Boller i Karry med danske Anicia linser og Ingrid ærter - Pure Dansk™

Boller i Karry med danske Anicia linser og ærtemel

Af Pure Dansk™

Boller i Karry med danske Anicia linser og Ingrid ærter - Pure Dansk™

Denne grønne udgave af boller i karry består af lækre boller lavet på linsefars med en traditionel karrysauce. Ønsker du at prøve en vegetarisk og mere klimavenlig udgave af den traditionelle boller i karry, er denne et godt valg. Vi lover, at du ikke kommer til at savne kød

Er du ikke helt klar til vegetariske boller i karry, så prøv vores udgave af hestebønnedeller, hvor 2/3 af kødet i farsen er udskiftet med hestebønner. Små skridt er bedre end ingenting.

Forberedelse 30 min / Tilberedning 40 min / I alt 1 t. 10 min.

Denne opskrift er til 4 personer

Ingredienser

Linseboller

  • 2 dl tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 dl Dansk Ærtemel  
  • 1 dl dansk perlebyg
  • 1 dansk løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld tørrede svampe
  • Saften fra ½ citron
  • 1 tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. stødt allehånde
  • ½ tsk. stødt muskatnød
  • 2 store håndfulde dansk persille
  • 1 håndfuld dansk timian
  • Salt og peber
  • Olie

Karrysauce

  • 1 løg
  • 1 dansk æble
  • 1½ spsk. smør
  • 1 spsk. karry
  • ½ spsk. garam masala - evt. fra Mill&Mortar
  • ½ spsk. gurkemeje
  • 1 dl mel
  • 5 dl grøntsagsbouillon eller kogevand fra kogte linser
  • 1 dl mælk
  • Salt og peber
  • Evt. chili, hvis den skal være mere spicy  
Fremgangsmåde


Lav først de grønne boller og mens de bages i ovnen, laves karrysaucen.

Grønne boller

  1. Skyl Anicia linserne og udblød dem i rigeligt vand på køl i 12 timer eller natten over
  2. Kom de tørrede svampe i en skål og dæk dem med kogende vand. Lad dem stå i blød i 20-30 min.
  3. Kog perlebyggen i rigeligt letsaltet vand i ca. 20 min.
  4. Hak løg og hvidløg groft
  5. Kom linser, svampe, perlebyg, løg, hvidløg, ærtemel, citronsaft, koriander, allehånde, muskat, persille, timian, salt og peber i en skål
  6. Blend det med en stavblender til en ensartet masse 
  7. Form linsefarsen til kugler og placer dem på bagepapir smurt med lidt olie
  8. Bag dem i ca. 15-20 min ved 110-130 grader (varmluft)

Karrysauce

  1. Hak løg og æble groft og steg det mørt i en gryde med smør
  2. Tilsæt karry, garam masala, gurkemeje og mel og svits det i et par minutter
  3. Tilsæt bouillon og mælk under omrøring
  4. Lad karrysaucen simre i 10 minutter, til æblerne er helt møre og saucen begynder at tykne
  5. Smag til med salt og peber

Server de grønne boller og karrysaucen med ris eller perlebyg