Sprøde andelår med danske Anicia linser

Sprøde Andelår med danske Anicia linser

Af Pure Dansk™

Sprøde andelår med danske Anicia linser

En nyfortolket klassiker til Mortens aften og julen -
Saftige sprøde andelår med danske Anicia linser, æbler, svesker og bløde løg

Forberedelse 20 min / Tilberedning 1 t og 15 min / I alt 1 t og 35 min
Opskrift giver til 4 personer 


Ingredienser

  • 1 dl Anicia linser, tørrede
  • 4 andelår
  • 1 spsk olie
  • 3 zittauerløg 
  • 3 rødløg 
  • 2 fed hvidløg
  • 1 æble
  • 10 stk svesker
  • 3 laurbærblade
  • 2 gulerødder
  • ½ dåse hakkede tomater
  • 2 dl kyllingebouillon
  • 2 dl rødvin
  • 2 tsk sukker
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.  
  2. Kom olie i gryden (en gryde der kan gå i ovnen). Varm olien op til middelvarme  
  3. Krydr andelårene med salt og steg dem med skindsiden nedad, indtil de er gyldenbrune.
  4. Vend dem derefter og steg i yderligere 5-7 min. til de er gyldne.
  5. Tag dem op og sæt til side på en tallerken
  6. Pil løg og del dem i kvarte. Steg dem i gryden, indtil de er gyldne rundt i kanterne, tilsæt derefter finthakket hvidløg, linser, små tern af æble og gulerødder, hakkede svesker og hakkede tomater. Steg i yderligere 1-2 min
  7. Tilsæt bouillon, laurbærblade og rødvin, bring det i kog og kom andelårene tilbage i gryden, og krydr med salt, peber og sukker
  8. Kom låg på gryden og sæt den i ovnen og steg i 1 time, indtil andelårene er gennemstegt

          Servér de sprøde andelår med kartoffelmos med Ingrid ærter og af sæsonens salater, f.eks. Grønkålssalat med Crunchy Ingrid ærter eller Rødkålsalat med Anicia linser