Spicy Peanut Stew med gråærter

Af Pure Dansk™

Spicy Peanut Stew med gråærter
Vegetarisk
Vegetarisk
Spicy Peanut Stew med gråærter

Denne spicy Peanut Stew er den perfekte efterårsret fyldt med varme krydderier og græskar. Den krydrede smag gør retten ideel at nyde på kølige dage, hvor du har brug for noget, der både mætter og luner. Den fyldige gryderet er både smagfuld og mættende – lige til at servere som et lækkert aftenmåltid i efterårs- og vintermånederne.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Gråærter.

Opskriften er udviklet af Ditte Ingemann for Pure Dansk.

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Spicy Peanut Stew med gråærter

Antal
4 personer

Ingredienser

  • 1/2 dl (45 g) Danske Gråærter
  • 400 g hokkaidogræskar
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. røget paprika
  • 2 tsk. stødt koriander
  • Salt og peber
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 15 g frisk ingefær
  • 1 spsk. tomatpure
  • 1 spsk. olivenolie
  • 50 g peanutbutter
  • 1 ds kokosmælk 
  • 2-4 dl grøntsagsbouillon
  • Saft fra 1 lime
  • 1 tsk. sukker
  • Evt. 2-3 tsk. chilisauce
  • 75 g babyspinat
  • Topping

  • Peanuts
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. Hæld vandet fra de iblødsatte ærter, og stil dem til side.
  • Tænd ovnen på 200 grader, varmluft. Skær græskarret ud i små tern - behold gerne skrællen på. Vend ternene med olivenolie, paprika, koriander, salt og peber, og bag ternene i den varme ovn i 25 min – rør i dem undervejs.
  • Pil løget og hak det fint. Svits det sammen med revet hvidløg, revet ingefær og tomatpure i olie i en stor gryde i et par minutter. Tilsæt peanutbutter, kokosmælk, bouillon og skyllede gråærter og lad det koge op – sørg for, at peanutbutteren bliver opløst. Tilsæt limesaft, sukker og eventuelt chilisauce og lad det hele simre i 40 min under låg – rør ind imellem.  
  • Rengør spinaten grundigt – tilsæt spinat til suppen sammen med de bagte tern af græskar. Lad det hele simre et par minutter, indtil spinaten er faldet sammen. Smag til.
  • Sørg for, at retten smager syrligt, så tilsæt eventuelt mere limesaft.
  • Serveringsforslag

    Anret suppen i skåle og top med hakkede peanuts. Server evt. med vores naanbrød med ærtemel eller kogte ris.

    Efterår Vinter Nem Aftensmad Gryderet Hovedret Afrikansk

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter