Lækker luftig chokolademousse helt uden æg. Det indkogte kogevand fra Ingrid ærterne er her anvendt i stedet for æggehvider. En simpel dessert, som smager intenst af chokolade.
Lagereddike til at gøre glasskål og piskeris rene for fedtrester
Hold skærmen tændt
Sådan gør du
Start med at lave aquafaba af kogevand fra dine Ingrid ærter. Aquafaba laves ved at reducere kogevandet fra Ingrid ærter under kogning til ⅓ og efterfølgende lade det køle af.
Anvend en helt ren glasskål og piskeris, som tørres af for fedtrester med et stykke køkkenrulle med lagereddike. En plastikskål kan ikke bruges, da fedtrester lettere hænger ved, og så kan aquafabaskummet ikke stivne.
Pisk 2 dl aquafaba, indtil det er stift. Det er pisket helt stift, hvis du kan vende skålen på hovedet, uden at skummet flyder ud.
Smelt chokolade og sirup langsomt over et vandbad, og vend vaniljesukker og appelsinskal i den smeltede chokolade.
Kom halvdelen af det stiftpiskede aquafabaskum over i den flydende chokolademasse, og vend det forsigtigt rundt, indtil massen er ensartet. Vend nu forsigtigt resten af aquafabaskummet i chokolademassen, og fordel det i 4 fine glas eller skåle − alt efter hvad du ønsker at servere din mousse i. Stil glassene på køl i minimum 3 timer, indtil chokolademoussen har sat sig.
Serveringsforslag
Pynt med friske bær og revet appelsinskal inden servering.
Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
Pure Dansk gør det nemmere at få linser, ærter og bønner på tallerkenen og få dem så lokalt som muligt, nemlig dyrket på de danske marker. Hele vejen fra jord til bord foregår i Danmark, hvor de høstes, renses og pakkes, før de lander på dit spisebord.