Hjemmelavet mayonnaise af kogevandet fra kogte Ingrid ærter

Af Pure Dansk

Mayonnaise med Aquafaba - Pure Dansk™
Uden æg
Uden æg
Vegansk
Vegansk
Mayonnaise med Aquafaba - Pure Dansk™

Gem altid kogevandet fra dine kogte Ingrid ærter. Du kan bruge det til mange ting, blandt andet kan du koge det ind til aquafaba. Aquafaba kan anvendes som erstatning for æg i alt fra mayonnaise til marengs og is. Prøv denne cremede mayonnaise.

Luftig og plantebaseret mayo uden æg

Kogevandet fra danske Ingrid ærter bliver til den blødeste, cremede mayonnaise, og gør det til et vegansk alternativ til æg i hjemmelavet mayonnaise.

Den luftige konsistens og neutrale smag gør det til en ideel base for både klassisk og krydret mayo. Brug den som dip, smørelse eller dressing – helt uden animalske produkter.

Så i stedet for at hælde kogevandet fra de kogte Ingrid ærter ud, kan det blive til en nøgleingrediens i en luftig, plantebaseret mayonnaise. Perfekt til planteelskere og i zero waste-køkkener.

Se, hvor nemt det er at lave din egen mayonnaise med aquafaba i denne video, og brug din hjemmelavede mayonnaise som smørelse i en saftig burger, eller til at dyppe dine krydrede falafler i. 

Hjemmelavet mayonnaise af kogevandet fra kogte Ingrid ærter

Antal
250 ml mayonnaise
Tid
15 minutter

Ingredienser

  • 4 spsk. aquafaba af indkogt kogevand fra Danske Ingrid Ærter
  • Saften af ½ citron
  • 1 spsk. dijonsennep
  • ½ tsk. flagesalt
  • 1 tsk. peber
  • 2½ dl smagsneutral olie
  • Lagereddike til at tørre glasskålen ren for fedtrester
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Start med at lave aquafaba af kogevand fra dine Ingrid ærter. Aquafaba laves ved at reducere kogevandet fra Ingrid ærter under kogning til ⅓ og efterfølgende lade det køle af.
  • Anvend en helt ren glasskål, som tørres af for fedtrester med et stykke køkkenrulle med lagereddike. En plastikskål kan ikke bruges, da fedtrester lettere hænger ved, og derfor kan aquafaba-skummet ikke stivne.
  • Pisk aquafaba, citronsaft, dijonsennep, salt og peber i cirka 5 sekunder med en stavblender eller håndmixer.
  • Tilsæt olien i en lang stråle lidt ad gangen, indtil mayonnaisen begynder at tykne. Det sker efter cirka 5 minutter. Bliv ved, til al olien er blandet i, og mayonnaisen er cremet og stiv.
  • Stil din mayonnaise på køl indtil servering.
  • Serveringsforslag

    Brug din hjemmelavede mayonnaise på aquafaba, hvor du ellers ville bruge en mayonnaise. I en sandwich, til pommes frites eller som dyppe til tapas.

    Tip

    Tilsæt 1 fed presset hvidløg, hvis du ønsker en aioli.

    Denne opskrift finder du i vores Kogebog — Bælgfrugter

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter