Boller i karry med danske Anicia linser og ærtemel

Af Pure Dansk™

Boller i Karry med danske Anicia linser og Ingrid ærter - Pure Dansk™
Vegetarisk
Vegetarisk
Boller i Karry med danske Anicia linser og Ingrid ærter - Pure Dansk™

Denne grønne udgave af boller i karry består af lækre boller lavet på linsefars med en traditionel karrysauce. Ønsker du at prøve en vegetarisk og mere klimavenlig udgave af den traditionelle boller i karry, er denne et godt valg.

Er du ikke helt klar til vegetariske boller i karry, så prøv vores udgave af hestebønnedeller, hvor 2/3 af kødet i farsen er udskiftet med hestebønner. Små skridt er bedre end ingenting.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser og Dansk Ærtemel.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Boller i karry med Anicia linser og ærtemel

Antal
4 personer
Tid
1 time og 10 minutter

Ingredienser

Linseboller

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 dl (70 g) Dansk Ærtemel
  • 1 dl dansk perlebyg
  • 1 dansk løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld tørrede svampe
  • Saften fra ½ citron
  • 1 tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. stødt allehånde
  • ½ tsk. stødt muskatnød
  • 2 store håndfulde dansk persille
  • 1 håndfuld dansk timian
  • Salt og peber
  • Olie
  • Karrysauce

  • 1 løg
  • 1 dansk æble
  • 1½ spsk. smør
  • 1 spsk. karry
  • ½ spsk. garam masala - evt. fra Mill&Mortar
  • ½ spsk. gurkemeje
  • 1 dl mel
  • 5 dl grøntsagsbouillon eller kogevand fra kogte linser
  • 1 dl mælk
  • Salt og peber
  • Evt. chili, hvis den skal være mere spicy 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Grønne boller

  • Skyl Anicia linserne og kog dem i rigeligt vand i 25 minutter, og hæld kogevandet fra.
  • Kom de tørrede svampe i en skål og dæk dem med kogende vand. Lad dem stå i blød i 20-30 min.
  • Kog perlebyggen i rigeligt letsaltet vand i ca. 20 min.
  • Hak løg og hvidløg groft
  • Kom linser, svampe, perlebyg, løg, hvidløg, ærtemel, citronsaft, koriander, allehånde, muskat, persille, timian, salt og peber i en skål.
  • Blend det med en stavblender til en ensartet masse.
  • Form linsefarsen til kugler og placer dem på bagepapir smurt med lidt olie.
  • Bag dem i ca. 15-20 min ved 110-130 grader (varmluft).
  • Karrysauce

  • Hak løg og æble groft og steg det mørt i en gryde med smør.
  • Tilsæt karry, garam masala, gurkemeje og mel og svits det i et par minutter.
  • Tilsæt bouillon og mælk under omrøring.
  • Lad karrysaucen simre i 10 minutter, til æblerne er helt møre og saucen begynder at tykne.
  • Smag til med salt og peber.
  • Serveringsforslag

    Server de grønne boller og karrysaucen med ris eller perlebyg.

    Tip

    Lav først de grønne boller og mens de bages i ovnen, laves karrysaucen.

    Aftensmad

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter