Boller i karry med Anicia linser og ærtemel

Af Pure Dansk™

Boller i Karry med danske Anicia linser og Ingrid ærter - Pure Dansk™
Vegetarisk
Vegetarisk
Fryseegnet
Fryseegnet
Boller i Karry med danske Anicia linser og Ingrid ærter - Pure Dansk™

Boller i karry er lækker hverdagsmad for hele familien. Denne grønne version med smagfulde boller med linser er et sikkert hit for både børn og voksne. I vores opskrift på boller i karry er der tilføjet æble og lune krydderrier i den klassiske cremede karrysauce.

Hvorfor anvende Anicia linser i din fars til boller i karry?

Anicia linser er gode i en vegetarisk fars, fordi de har en fast og let cremet konsistens, der gør dem perfekte som base i plantebaserede frikadeller, bøffer eller boller i karry. De små mørke grønne linser har en mild, nøddeagtig smag og noter af peber. Samtidig er linserne gode til at suge krydderier og andre smagsgivere til sig, så din linsefars til dine boller i karry bliver både saftige, fyldige og fulde af smag.

Desuden er Anicia linser en god proteinkilde og indeholder masser af kostfibre, vitamier og mineraler, hvilket gør dem til et næringsrigt alternativ til kød. De har en kort kogetid og kræver ingen iblødsætning, hvilket gør dem nemme at anvende i en plantefars - også i en travl hverdag hvor aftensmaden gerne må gå hurtigt. 

Prøv vores opskrift på boller i karry med Anicia linser næste gang, at aftensmaden står på denne hverdagsfavorit. 

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser og Dansk Ærtemel.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Boller i karry med Anicia linser og ærtemel

Antal
4 personer
Tid
40 minutter

Ingredienser

Linseboller

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 dl (70 g) Dansk Ærtemel
  • 1 dl perlebyg eller quinoa
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld tørrede svampe
  • Saften fra ½ citron
  • 1 tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. stødt allehånde
  • ½ tsk. stødt muskatnød
  • 2 store håndfulde frisk persille
  • 1 håndfuld frisk timian
  • Salt og peber
  • Olie
  • 1 dl vand
  • Karrysauce

  • 1 løg
  • 1 æble
  • 1½ spsk. smør
  • 1 spsk. karry
  • ½ spsk. garam masala
  • ½ spsk. gurkemeje
  • 1 dl mel
  • 5 dl grøntsagsbouillon eller kogevand fra de kogte linser
  • 1 dl mælk
  • Salt og peber
  • Evt. chili, hvis den skal være mere spicy 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Linseboller

  • Skyl Anicia linserne og kog dem i rigeligt vand i 20-25 minutter. Hæld kogevandet fra og stil dem til side.
  • Mens linserne koger stilles de tørrede svampe i en skål dækket til med kogende vand. Lad dem stå i blød i 20-30 min. Hæld vandet fra svampene.
  • Kog perlebyg eller quinoa i letsaltet vand i cirka 20 minutter.
  • Hak løg og hvidløg groft.
  • Kom linser, svampe, perlebyg, løg, hvidløg, ærtemel, citronsaft, koriander, allehånde, muskat, persille, timian, salt, peber og vand i en skål.
  • Blend det med en stavblender eller foodprocesser til en ensartet masse.
  • Form linsefarsen til runde linseboller med hænderne eller to skeer, og placer dem på en bageplade med bagepapir smurt med lidt olie.
  • Bag dem i ovnen ved 150 grader (varmluft) i 20-25 minutter.
  • Karrysauce

  • Hak løg og æble groft, og svits det i en gryde med smør til løgene begynder at tage farve.
  • Tilsæt karry, garam masala, gurkemeje og mel, og svits det hele i et par minutter.
  • Tilsæt bouillon eller kogevand fra linserne og mælk under omrøring.
  • Lad karrysaucen simre under låg i 10 minutter til æblerne er helt møre, og saucen begynder at tykne.
  • Smag karrysaucen til med salt og peber og eventuelt lidt chili, hvis saucen ønskes mere spicy.
  • Serveringsforslag

    Server dine boller i karry med ris eller perlebyg.

    Tip

    Start med at tilberede linsefarsen og bag linsebollerne i ovnen. Mens de er i ovnen kan karrysaucen laves.

    Hverdagsmad Børnevenlig Budgetvenlig Nem Proteinrig Aftensmad Gryderet Hovedret Dansk

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter