Aquafaba af Ingrid ærter

Aquafaba af Ingrid ærter

Af Pure Dansk

Aquafaba af Ingrid ærter

Aquafaba er kogevandet fra Ingrid ærter eller kikærter. Den fantastiske væske kan bruges som erstatning for æg i både det søde og salte køkken. Aquafabaen kan piskes til en skum eller bruges som bindemiddel i alt fra bagværk til mayonnaise.

½ dl Aquafaba = 1 æg
¼ dl Aquafaba = 1 æggehvide
2 spsk. Aquafaba = 1 æggeblomme

 

Forberedelse 8 t / Tilberedning 20 min / Tid i alt 8 t 20 min

 

Ingredienser

 

Fremgangsmåde

Der er to måder at lave Aquafaba på:

Fremgangsmåde 1:

  1. Skyl og i blødsæt Ingrid ærterne i rigeligt vand på køl natten over
  2. Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 45 min. med låg – 1 dl Ingrid ærter til 2 dl vand
  3. Kom Ingrid ærterne og kogevandet i en lufttæt beholder og sæt det på køl natten over

Fremgangsmåde 2:

  1. Skyl og i blødsæt Ingrid ærterne i rigeligt vand på køl natten over
  2. Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 45 min. med låg – 1 dl Ingrid ærter til 2 dl vand
  3. Si kogevandet fra Ingrid ærterne over i en gryde, og kog det ved høj varme i ca. 15 min, eller til væsken er reduceret til en fjerdedel

Aquafabaen er nu klar til brug. Prøv den i vores Aquafaba skum til desserter eller Aioli lavet på Aquafaba. Det kan opbevares på køl i ca. 4 dage.