Tacos med Ingrid ærter og hestebønner

Af Pure Dansk™

Tacos med danske hestebønner - Pure Dansk™
Tacos med danske hestebønner - Pure Dansk™

Nemt tacofyld med fantastisk smag fra danske hestebønner og Ingrid ærter. Servér med nem dressing og lynsyltede rødløg.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner og Danske Ingrid Ærter.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Tacos med Ingrid ærter og hestebønner

Antal
4 personer
Tid
1 time

Ingredienser

Tacofyld

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • ½ rødløg
  • ½ rød peberfrugt
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • En god klat smør
  • 4 stk. tortillapandekager eller madpandekage med ærtemel
  • Dressing

  • 2 dl creme fraiche 9%
  • 1-2 tsk. blandet tørrede krydderier fx. spidskommen, chili, koriander, cayennepeber
  • Salt og sort peber
  • Lynsyltede løg

  • 1 dl hvidvinseddike
  • 100 g sukker
  • 2 små skalotteløg
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner og Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. Sæt dem i blød i hver deres skål, da de ikke skal koge lige lang tid efterfølgende.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra, og kog hestebønnerne under låg i en gryde med 7 dl grøntsagsbouillon i 45 minutter. Når de er færdigkogte, hældes kogevandet fra. Mens hestebønnerne koger, koges Ingrid ærterne i 25-30 minutter i rigeligt vand tilsat 1 tsk. salt. Hæld kogevandet fra begge og stil til side. 
  • Skær rødløg og peberfrugt i små tern og hak hvidløget fint.
  • Varm olien i en pande og rist løg, peberfrugt og majs, kogte hestebønner, Ingrid ærter og hvidløg. Cirka 10 minutter ved middelhøj varme. 
  • Til sidst kommes en god klat smør i blandingen og det hele steges gyldent. Smag til med salt og peber. 
  • Hurtig dressing

  • Bland creme fraiche med valgfrie tørrede krydderier og smag til med salt og peber. Smag til så det ikke bliver for stærkt 
  • Lynsyltede løg

  • Kog eddike og sukker sammen til en lage.
  • Skær skalotteløg i tynde skiver og hæld den varme lage over.
  • Lad dem hvile i 10-15 min.
  • Serveringsforslag

    Servér tacofyld med Ingrid ærter og hestebønner i tortilla pandekager med dressing og syltede løg.

    Tip

    Fungerer også godt som wrap i en hjemmelavet madpandekage med ærtemel.

    Mexicansk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter