Chokolademousse på aquafaba

Af Pure Dansk™

Chokolademousse på aquafaba
Uden æg
Uden æg
Vegansk
Vegansk
Glutenfri
Glutenfri
Chokolademousse på aquafaba

Lækker luftig chokolademousse helt uden æg. Det indkogte kogevand fra Ingrid ærterne er her anvendt i stedet for æggehvider. En simpel dessert, som smager intenst af chokolade.

Chokolademousse på aquafaba

Antal
4 chokolademousser

Ingredienser

  • 2 dl aquafaba af indkogt kogevand fra Ingrid ærter
  • 150 g mørk chokolade
  • ¼ dl sirup eller honning
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Skallen fra ½ appelsin
  • Lagereddike til at gøre glasskål og piskeris rene for fedtrester
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Start med at lave aquafaba af kogevand fra dine Ingrid ærter. Aquafaba laves ved at reducere kogevandet fra Ingrid ærter under kogning til ⅓ og efterfølgende lade det køle af.
  • Anvend en helt ren glasskål og piskeris, som tørres af for fedtrester med et stykke køkkenrulle med lagereddike. En plastikskål kan ikke bruges, da fedtrester lettere hænger ved, og så kan aquafabaskummet ikke stivne.
  • Pisk 2 dl aquafaba, indtil det er stift. Det er pisket helt stift, hvis du kan vende skålen på hovedet, uden at skummet flyder ud.
  • Smelt chokolade og sirup langsomt over et vandbad, og vend vaniljesukker og appelsinskal i den smeltede chokolade.
  • Kom halvdelen af det stiftpiskede aquafabaskum over i den flydende chokolademasse, og vend det forsigtigt rundt, indtil massen er ensartet. Vend nu forsigtigt resten af aquafabaskummet i chokolademassen, og fordel det i 4 fine glas eller skåle − alt efter hvad du ønsker at servere din mousse i. Stil glassene på køl i minimum 3 timer, indtil chokolademoussen har sat sig.
  • Serveringsforslag

    Pynt med friske bær og revet appelsinskal inden servering.

    Denne opskrift finder du i vores Bagebog — Bag med bælgfrugter
    Børnevenlig Dessert

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter