Quinoasalat med bagte gråærter, varmrøget laks og urtedressing

Af Pure Dansk™

Quinoasalat med bagte gråærter, varmrøget laks og urtedressing
Glutenfri
Glutenfri
Quinoasalat med bagte gråærter, varmrøget laks og urtedressing

Lækker og mættende måltidssalat med bælgfrugter, quinoa, spidskål og varmrøget laks. Denne salat er fyldt med sprøde gråærter og toppet med en cremet hjemmerørt urtedressing, der gør den perfekt både som frokost eller aftensmad. En let og nærende salat, som smager fantastisk og holder dig mæt længe.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Gråærter.

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Quinoasalat med bagte gråærter, varmrøget laks og urtedressing

Antal
Måltidssalat: 3-4 personer
Tid
40 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Gråærter
  • 200 gram varmrøget laks
  • 1,5 æbler
  • ¼ rødt spidskål
  • 4 forårsløg
  • 1,5 dl quinoa
  • ½ -1 tsk. chiliflager
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • Salt og peber
  • Olivenolie
  • Dressing

  • 2,5 dl creme fraiche
  • ½ dl mayonaise
  • ½ citron, saften
  • 2 tsk. sennep
  • 1 bdt. dild
  • 1 bdt. purløg
  • salt 
  • Friskkværnet peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Salat

  • Skyl de tørrede gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne og kog dem i 30-35 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra gråærterne, og lad dem køle lidt af.
  • Kom de kogte gråærter på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med olivenolie, chiliflager, hvidløgspulver, salt og peber. Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i 20 minutter til de er sprøde og gyldne. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af. 
  • Mens gråærterne er i ovnen, koges quinoa efter anvisningen på pakken. Lad din quinoa køle af inden den anvendes i salaten.
  • Snit forårsløg og spidskål fint, og skær æblerne i tern. Kom æbler og grønt i en stor skål sammen med den afkølede quinoa, og bland det hele godt. 
  • Riv den varmrøget laks i stykker med hænderne eller med en gaffel.
  • Top salaten med stykkerne af varmrøget laks og sprøde, bagte gråærter.
  • Dressing

  • Skyl dild og purløg, og hak det fint. 
  • Pres saften fra den halve citron. 
  • Kom krydderurter, citronsaft, creme fraiche, mayonaise, sennep, salt og peber i en skål, og rør det hele sammen til en urtedressing. 
  • Anret salaten med den friske hjemmerørte dressing.
  • Serveringsforslag

    Servér salaten med brød, eller spis salaten som den er uden tilbehør. 

    Tip

    Denne måltidssalat smager også dejligt med sprøde Ingrid ærter som alternativ gråærter.

    Hverdagsmad Nem Proteinrig Forår Vinter Sommer Efterår Måltidssalat Frokost Salat Hovedret Gryderet

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter