Hjemmelavet mayonnaise: Se hvordan du kan erstatter æggeblommer med Aquafaba
Aquafaba er indkogt kogevand fra tørrede kogte ærter. Gem derfor kogevandet fra de kogte Ingrid ærter. Du kan nemlig anvende det som erstatning for æg og æggehvider i eksempelvis marengs og mayonnaise.
Astrid tager dig med i køkkenet, og viser dig hvordan du ganske enkelt kan lave en hjemmelavet mayonnaise af kogevandet fra Ingrid ærterne. Tilføj hvidløg til denne opskrift, og du har en dejlig smagfuld aioli.
Det smarte med kogevandet er, at hvis du ikke anvender det med det samme, kan det holde sig på køl i 3-5 dage, eller fryses ned i fryseren, hvor det kan holde sig i op til 3 måneder.
Er det første gang, at du skal lave aquafaba af kogevandet fra dine Ingrid ærter, er der kun én vigtig ting, som du skal huske, inden du går i gang. Du må ikke anvende en plastikskål til at piske din aquafaba til skum, da det er svært at få en plastikskål helt fri for fedtrester. Sidder der fedtrester, vil du opleve, at din skum ikke kan piskes helt stiv. Anvend derfor altid en glasskål eller højt glas, som er tørret af med et stykke køkkenrulle med lidt eddike på.