede krydrede grillpølser med danske hestebønner, champignon, persille og dejlige krydderier. Pølsen er plantebaseret og lavet med rispapir. Perfekt til sommerens grillmenu
Forberedelse 30 min / Tilberedning 15 min / I alt 45 min
Denne opskrift giver 8-10 stk
Ingredienser
- 2 dl (180 g) tørrede Danske Hestebønner
- 8-10 stk. rispapir
- 1 spsk. fennikelfrø
- 1 lille bundt hakket persille
- 200 g champignon
- 2 tsk. røget salt, alternativt røget paprika
- 1 tsk. paprika sød
- 2 spsk. Dansk Ærtemel
- 3 fed hvidløg
- 1 løg
- 1 squash
- Salt og peber
- Rapsolie til stegning
Fremgangsmåde
Dagen før:
- Skyl hestebønnerne og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
Dagen efter:
- Hæld vandet fra hestebønnerne og kog dem i letsaltet vand i 35-40 minutter
- Pil og hak løg og hvidløg
- Rens champignon for jord, og skær dem i små skiver
- Steg løg, hvidløg og champignon i olie på en pande til de tager farve
- Skyl squashen og riv den på et rivejern
-
Hak et lille bundt persille groft
- Vend de stegte champignon og løg med revet squash, ærtemel, hakket persille, fenikkelfrø, røget salt, peber og paprika i en skål.
- Tilsæt de kogte hestebønner og blend blandingen med en stavblender til du har en grov og fast plantefars.
- Smag plantefarsen til med salt og peber - lad den eventuelt stå og hvile 10 minutter i køleskabet, så den sætter sig.
- Kog vand og hæld det i et tærtefad, og udblød et ark rispapir heri.
- Læg plantefars formet som en pølse på midten af et stykke udblødt rispapir, fold siderne ind og rul rispapiret rundt om pølsen. Smør pølsen med olie, så de ikke klistre til hinanden. Fortsæt til du har 8-10 styk plantepølser.
- Grill pølserne med hestebønnefars på grillen eller en grillpande med olie til rispapiret tager farve og bliver sprødt. Husk at vende pølserne, og ikke ligge dem for tæt op ad hinanden, da rispapiret kan klistre sammen.
Servér hestebønnepølserne varme med sennep og ketchup eller aioli lavet på kogevandet fra Ingrid ærter. Prøv vores andre dyppelser med danske bælgfrugter.