Bag med bælgfrugter: Sådan laver du en lækker glutenfri banankage med ærtemel
Linser, ærter, bønner og ærtemel smager dejligt i det søde køkken - og foretrækker du at bage brød og kager uden gluten, så er bælgfrugter den hemmelige ingrediens i dit bagværk. Bælgfrugter er nemlig glutenfrie fra naturens side, og er derfor gode i glutenfri brød og kager.
Kom med i køkkenet og lær at bage den skønneste glutenfri banankage med dansk ærtemel. Er du vant til at bage glutenfrit er ærtemel et godt alternativ til andre glutenfri meltyper som hirsemel, boghvedemel, glutenfri havremel, sorghummel, kikærtemel, rismel og majsmel. Ærtemel er meget alsidigt i det glutenfrie køkken, og kan bruges i både søde og salte opskrifter i alt fra glutenfri madtærte til en sødmefuld glutenfri jordbærtærte.
Ved at tilsætte ærtemel i dit bagværk får du både proteiner, mineraler, vitaminer og masser af kostfibre, hvilket er en god måde at skrue op for næringsindholdet i brød og kager. Bælgfrugter er samtidig gode at bage med, da dit bagværk bliver ekstra svampet og holder sig frisk i længere tid.
Er du vild med at bage, kan du finde masser af inspiration til glutenfri kager og brød med bælgfrugter i vores opskriftunivers.