Vidste du, at kogevandet - Aquafaba - fra dine kogte bælgfrugter kan anvendes som erstatning for æggehvider i alverdens opskrifter? I denne opskrift anvendes kogevandet fra vores Ingrid ærter i en smagfuld aioli eller mayonnaise. Aiolien kan anvendes til alt lige fra moules frites, i burgeren og sandwich eller som tilbehør til vores hestebønnedeller.
Forberedelse 10 min / Tilberedning 5 min / I alt 15 min.
Denne opskrift giver 250 ml aioli.
Ingredienser
- 4 spsk. Aquafaba (Dette laves ved at indkoge 3 dl kogevand fra Ingrid ærter)
- ½ citron
- 1 spsk. dijonsennep
- ½ tsk. flagesalt
- 1 fed hvidløg, presset (ønsker du en mayonnaise, så udelad dette)
- 1 tsk. peber
- 250 ml olie med neutral smag
Fremgangsmåde
- Pisk ærtevand, saft fra citron, dijonsennep, hvidløg, salt og peber i ca. 5 sekunder.
- Tilsæt olien i en lang stråle lidt ad gangen, til aiolien begynder at tykne.
Bliv ved til alt olie er blandet i, og det er helt cremet og stift. - Stil på køl indtil servering
Anvend denne aioli som tilbehør til vores hestebønnedeller eller linseknækbrød.