En nyfortolket klassiker til Mortens aften og julen -
Saftige sprøde andelår med danske Anicia linser, æbler, svesker og bløde løg
Forberedelse 20 min / Tilberedning 1 t og 15 min / I alt 1 t og 35 min
Opskrift giver til 4 personer
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 4 andelår
- 1 spsk. olie
- 3 zittauerløg
- 3 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 æble
- 10 stk. svesker
- 3 laurbærblade
- 2 gulerødder
- ½ dåse hakkede tomater
- 2 dl kyllingebouillon
- 2 dl rødvin
- 2 tsk. sukker
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Kom olie i gryden (en gryde der kan gå i ovnen). Varm olien op til middelvarme
- Krydr andelårene med salt og steg dem med skindsiden nedad, indtil de er gyldenbrune.
- Vend dem derefter og steg i yderligere 5-7 min. til de er gyldne.
- Tag dem op og sæt til side på en tallerken
- Pil løg og del dem i kvarte. Steg dem i gryden, indtil de er gyldne rundt i kanterne, tilsæt derefter finthakket hvidløg, små tern af æble og gulerødder, hakkede svesker og hakkede tomater. Steg i yderligere 1-2 min
- Tilsæt bouillon, laurbærblade, rødvin og tørrede linser, og bring det i kog i 5 minutter.
- Kom andelårene tilbage i gryden, og krydr med salt, peber og sukker
- Kom låg på gryden og sæt den i ovnen og steg i 1 time, indtil andelårene er gennemstegt
Servér de sprøde andelår med kartoffelmos med Ingrid ærter og af sæsonens salater, f.eks. Grønkålssalat med Crunchy Ingrid ærter eller Rødkålsalat med Anicia linser