Burger med linsebøf med danske Anicia linser.
Nem opskrift på en burger med hjemmelavet plantebøf, der smager fantastisk og mætter dejligt.
Forberedelse 25 min / Tilberedning 10 min / I alt 35 min
Opskriften giver til 4 personer
Ingredienser
Linsefars til 4 bøffer
- 1½ dl (125 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk. tørrede chiliflager
- 1 æg
- 3 spsk. Dansk Ærtemel
- 1 stor tsk flagesalt
- 1 tsk. friskkværnet peber
- 1 tsk. røget paprika for ekstra krydret smag - dette kan udelades
- 1 spsk. smør og olie til stegning
Andet til burgeren:
- 4 stk. burgerboller
- mayonnaise, prøv vores mayonnaise med aquafaba fra Ingrid ærter
- Ketchup
- Salat
- Tomater, agurk, løg
- Evt. syltede rødløg
Fremgangsmåde
- Skyl Anicia linserne og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 25 minutter. Hæld vandet fra de kogte linser.
- Skær løg og hvidløg i mindre stykker
- Blend de kogte Anicia linser med løg, hvidløg, æg, mel og krydderier til en grov fars. Nogle af linserne må gerne stadig være hele.
- Lad linsefarsen trække i 10 minutter på køl.
- Tag farsen ud af køleskabet og form 4 linsebøffer
- Smelt 1 spsk. smør og 1 spsk. olie på en pande ved høj varme.
- Steg linsebøfferne på hver side indtil de har fået en god stegeskorpe på begge sider.
- Imens burgerbollerne lunes i ovnen skylles og skæres salat, tomater, agurk og løg.
Servér i en burger eller anvend som plantebøf med en af vores salater, sprøde kartofler med mayonnaise med aquafaba