Aquafaba af Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Aquafaba af Ingrid ærter
Aquafaba af Ingrid ærter

Aquafaba er kogevandet fra Ingrid ærter eller kikærter. Den fantastiske væske kan bruges som erstatning for æg i både det søde og salte køkken. Aquafabaen kan piskes til en skum eller bruges som bindemiddel i alt fra bagværk til mayonnaise.

I opskriften er der anvendt Danske Ingrid Ærter.

Aquafaba af Ingrid ærter

Tid
20 minutter

Ingredienser

  • Tørrede Danske Ingrid Ærter
  • Vand
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Fremgangsmåde 1

  • Skyl Ingrid ærterne og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 25-30 min. med låg – 1 dl Ingrid ærter til 2 dl vand.
  • Du kan også springe iblødsætningen over og koge i 45 min. 
  • Si kogevandet fra Ingrid ærterne over i en gryde, og kog det ved høj varme i ca. 15 min, eller til væsken er reduceret til minimum en tredjedel.
  • Fremgangsmåde 2

  • Skyl Ingrid ærterne og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 25-30 min med låg – 1 dl Ingrid ærtertil 2 dl vand.
  • Du kan også springe iblødsætningen over og koge i 45 min. 
  • Kom Ingrid ærterne og kogevandet i en lufttæt beholder og sæt det på køl natten over.
  • Serveringsforslag

    Prøv den i vores aquafaba skum til desserter eller Aioli lavet på aquafaba. Det kan opbevares på køl i ca. 4 dage.

    Tip

    ½ dl Aquafaba = 1 æg
    ¼ dl Aquafaba = 1 æggehvide
    2 spsk. Aquafaba = 1 æggeblomme