Kroketter med Ingrid ærter og syrlig rosmarinmarinade

Kroketter med Ingrid ærter og syrlig rosmarinmarinade

Af Pure Dansk™

Kroketter med Ingrid ærter og syrlig rosmarinmarinade

Sprøde udenpå og bløde indeni gør kroketter til en skøn snack eller alternativ til kartofler. Denne variant er med danske Ingrid ærter, ærtemel, chili og en krydret syrlig rosmarin marinade. 

Forberedelse 15 min / Tilberedning 10 min / I alt 25 min
Opskrift giver til 12 stk. 

Ingredienser

Rosmarin marinade:

  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ tsk flagesalt 

  • 50 g spinat

Fremgangsmåde

Minimum 12 timer før eller dagen før:
  1. Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt i blød i rigeligt vand på køl. 
På dagen: 
  1. Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 20-25 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra.  
  2. Kom Ingrid ærterne i en foodprocessor sammen med citronskal og -saften fra 1 citron og æg. Tilsæt chiliflager, ærtemel, bagepulver, salt og peber. Blend til alt er godt blandet, men ikke for meget. Der skal stadig være lidt struktur fra Ingrid ærterne.
  3. Varm en pande op til lidt over middel varme. Mens panden varmer op kan du begynde at forme dine kroketter. De skal cirka være 7 cm lang. Form dem trekantet. Der skal blive 12 stk.
  4. Når panden er godt varm kommes olie på. Sæt kroketterne på panden og steg dem i ca. 10 min. Vend dem regelmæssigt, så de bliver gyldne på alle sider. 
  5. Når de er færdigstegte lægges de på en tallerken med køkkenrulle og drypper af.
  6. Kom rosmarinnåle og ½ tsk salt i en morter og stød det fint. Hvis du ikke har en morter, kan du hakke rosmarinen helt fint og blande med fint salt. 
  7. Pres citronsaft ned i morteren og rør olivenolie i. 
  8. Tænd panden på svag varme og kom rosmarinmarinaden på panden og lun den igennem i 30 sek. 
  9. Anret spinat på et fad, kom kroketterne oven på og hæld rosmarinmarinaden ud over dem. 
Servér som en let snack for sig selv, eller som tilbehør til vores frikadeller og plantebøffer f.eks. frikadeller med hestebønner

Danske Ingrid Ærter

Den danske Ingrid ært har en fast struktur og intens ærtesmag. Efterfulgt af en let sødme og nøddeagtig smag med noter af majs.

→ Køb Danske Ingrid Ærter