Chokolademousse på aquafaba

Af Pure Dansk™

Chokolademousse på aquafaba
Uden æg
Uden æg
Uden mælk
Uden mælk
Vegansk
Vegansk
Chokolademousse på aquafaba

Lækker luftig chokolademousse helt uden æg. Det indkogte kogevand fra Ingrid ærterne er her anvendt i stedet for æggehvider. En simpel dessert, som smager intenst af chokolade.

Aquafaba giver den luftigste konsistens til denne intense chokolademousse

Mørk chokolade og kogevand fra Ingrid ærter lyder måske som et umage makkerpar, men resultatet er en imponerende, plantebaseret chokolademousse med fyldig smag og en lækker konsistens, der smelter på tungen.

Det er silkeblød mousse med dyb chokoladesmag og en let, luftig konsistens lavet helt uden brug af æg eller fløde. Aquafaba, kogevandet fra danske Ingrid ærter, fungerer som naturligt plantebaseret alternativ til æggehvide og piskes op til stive toppe, der giver moussen struktur og volumen.

En dessert du bare må prøve, hvis du elsker at eksperimentere i køkkenet, og som vil imponere smagsmæssigt og teknisk.

Din chokolademousse skal stå på køl i min. 3 timer for at få den rette konsistens, og derfor er den oplagt at lave for eksempel nytårsaften, så du har forberedt desserten, og du har hænderne fri resten af aftenen.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid ærter.

Danske Ingrid ærter

Danske Ingrid ærter

Chokolademousse på aquafaba

Antal
4 chokolademousser

Ingredienser

  • 2 dl aquafaba af indkogt kogevand fra Ingrid ærter
  • 150 g mørk chokolade
  • ¼ dl sirup eller honning
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Skallen fra ½ appelsin
  • Lagereddike til at gøre glasskål og piskeris rene for fedtrester
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Start med at lave aquafaba af kogevand fra dine Ingrid ærter. Aquafaba laves ved at reducere kogevandet fra Ingrid ærter under kogning til ⅓, og efterfølgende lade det køle af.
  • Anvend en helt ren glasskål og piskeris, som tørres af for fedtrester med et stykke køkkenrulle med lagereddike. En plastikskål kan ikke bruges, da fedtrester lettere hænger ved, og så kan aquafabaskummet ikke stivne.
  • Pisk 2 dl aquafaba, indtil det er stift. Det er pisket helt stift, hvis du kan vende skålen på hovedet, uden at skummet flyder ud.
  • Smelt chokolade og sirup langsomt over et vandbad, og vend vaniljesukker og appelsinskal i den smeltede chokolade.
  • Kom halvdelen af det stiftpiskede aquafabaskum over i den flydende chokolademasse, og vend det forsigtigt rundt, indtil massen er ensartet.
  • Vend nu forsigtigt resten af aquafabaskummet i chokolademassen, og fordel det i 4 fine glas eller skåle − alt efter hvad du ønsker at servere din mousse i. Stil glassene på køl i minimum 3 timer, indtil chokolademoussen har sat sig.
  • Serveringsforslag

    Pynt med friske bær og revet appelsinskal inden servering.

    Denne opskrift finder du i vores Bagebog — Bag med bælgfrugter