Hjemmelavet aioli på aquafaba

Af Pure Dansk™

Hjemmelavet aioli på aquafaba
Uden æg
Uden æg
Vegansk
Vegansk
Hjemmelavet aioli på aquafaba

Vidste du, at kogevandet - aquafaba - fra dine kogte bælgfrugter kan anvendes som erstatning for æggehvider i alverdens opskrifter? I denne opskrift anvendes kogevandet fra vores Ingrid ærter i en smagfuld aioli eller mayonnaise.

Lav aioli helt fra bunden og få den bedste smag

Hjemmelavet aioli på aquafaba er et genialt ægfrit alternativ til den klassiske mayonnaise. Aquafaba, kogevandet fra bælgfrugter, piskes til en cremet konsistens og forvandles til en fyldig aioli med hvidløg. Resultatet er en vegansk dip, der både er silkeblød og fuld af smag.

Aiolien kan anvendes til alt lige fra dip til moules frites og tapas, som spread i burger og sandwich eller som tilbehør til vores hestebønnedeller.

Når først du har fundet fidusen til at lave din egen mayonnaise og aioli, er det svært at gå tilbage til dem, man køber. I videoen her får du fifs til, hvordan du nemmest kommer igang med at udnytte kogevandet fra dine bælgfrugter i mayo og aioli.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid ærter.

Danske Ingrid ærter

Danske Ingrid ærter

Hjemmelavet aioli på aquafaba

Antal
250 ml aioli
Tid
15 minutter

Ingredienser

  • 4 spsk. aquafaba (Dette laves ved at indkoge 3 dl kogevand fra Danske Ingrid Ærter)
  • ½ citron
  • 1 spsk. dijonsennep
  • ½ tsk. flagesalt
  • 1 fed hvidløg, presset (ønsker du en mayonnaise, så udelad dette)
  • 1 tsk. peber
  • 250 ml olie med neutral smag
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Pisk ærtevand, saft fra citron, dijonsennep, hvidløg, salt og peber i ca. 5 sekunder.
  • Tilsæt olien i en lang stråle lidt ad gangen, til aiolien begynder at tykne. 
    Bliv ved til alt olie er blandet i, og det er helt cremet og stift.
  • Stil på køl indtil servering 
  • Serveringsforslag

    Anvend denne aioli som tilbehør

    Tip

    Anvend en helt ren glasskål. Det må ikke være af plastik, da fedtrester lettere hænger ved, og skummen ikke kan stivne.