Banankage med ærtemel, chokolade og valnødder

Af Pure Dansk™

Banankage med ærtemel, chokolade og valnødder
Glutenfri
Glutenfri
Banankage med ærtemel, chokolade og valnødder

Den dejligste svampede glutenfri banankage med ærtemel, chokoladestykker og valnødder. Tryl dine kedelige brune bananer om til en nem og lækker kage.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Opskriften er udviklet af Ditte Ingemann for Pure Dansk.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Banankage med ærtemel, chokolade og valnødder

Antal
1 kage
Tid
1 time

Ingredienser

  • 200 g Dansk Ærtemel
  • 75 g olivenolie
  • 100 g brun farin
  • 3 æg
  • 4 meget modne bananer
  • 100 g boghvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • Korn fra 1/2 vaniljestang
  • Et nip salt
  • 75 g valnødder
  • 100 g mørk eller lys chokolade
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Pisk olie sammen med brun farin. 
  • Mos bananerne godt, tilsæt dem til dejen og pisk. 
  • Tilsæt æg og pisk igen.
  • Herefter tilsættes boghvedemel, ærtemel, bagepulver, vaniljekorn og salt. Rør dejen godt sammen.
  • Hak valnødder og chokolade groft og vend i dejen.
  • Fordel dejen i en smurt form, 1 liter, og bag banankagen ved 200 °C varmluft, i cirka 30-35 min.
  • Tip

    Lad banankagen køle helt af inden den spises.

    Børnevenlig Kage Dessert

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter