Hvorfor bruge aquafaba i drinks og cocktail?
Aquafaba er det naturlige kogevand fra kikærter og vores danske Ingrid ærter. Det kan piskes på samme måde som æggehvide og bruges i drinks og cocktails, som fx. gin sour eller whiskey sour. Hos os går intet til spilde, da vi bruger både ærterne og kogevandet. Aquafaba kan nemt laves ved at indkoge kogevandet fra Ingrid ærterne i 15 minutter. Vi har lavet en nem opskrift på aquafaba af kogevand Ingrid ærter, som du finder her.
Gin Sour med kirsebær og aquafaba – en drink med dansk smag
Vi elsker, når gode smagsoplevelser og danske naturlige råvarer og ingredienser går hånd i hånd. I denne Gin Sour har vi samlet det bedste fra Danmark.
Til drinken bruger vi ‘Cone and Core’ gin fra Njord Gin. Den er destilleret på overskudsgran fra danske juletræsplantager og æblepulp, som er et restprodukt fra danske mosteri. Resultatet er en klassisk gin med en smuk balance af friskhed, krydderi og dybde.
Vi fortsætter den bæredygtige tanke ved at bruge kogevandet fra Ingrid ærter – også kaldet aquafaba. Det kan nemt indkoges på bare 15 minutter og fungerer perfekt som erstatning for æggehvide i drinks og cocktails. Det giver drinken sin karakteristiske cremede skum og en silkeblød konsistens. Det er både en vegansk gin sour og en drink uden spild, da vi anvender kogevandet fra de kogte Ingrid ærter, som ofte vil blive hældt ud i vasken.
Smagen afrundes med kirsebærsirup, som du enten kan lave selv eller købe færdiglavet, fx. fra Frederiksdal. Deres sirup har en intens og frugtig smag af danske kirsebær, der passer perfekt til jul, nytår eller når du bare vil nyde en særlig cocktail med sæsonens bedste smage.
Og hvis du vil nyde drinken uden alkohol, kan du blot vælge en alkoholfri gin, så får du stadig hele smagsoplevelsen med friskhed, syrlighed og cremet skum.
Uanset om du vil servere årets juledrink eller bare trænger til en lille dansk smagsoplevelse i glasset, så er denne Gin Sour med aquafaba og kirsebærsirup en drink, du vil vende tilbage til igen og igen.