Burger med linsebøf med Anicia linser - Pure Dansk™

Linseburger med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Burger med linsebøf med Anicia linser - Pure Dansk™

Burger med linsebøf med danske Anicia linser.
Nem opskrift på en burger med hjemmelavet plantebøf, der smager fantastisk og mætter dejligt. 

Forberedelse 25 min / Tilberedning 10 min / I alt 35 min
Opskriften giver til 4 personer

Ingredienser 

Linsefars til 4 bøffer 

  • 1½ dl (125 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 løg 
  • 3 fed hvidløg 
  • 1 tsk. tørrede chiliflager 
  • 1 æg 
  • 3 spsk. Dansk Ærtemel
  • 1 stor tsk flagesalt 
  • 1 tsk. friskkværnet peber 
  • 1 tsk. røget paprika for ekstra krydret smag - dette kan udelades
  • 1 spsk. smør og olie til stegning

Andet til burgeren: 

Fremgangsmåde

  1. Skyl Anicia linserne og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 25 minutter. Hæld vandet fra de kogte linser. 
  2. Skær løg og hvidløg i mindre stykker
  3. Blend de kogte Anicia linser med løg, hvidløg, æg, mel og krydderier til en grov fars. Nogle af linserne må gerne stadig være hele. 
  4. Lad linsefarsen trække i 10 minutter på køl. 
  5. Tag farsen ud af køleskabet og form 4 linsebøffer
  6. Smelt 1 spsk. smør og 1 spsk. olie på en pande ved høj varme. 
  7. Steg linsebøfferne på hver side indtil de har fået en god stegeskorpe på begge sider.
  8. Imens burgerbollerne lunes i ovnen skylles og skæres salat, tomater, agurk og løg. 

Servér i en burger eller anvend som plantebøf med en af vores salater, sprøde kartofler med mayonnaise med aquafaba

Danske Anicia Linser

Den danske Anicia linse er en delikatesselinse, også kendt som Puy-linsen. Smuk og grønmeleret med en let krydret smag. Samt noter af friske ærter og peber.

→ Køb Danske Anicia Linser