Boller i karry med Anicia linser og ærtemel

Af Pure Dansk™

Boller i Karry med danske Anicia linser og Ingrid ærter - Pure Dansk™
Vegetarisk
Vegetarisk
Boller i Karry med danske Anicia linser og Ingrid ærter - Pure Dansk™

Boller i karry er lækker hverdagsmad for hele familien. Denne grønne version med smagfulde boller med linser er et sikkert hit for både børn og voksne. I vores opskrift på boller i karry er der tilføjet æble og lune krydderrier i den klassiske cremede karrysauce.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser og Dansk Ærtemel.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Boller i karry med Anicia linser og ærtemel

Antal
4 personer
Tid
40 minutter

Ingredienser

Linseboller

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 dl (70 g) Dansk Ærtemel
  • 1 dl perlebyg eller quinoa
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld tørrede svampe
  • Saften fra ½ citron
  • 1 tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. stødt allehånde
  • ½ tsk. stødt muskatnød
  • 2 store håndfulde frisk persille
  • 1 håndfuld frisk timian
  • Salt og peber
  • Olie
  • 1 dl vand
  • Karrysauce

  • 1 løg
  • 1 æble
  • 1½ spsk. smør
  • 1 spsk. karry
  • ½ spsk. garam masala
  • ½ spsk. gurkemeje
  • 1 dl mel
  • 5 dl grøntsagsbouillon eller kogevand fra de kogte linser
  • 1 dl mælk
  • Salt og peber
  • Evt. chili, hvis den skal være mere spicy 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Linseboller

  • Skyl Anicia linserne og kog dem i rigeligt vand i 20-25 minutter. Hæld kogevandet fra og stil dem til side.
  • Mens linserne koger stilles de tørrede svampe i en skål dækket til med kogende vand. Lad dem stå i blød i 20-30 min. Hæld vandet fra svampene.
  • Kog perlebyg eller quinoa i letsaltet vand i cirka 20 minutter.
  • Hak løg og hvidløg groft.
  • Kom linser, svampe, perlebyg, løg, hvidløg, ærtemel, citronsaft, koriander, allehånde, muskat, persille, timian, salt, peber og vand i en skål.
  • Blend det med en stavblender eller foodprocesser til en ensartet masse.
  • Form linsefarsen til runde linseboller med hænderne eller to skeer, og placer dem på en bageplade med bagepapir smurt med lidt olie.
  • Bag dem i ovnen ved 125 grader (varmluft).
  • Karrysauce

  • Hak løg og æble groft, og svits det i en gryde med smør til løgene begynder at tage farve.
  • Tilsæt karry, garam masala, gurkemeje og mel, og svits det hele i et par minutter.
  • Tilsæt bouillon eller kogevand fra linserne og mælk under omrøring.
  • Lad karrysaucen simre under låg i 10 minutter til æblerne er helt møre, og saucen begynder at tykne.
  • Smag karrysaucen til med salt og peber og eventuelt lidt chili, hvis saucen ønskes mere spicy.
  • Serveringsforslag

    Server dine boller i karry med ris eller perlebyg.

    Tip

    Start med at tilberede linsefarsen og bag linsebollerne i ovnen. Mens de er i ovnen kan karrysaucen laves.

    Hverdagsmad Børnevenlig Budgetvenlig Nem Aftensmad Dansk

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter