Gin Sour med kirsebærsirup og aquafaba

Af Pure Dansk™

Gin Sour med kirsebærsirup og aquafaba
Vegansk
Vegansk
Uden æg
Uden æg
Gin Sour med kirsebærsirup og aquafaba

Gin Sour er en klassisk drink med æggehvider. Vi har erstattet æggehviderne med aquafaba i den smukke, skummende og velsmagende drink. Aquafaba giver drinken sin karakteristiske cremede skum og en silkeblød konsistens kombineret tørhed fra gin og kirsebær samt frisk syrlighed fra både citron og kirsebærsirup. Denne drink smager også dejligt alkoholfri.

Hvorfor bruge aquafaba i drinks og cocktail?

Aquafaba er det naturlige kogevand fra kikærter og vores danske Ingrid ærter. Det kan piskes på samme måde som æggehvide og bruges i drinks og cocktails, som fx. gin sour eller whiskey sour. Hos os går intet til spilde, da vi bruger både ærterne og kogevandet. Aquafaba kan nemt laves ved at indkoge kogevandet fra Ingrid ærterne i 15 minutter. Vi har lavet en nem opskrift på aquafaba af kogevand Ingrid ærter, som du finder her.

Gin Sour med kirsebær og aquafaba – en drink med dansk smag

Vi elsker, når gode smagsoplevelser og danske naturlige råvarer og ingredienser går hånd i hånd. I denne Gin Sour har vi samlet det bedste fra Danmark.

Til drinken bruger vi Cone and Core’ gin fra Njord Gin. Den er destilleret på overskudsgran fra danske juletræsplantager og æblepulp, som er et restprodukt fra danske mosteri. Resultatet er en klassisk gin med en smuk balance af friskhed, krydderi og dybde.

Vi fortsætter den bæredygtige tanke ved at bruge kogevandet fra Ingrid ærter – også kaldet aquafaba. Det kan nemt indkoges på bare 15 minutter og fungerer perfekt som erstatning for æggehvide i drinks og cocktails. Det giver drinken sin karakteristiske cremede skum og en silkeblød konsistens. Det er både en vegansk gin sour og en drink uden spild, da vi anvender kogevandet fra de kogte Ingrid ærter, som ofte vil blive hældt ud i vasken.

Smagen afrundes med kirsebærsirup, som du enten kan lave selv eller købe færdiglavet, fx. fra Frederiksdal. Deres sirup har en intens og frugtig smag af danske kirsebær, der passer perfekt til jul, nytår eller når du bare vil nyde en særlig cocktail med sæsonens bedste smage.

Og hvis du vil nyde drinken uden alkohol, kan du blot vælge en alkoholfri gin, så får du stadig hele smagsoplevelsen med friskhed, syrlighed og cremet skum.

Uanset om du vil servere årets juledrink eller bare trænger til en lille dansk smagsoplevelse i glasset, så er denne Gin Sour med aquafaba og kirsebærsirup en drink, du vil vende tilbage til igen og igen.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid ærter.

Danske Ingrid ærter

Danske Ingrid ærter

Gin Sour med kirsebærsirup og aquafaba

Antal
1 drink
Tid
5 minutter

Ingredienser

  • 5 cl Gin
  • 4 cl Kirsebærsirup 
  • 2 cl Citronsaft 
  • 6 cl Aquafaba - opskrift på aquafaba af Ingrid ærter
  • 2 Isterninger
  • Pynt

  • Frisk rosmarin
  • Appelsinskal fra økologisk appelsin
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Pres citronsaft af en citron.
  • Kom gin, kirsebærsirup, aquafaba og citronsaft i en shaker.
  • Shake det hele sammen i en shaker uden isterninger i ½ - 1 minut. Dette sikrer at du får pisket nok skum i aquafabaen.
  • Hæld drinken over i et glas med isterninger.
  • Pynt gerne med frisk rosmarin og eventuelt lidt appelsinskal, og nyd drinken straks.
  • Drinken er oplagt til julefrokosten eller nytårsfesten, men kan nydes hele året rundt til festligheder - eller på en helt almindelig onsdag.  
  • Serveringsforslag

    Prøv vores crunchy Ingrid ærter, som en lækker snack til denne drink. På denne måde anvender du både Ingrid ærter og kogevandet fra Ingrid ærterne, som vi lover dig at dine gæster vil elske.

    Servér den til jul, nytår, julefrokost – eller bare når du har lyst til noget festligt.

    Tip

    Vi anbefaler ikke at anvende 'vandet' fra kikærter på dåse, da det giver en besk bismag til den lækre drink.

    Du kan lave drinken alkoholfri med en alkoholfri gin.