Aquafaba giver den luftigste konsistens til denne intense chokolademousse
Mørk chokolade og kogevand fra Ingrid ærter lyder måske som et umage makkerpar, men resultatet er en imponerende, plantebaseret chokolademousse med fyldig smag og en lækker konsistens, der smelter på tungen.
Det er silkeblød mousse med dyb chokoladesmag og en let, luftig konsistens lavet helt uden brug af æg eller fløde. Aquafaba, kogevandet fra danske Ingrid ærter, fungerer som naturligt plantebaseret alternativ til æggehvide og piskes op til stive toppe, der giver moussen struktur og volumen.
En dessert du bare må prøve, hvis du elsker at eksperimentere i køkkenet, og som vil imponere smagsmæssigt og teknisk.
Din chokolademousse skal stå på køl i min. 3 timer for at få den rette konsistens, og derfor er den oplagt at lave for eksempel nytårsaften, så du har forberedt desserten, og du har hænderne fri resten af aftenen.