Den dejligste svampede glutenfri banankage med ærtemel, chokoladestykker og valnødder. Tryl dine kedelige brune bananer om til en nem og lækker kage.
Forberedelse 20 min / Tilberedning 40 min / I alt 1 t
Opskriften giver til ca. 12 stykker
Ingredienser
- 200 g Dansk Ærtemel
- 75 g olivenolie
- 100 g brun farin
- 3 æg
- 4 meget modne bananer
- 100 g boghvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- Korn fra 1/2 vaniljestang
- Et nip salt
- 75 g valnødder
- 100 g mørk eller lys chokolade
Fremgangsmåde
- Pisk olie sammen med brun farin.
- Mos bananerne godt, tilsæt dem til dejen og pisk.
- Tilsæt æg og pisk igen.
- Herefter tilsættes boghvedemel, ærtemel, bagepulver, vaniljekorn og salt. Rør dejen godt sammen.
- Hak valnødder og chokolade groft og vend i dejen.
- Fordel dejen i en smurt form, 1 liter, og bag banankagen ved 200 °C varmluft, i cirka 30-35 min.