Sprøde andelår med danske Anicia linser

Sprøde Andelår med danske Anicia linser

Af Pure Dansk™

Sprøde andelår med danske Anicia linser

En nyfortolket klassiker til Mortens aften og julen -
Saftige sprøde andelår med danske Anicia linser, æbler, svesker og bløde løg

Forberedelse 20 min / Tilberedning 1 t og 15 min / I alt 1 t og 35 min
Opskrift giver til 4 personer 


Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 4 andelår
  • 1 spsk. olie
  • 3 zittauerløg 
  • 3 rødløg 
  • 2 fed hvidløg
  • 1 æble
  • 10 stk. svesker
  • 3 laurbærblade
  • 2 gulerødder
  • ½ dåse hakkede tomater
  • 2 dl kyllingebouillon
  • 2 dl rødvin
  • 2 tsk. sukker
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.  
  2. Kom olie i gryden (en gryde der kan gå i ovnen). Varm olien op til middelvarme  
  3. Krydr andelårene med salt og steg dem med skindsiden nedad, indtil de er gyldenbrune.
  4. Vend dem derefter og steg i yderligere 5-7 min. til de er gyldne.
  5. Tag dem op og sæt til side på en tallerken
  6. Pil løg og del dem i kvarte. Steg dem i gryden, indtil de er gyldne rundt i kanterne, tilsæt derefter finthakket hvidløg, små tern af æble og gulerødder, hakkede svesker og hakkede tomater. Steg i yderligere 1-2 min
  7. Tilsæt bouillon, laurbærblade, rødvin og tørrede linser, og bring det i kog i 5 minutter. 
  8. Kom andelårene tilbage i gryden, og krydr med salt, peber og sukker
  9. Kom låg på gryden og sæt den i ovnen og steg i 1 time, indtil andelårene er gennemstegt

          Servér de sprøde andelår med kartoffelmos med Ingrid ærter og af sæsonens salater, f.eks. Grønkålssalat med Crunchy Ingrid ærter eller Rødkålsalat med Anicia linser

          Danske Anicia Linser

          Den danske Anicia linse er en delikatesselinse, også kendt som Puy-linsen. Smuk og grønmeleret med en let krydret smag. Samt noter af friske ærter og peber.

          → Køb Danske Anicia Linser