
Burger med linsebøf med danske Anicia linser.
Nem opskrift på en burger med hjemmelavet plantebøf, der smager fantastisk og mætter dejligt. Denne linseburger er smurt med hummus lavet med Ingrid ærter.
Forberedelse 25 min / Tilberedning 10 min / I alt 35 min
Opskriften giver til 4 personer
Ingredienser
Linsefars:
- 1½ dl (125 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk. tørrede chiliflager
- 1 æg
- 3 spsk. Dansk Ærtemel
- 1 stor tsk flagesalt
- 1 tsk. friskkværnet peber
- 1 tsk. røget paprika for ekstra krydret smag - dette kan udelades
- 1 spsk. smør og olie til stegning
Øvrige ingredienser til linseburger:
- 4 stk. Burgerboller
- Hummus med Ingrid ærter
- Salat
- Tomater, agurk, løg
- Evt. syltede rødløg
Fremgangsmåde
- Skyl Anicia linserne, og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 25 minutter.
- Hæld vandet fra de kogte linser.
- Skær løg og hvidløg i mindre stykker
- Blend de kogte Anicia linser med løg, hvidløg, æg, mel og krydderier til en grov fars. Nogle af linserne må gerne stadig være hele.
- Lad linsefarsen trække i 10 minutter på køl.
- Tag farsen ud af køleskabet og form 4 linsebøffer
- Smelt 1 spsk. smør og 1 spsk. olie på en pande ved høj varme.
- Steg linsebøfferne på hver side indtil de har fået en god stegeskorpe på begge sider.
- Imens burgerbollerne lunes i ovnen skylles og skæres salat, tomater, agurk og løg.
Smør den lune burgerbolle med hummus med Ingrid ærter og fyld med salat, syltede rødløg, agurk, rødløg og hvad du ellers godt kan lide i din burger.