Gratin med Ingrid ærter, knoldselleri og spinat - Pure Dansk™

Gratin med Ingrid ærter, knoldselleri og spinat

Af Pure Dansk™

Gratin med Ingrid ærter, knoldselleri og spinat - Pure Dansk™

Gratin med Ingrid ærter (gule ærter), knoldselleri og spinat med hjemmelavet hvid sauce. En varm og smagfuld vinterret. 

Forberedelse 25 min / Tilberedning 30 min / I alt 55 min
Opskriften giver til 4 personer - et fad 

Ingredienser

Gratin 

  • 1 dl tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 knoldselleri 
  • 200 g spinat 
  • 2 løg
  • 2 spsk. æblecidereddike 
  • ½ tsk.chiliflager
  • ½ håndfuld frisk estragon
  • 2 skiver daggammelt brød
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. rapsolie
  • Friskkværnet peber

Hvid sauce

  • 40 g smør
  • 4 spsk. hvedemel
  • 3 dl mælk
  • ¼ tsk. fintrevet muskatnød
  • ½ tsk. salt
  • ¼ tsk. groft sort peber
  • ½ kugle frisk mozzarella

Fremgangsmåde

  1. Skyl de tørrede ærter og iblødsæt dem i rigeligt vand, minimum 12 timer, eventuelt natten over
  2. Kog de udblødte ærter i letsaltet vand i 25 min.
  3. Tænd ovnen på 200°C grader
  4.  Mens ærterne koger renses knoldsellerien for jord og snavs, inden skrællen skæres af, så du til sidst står med en hel hvid knold.
  5. Skær knoldsellerien i mundrette stykker 
  6. Skyl spinaten, og hak løgene fint
  7. Steg løg og knoldselleri i olie i en gryde til løgene er gyldne, og knoldsellerien tager lidt farve. Tilsæt eddike og vend det sammen
  8. Tilsæt spinat, chiliflager og smag til med salt og peber.Lad blandingen stege i 3 minutter til spinaten falder sammen
  9. Hæld kogevandet fra Ingrid ærterne og tilsæt de kogte ingrid ærter i spinat og knoldselleri blandingen
  10. Fordel blandingen i smurt ildfast fad
  11. Lav nu den hvide sauce, ved at smelte smør i en lille gryde ved middel varme
  12. Tilsæt mel til det smeltede smør og pisk med et piskeris, til det er en klumpet masse
  13. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk med piskeris, så saucen bliver jævn og glat.
  14. Tilsæt salt, peber og fintrevet muskatnød.
  15. Kog saucen under konstant omrøring til den er rigtig tyk
  16. Smuldr den friske mozzarella ned i saucen og lad osten smelte helt, under konstant omrøring til saucen er tyk og sej.
  17. Hæld den hvide sauce over
  18. Skær brødet i mindre stykker, vend dem med en håndfuld friske estragonblade, lidt salt og olie, og kom det på toppen af gratinen. Bag gratinen i ovnen ved 200 °C grader i 25-30 minutter.