Hjemmelavet aioli på aquafaba

Af Pure Dansk™

Hjemmelavet aioli på aquafaba - hurtig og nem
Uden æg
Uden æg
Hjemmelavet aioli på aquafaba - hurtig og nem

Vidste du, at kogevandet - aquafaba - fra dine kogte bælgfrugter kan anvendes som erstatning for æggehvider i alverdens opskrifter? I denne opskrift anvendes kogevandet fra vores Ingrid ærter i en smagfuld aioli eller mayonnaise. Aiolien kan anvendes til alt lige fra moules frites, i burgeren og sandwich eller som tilbehør til vores hestebønnedeller.

Hjemmelavet aioli på aquafaba

Antal
250 ml aioli
Tid
15 minutter

Ingredienser

  • 4 spsk. aquafaba (Dette laves ved at indkoge 3 dl kogevand fra Danske Ingrid Ærter)
  • ½ citron
  • 1 spsk. dijonsennep
  • ½ tsk. flagesalt
  • 1 fed hvidløg, presset (ønsker du en mayonnaise, så udelad dette)
  • 1 tsk. peber
  • 250 ml olie med neutral smag
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Pisk ærtevand, saft fra citron, dijonsennep, hvidløg, salt og peber i ca. 5 sekunder.
  • Tilsæt olien i en lang stråle lidt ad gangen, til aiolien begynder at tykne. 
    Bliv ved til alt olie er blandet i, og det er helt cremet og stift.
  • Stil på køl indtil servering 
  • Serveringsforslag

    Anvend denne aioli som tilbehør til vores hestebønnedeller eller linseknækbrød.

    Tip

    Anvend en helt ren glasskål. Det må ikke være af plastik, da fedtrester lettere hænger ved og skummen ikke kan stivne.

    Nem Hurtig Tilbehør

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter