
Denne grønne udgave af boller i karry består af lækre boller lavet på linsefars med en traditionel karrysauce. Ønsker du at prøve en vegetarisk og mere klimavenlig udgave af den traditionelle boller i karry, er denne et godt valg.
Er du ikke helt klar til vegetariske boller i karry, så prøv vores udgave af hestebønnedeller, hvor 2/3 af kødet i farsen er udskiftet med hestebønner. Små skridt er bedre end ingenting.
Forberedelse 30 min / Tilberedning 40 min / I alt 1 t. 10 min.
Denne opskrift er til 4 personer
Ingredienser
Linseboller
- 2 dl (180 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 1 dl (70 g) Dansk Ærtemel
- 1 dl dansk perlebyg
- 1 dansk løg
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld tørrede svampe
- Saften fra ½ citron
- 1 tsk. stødt koriander
- ½ tsk. stødt allehånde
- ½ tsk. stødt muskatnød
- 2 store håndfulde dansk persille
- 1 håndfuld dansk timian
- Salt og peber
- Olie
Karrysauce
- 1 løg
- 1 dansk æble
- 1½ spsk. smør
- 1 spsk. karry
- ½ spsk. garam masala - evt. fra Mill&Mortar
- ½ spsk. gurkemeje
- 1 dl mel
- 5 dl grøntsagsbouillon eller kogevand fra kogte linser
- 1 dl mælk
- Salt og peber
- Evt. chili, hvis den skal være mere spicy
Lav først de grønne boller og mens de bages i ovnen, laves karrysaucen.
Grønne boller
- Skyl Anicia linserne og kog dem i rigeligt vand i 25 minutter, og hæld kogevandet fra
- Kom de tørrede svampe i en skål og dæk dem med kogende vand. Lad dem stå i blød i 20-30 min.
- Kog perlebyggen i rigeligt letsaltet vand i ca. 20 min.
- Hak løg og hvidløg groft
- Kom linser, svampe, perlebyg, løg, hvidløg, ærtemel, citronsaft, koriander, allehånde, muskat, persille, timian, salt og peber i en skål
- Blend det med en stavblender til en ensartet masse
- Form linsefarsen til kugler og placer dem på bagepapir smurt med lidt olie
- Bag dem i ca. 15-20 min ved 110-130 grader (varmluft)
Karrysauce
- Hak løg og æble groft og steg det mørt i en gryde med smør
- Tilsæt karry, garam masala, gurkemeje og mel og svits det i et par minutter
- Tilsæt bouillon og mælk under omrøring
- Lad karrysaucen simre i 10 minutter, til æblerne er helt møre og saucen begynder at tykne
- Smag til med salt og peber
Server de grønne boller og karrysaucen med ris eller perlebyg