
Aquafaba er kogevandet fra Ingrid ærter eller kikærter. Den fantastiske væske kan bruges som erstatning for æg i både det søde og salte køkken. Aquafabaen kan piskes til en skum eller bruges som bindemiddel i alt fra bagværk til mayonnaise.
½ dl Aquafaba = 1 æg
¼ dl Aquafaba = 1 æggehvide
2 spsk. Aquafaba = 1 æggeblomme
Forberedelse 8 t / Tilberedning 20 min / Tid i alt 8 t 20 min
Ingredienser
- Tørrede Danske Ingrid Ærter
- Vand
Fremgangsmåde
Der er to måder at lave Aquafaba på:
Fremgangsmåde 1:
- Skyl og i blødsæt Ingrid ærterne i rigeligt vand på køl natten over
- Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 45 min. med låg – 1 dl Ingrid ærter til 2 dl vand
- Du kan også springe iblødsætningen over og koge i 45 min.
- Si kogevandet fra Ingrid ærterne over i en gryde, og kog det ved høj varme i ca. 15 min, eller til væsken er reduceret til minimum en tredjedel
Fremgangsmåde 2:
- Skyl og iblødsæt Ingrid ærterne i rigeligt vand på køl natten over
- Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 25 min. med låg – 1 dl Ingrid ærter til 2 dl vand
- Du kan også springe iblødsætningen over og koge i 45 min.
- Kom Ingrid ærterne og kogevandet i en lufttæt beholder og sæt det på køl natten over
Aquafabaen er nu klar til brug. Prøv den i vores Aquafaba skum til desserter eller Aioli lavet på Aquafaba. Det kan opbevares på køl i ca. 4 dage.