Gratin med Ingrid ærter, knoldselleri og spinat

Af Pure Dansk™

Gratin med Ingrid ærter, knoldselleri og spinat - Pure Dansk™
Gratin med Ingrid ærter, knoldselleri og spinat - Pure Dansk™

Gratin med Ingrid ærter (gule ærter), knoldselleri og spinat med hjemmelavet hvid sauce. En varm og smagfuld vinterret.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Gratin med Ingrid ærter, knoldselleri og spinat

Antal
4 personer
Tid
55 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 knoldselleri 
  • 200 g spinat 
  • 2 løg
  • 2 spsk. æblecidereddike 
  • ½ tsk.chiliflager
  • ½ håndfuld frisk estragon
  • 2 skiver daggammelt brød
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. rapsolie
  • Friskkværnet peber
  • Hvid sauce

  • 40 g smør
  • 4 spsk. hvedemel
  • 3 dl mælk
  • ¼ tsk. fintrevet muskatnød
  • ½ tsk. salt
  • ¼ tsk. groft sort peber
  • ½ kugle frisk mozzarella
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Kog de udblødte ærter i letsaltet vand i 25 min.
  • Tænd ovnen på 200°C grader.
  •  Mens ærterne koger renses knoldsellerien for jord og snavs, inden skrællen skæres af, så du til sidst står med en hel hvid knold.
  • Skær knoldsellerien i mundrette stykker.
  • Skyl spinaten, og hak løgene fint.
  • Steg løg og knoldselleri i olie i en gryde til løgene er gyldne, og knoldsellerien tager lidt farve. Tilsæt eddike og vend det sammen.
  • Tilsæt spinat, chiliflager og smag til med salt og peber.Lad blandingen stege i 3 minutter til spinaten falder sammen.
  • Hæld kogevandet fra Ingrid ærterne og tilsæt de kogte ingrid ærter i spinat og knoldselleri blandingen.
  • Fordel blandingen i smurt ildfast fad.
  • Lav nu den hvide sauce, ved at smelte smør i en lille gryde ved middel varme.
  • Tilsæt mel til det smeltede smør og pisk med et piskeris, til det er en klumpet masse.
  • Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk med piskeris, så saucen bliver jævn og glat.
  • Tilsæt salt, peber og fintrevet muskatnød.
  • Kog saucen under konstant omrøring til den er rigtig tyk.
  • Smuldr den friske mozzarella ned i saucen og lad osten smelte helt, under konstant omrøring til saucen er tyk og sej.
  • Hæld den hvide sauce over.
  • Skær brødet i mindre stykker, vend dem med en håndfuld friske estragonblade, lidt salt og olie, og kom det på toppen af gratinen. Bag gratinen i ovnen ved 200 °C grader i 25-30 minutter. 
  • Fransk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter