Hjemmelavet mayonnaise af kogevandet fra kogte Ingrid ærter

Af Pure Dansk

Mayonnaise med Aquafaba - Pure Dansk™
Mayonnaise med Aquafaba - Pure Dansk™

Gem altid kogevandet fra dine kogte Ingrid ærter. Du kan bruge det til mange ting, blandt andet kan du koge det ind til aquafaba. Aquafaba kan anvendes som erstatning for æg i alt fra mayonnaise til marengs og is. Prøv denne cremede mayonnaise.

Hjemmelavet mayonnaise af kogevandet fra kogte Ingrid ærter

Antal
250 ml mayonnaise
Tid
15 minutter

Ingredienser

  • 4 spsk. aquafaba af indkogt kogevand fra Danske Ingrid Ærter
  • Saften af ½ citron
  • 1 spsk. dijonsennep
  • ½ tsk. flagesalt
  • 1 tsk. peber
  • 2½ dl smagsneutral olie
  • Lagereddike til at tørre glasskålen ren for fedtrester
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Start med at lave aquafaba af kogevand fra dine Ingrid ærter. Aquafaba laves ved at reducere kogevandet fra Ingrid ærter under kogning til ⅓ og efterfølgende lade det køle af. Anvend en helt ren glasskål, som tørres af for fedtrester med et stykke køkkenrulle med lagereddike. En plastikskål kan ikke bruges, da fedtrester lettere hænger ved, og derfor kan aquafaba-skummet ikke stivne.
  • Pisk aquafaba, citronsaft, dijonsennep, salt og peber i cirka 5 sekunder med en stavblender eller håndmixer i en helt ren og fedtfri glasskål. Tilsæt olien i en lang stråle lidt ad gangen, indtil mayonnaisen begynder at tykne. Det sker efter cirka 5 minutter. Bliv ved, til al olien er blandet i, og mayonnaisen er cremet og stiv.
  • Tilsæt 1 fed presset hvidløg, hvis du ønsker en aioli.
  • Stil din mayonnaise på køl indtil servering.
  • Denne opskrift finder du i vores Kogebog — Bælgfrugter

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter