Linseburger med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Burger med linsebøf med Anicia linser - Pure Dansk™
Vegetarisk
Vegetarisk
Burger med linsebøf med Anicia linser - Pure Dansk™

Burger med linsebøf med danske Anicia linser. Nem opskrift på en burger med hjemmelavet plantebøf, der smager fantastisk og mætter dejligt.

Den ultimative vegetarbøf på danske linser

Vegetarburger med Anicia linser er et smagfuldt og proteinrigt alternativ til den klassiske burger. De små linser giver en fast og saftig bøf med dyb umamismag, som passer perfekt i en hjemmebagt bolle med friske toppings.

Den saftige bøf af Anicia linser gør det nemt at lave en mættende og lækker vegetarburger. Smagen er krydret og intens, og bøffen holder formen både på panden og i bollen. 

En ideel kødfriburger til både hverdagsmiddage og weekendforkælelse – fyldt med plantebaseret power.

Byg-selv-burger med al dit favoritfyld, som syltede agurker, friske tomater, sprød salat og måske med en hjemmerørt mayonnaise på aquafaba.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser og Dansk Ærtemel.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Linseburger med Anicia linser

Antal
4 personer
Tid
35 minutter

Ingredienser

Linsefars til 4 bøffer

  • 1½ dl (125 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 3 spsk. Dansk Ærtemel
  • 1 løg 
  • 3 fed hvidløg 
  • 1 tsk. tørrede chiliflager 
  • 1 æg 
  • 1 tsk. friskkværnet peber 
  • 1 tsk. røget paprika for ekstra krydret smag - dette kan udelades
  • 1 stor tsk. flagesalt
  • 1 spsk. smør og olie til stegning
  • Andet til burgeren

  • 4 stk. burgerboller
  • Mayonnaise
  • Ketchup
  • Salat
  • Tomater, agurk, løg
  • Evt. syltede rødløg 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl Anicia linserne og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 25 minutter. Hæld vandet fra de kogte linser. 
  • Skær løg og hvidløg i mindre stykker
  • Blend de kogte Anicia linser med løg, hvidløg, æg, ærtemel og krydderier til en grov fars. Nogle af linserne må gerne stadig være hele. 
  • Lad linsefarsen trække i 10 minutter på køl. 
  • Tag farsen ud af køleskabet og form 4 linsebøffer
  • Smelt 1 spsk. smør og 1 spsk. olie på en pande ved høj varme. 
  • Steg linsebøfferne på hver side, indtil de har fået en god stegeskorpe på begge sider.
  • Imens burgerbollerne lunes i ovnen skylles og skæres salat, tomater, agurk og løg. 
  • Serveringsforslag

    Servér linsebøffen i en burger eller anvend som plantebøf med en af vores salater og sprøde kartofler.

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter