Nem hverdagsmad med bælgfrugter

Nem hverdagsmad med bælgfrugter

Nem hverdagsmad med bælgfrugter

Mangler du inspiration til nem hverdagsmad med bælgfrugter? Så kom med os i køkkenet og lær at lave taco og tortillas fyld med danske bælgfrugter. Denne opskrift på tacofyld med danske hestebønner og Ingrid ærter er inspireret af det mexicanske køkken, som anvender mange bælgfrugter - særligt sorte bønner og kidneybønner.

 

I Danmark dyrker vi mange hestebønner, som er et godt dansk alternativ til både kidneybønner og sorte bønner. De danske hestebønner tilfører masser af umami til dine retter, og har en fast struktur og en cremet indre konsistens. Vi er fan af de brune danske hestebønner, da de er fulde af smag i sig selv, og ikke har en melet konsistens. Danske Ingrid ærter smager perfekt i kombination med hestebønnerne i dette tacofyld, da de gule ingrid ærter er sødmefulde og har smagsnoter af majs. 

Hvis du nyder at lave dine egne tortillas eller madpandekager, har vi den bedste opskrift på nemme madpandekager med ærtemel.

Find opskriften på tacofyld og inspiration til hverdagsmad med bælgfrugter i vores store opskriftunivers. 

Aftensmad i hverdagene må gerne være hurtig at tilberede, også når det er med bælgfrugter. Derfor er et godt tip, at koge en stor portion bælgfrugter. På denne måde har du kogte bælgfrugter til flere dage i køleskabet eller til fryseren, som du nemt kan tilsætte i dine måltider uden at de skal udblødes og koges først.