Marokkansk gryderet med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Marokkansk gryderet med Ingrid ærter
Fryseegnet
Fryseegnet
Vegetarisk
Vegetarisk
Marokkansk gryderet med Ingrid ærter

Krydret vegetarisk marokkansk gryderet med Ingrid ærter, blomkål, aubergine og varme krydderier. Den er både smagfuld, mættende og virkelig nem at lave.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Marokkansk gryderet med Ingrid ærter

Antal
4 personer
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Ingrid Ærter 
  • 1 aubergine
  • 1 blomkål
  • 2 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 20 g frisk ingefær
  • 40 g tomatpure
  • 2 dåser flåede tomater 
  • 5 dl vand 
  • 1 grøntsagsbouillonterning 
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 20 g smør
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1,5 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. koriander
  • ½ tsk. muskatnød
  • ½ tsk. chiliflager
  • ½ tsk. stødt kanel 
  • 1 tsk. røget paprika
  • ½ tsk. salt
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. sukker
  • 1 lille håndfuld frisk koriander eller bredbladet persille som topping
  • Dressing

  • 3 dl græsk yoghurt 10%
  • 1 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne og stil dem til side.
  • Skyl og skær aubergine og blomkål i mundrette stykker. 
  • Varm en stor gryde med lidt olie på middel varme, og steg aubergine og blomkål til det tager farve.
  • Tilsæt røget paprika og lad det stege et par minutter. Kom blomkål og aubergine i en skål, og stil det til side.
  • Hak løg og hvidløg fint, og skræl og skær ingefær fint.
  • Varm gryden op til medium varme og tilsæt smør, hakket løg, hvidløg og ingefær, og svits det hele af indtil løgene er klare. 
  • Tilsæt kardemomme, spidskommen, koriander, muskatnød, chiliflager, kanel, tomatpuré, æblecidereddike og sukker i gryden, og lad det simre i yderligere 3-4 minutter.
  • Tilsæt de udblødte Ingrid ærter, flåede tomater, vand og grøntsagsboullion, og lad gryderetten simre under låg i 35-40 minutter. 
  • Tilsæt stegt blomkål og aubergine.
  • Kom madlavningsfløde i gryderetten, og lad den simre i yderligere 10 minutter under låg.
  • Smag gryderetten til med salt og peber.
  • Yoghurtdressing

  • Kom græsk yoghurt i en skål og hak hvidløget fint. Tilsæt hvidløg til yoghurten og smag til med salt og peber. 
  • Kom eventuelt lidt finthakket koriander eller persille i yoghurtdressingen.
  • Serveringsforslag

    Servér den marokkanske gryderet med lunt naanbrød eller fladbrød og toppet med yoghurtdressing og finthakket koriander.

    Tip

    Den marokkanske gryderet smager også dejligt med vores danske hestebønner eller gråærter.

    Vinter Efterår Hverdagsmad Børnevenlig Krydret Budgetvenlig Nem Simremad Gryderet Aftensmad Hovedret Marokkansk

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter