Linseburger med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Burger med linsebøf med Anicia linser - Pure Dansk™
Vegetarisk
Vegetarisk
Burger med linsebøf med Anicia linser - Pure Dansk™

Burger med linsebøf med danske Anicia linser. Nem opskrift på en burger med hjemmelavet plantebøf, der smager fantastisk og mætter dejligt.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser og Dansk Ærtemel.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Linseburger med Anicia linser

Antal
4 personer
Tid
35 minutter

Ingredienser

Linsefars til 4 bøffer

  • 1½ dl (125 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 3 spsk. Dansk Ærtemel
  • 1 løg 
  • 3 fed hvidløg 
  • 1 tsk. tørrede chiliflager 
  • 1 æg 
  • 1 tsk. friskkværnet peber 
  • 1 tsk. røget paprika for ekstra krydret smag - dette kan udelades
  • 1 stor tsk. flagesalt
  • 1 spsk. smør og olie til stegning
  • Andet til burgeren

  • 4 stk. burgerboller
  • Mayonnaise
  • Ketchup
  • Salat
  • Tomater, agurk, løg
  • Evt. syltede rødløg 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl Anicia linserne og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 25 minutter. Hæld vandet fra de kogte linser. 
  • Skær løg og hvidløg i mindre stykker
  • Blend de kogte Anicia linser med løg, hvidløg, æg, mel og krydderier til en grov fars. Nogle af linserne må gerne stadig være hele. 
  • Lad linsefarsen trække i 10 minutter på køl. 
  • Tag farsen ud af køleskabet og form 4 linsebøffer
  • Smelt 1 spsk. smør og 1 spsk. olie på en pande ved høj varme. 
  • Steg linsebøfferne på hver side indtil de har fået en god stegeskorpe på begge sider.
  • Imens burgerbollerne lunes i ovnen skylles og skæres salat, tomater, agurk og løg. 
  • Serveringsforslag

    Servér i en burger eller anvend som plantebøf med en af vores salater, sprøde kartofler med mayonnaise med aquafaba

    Nem Aftensmad Amerikansk

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter