Sprøde andelår med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Sprøde andelår med danske Anicia linser
Sprøde andelår med danske Anicia linser

En nyfortolket klassiker til Mortens aften og julen - Saftige sprøde andelår med danske Anicia linser, æbler, svesker og bløde løg.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Sprøde andelår med Anicia linser

Antal
4 personer
Tid
1 time og 35 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 4 andelår
  • 1 spsk. olie
  • 3 zittauerløg 
  • 3 rødløg 
  • 2 fed hvidløg
  • 1 æble
  • 10 stk. svesker
  • 3 laurbærblade
  • 2 gulerødder
  • ½ dåse hakkede tomater
  • 2 dl kyllingebouillon
  • 2 dl rødvin
  • 2 tsk. sukker
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.  
  • Kom olie i gryden (en gryde der kan gå i ovnen). Varm olien op til middelvarme.
  • Krydr andelårene med salt og steg dem med skindsiden nedad, indtil de er gyldenbrune.
  • Vend dem derefter og steg i yderligere 5-7 min. til de er gyldne.
  • Tag dem op og sæt til side på en tallerken.
  • Pil løg og del dem i kvarte. Steg dem i gryden, indtil de er gyldne rundt i kanterne, tilsæt derefter finthakket hvidløg, små tern af æble og gulerødder, hakkede svesker og hakkede tomater. Steg i yderligere 1-2 min.
  • Tilsæt bouillon, laurbærblade, rødvin og tørrede linser, og bring det i kog i 5 minutter. 
  • Kom andelårene tilbage i gryden, og krydr med salt, peber og sukker.
  • Kom låg på gryden og sæt den i ovnen og steg i 1 time, indtil andelårene er gennemstegt.
  • Serveringsforslag

    Servér de sprøde andelår med kartoffelmos med Ingrid ærter og af sæsonens salater, f.eks. grønkålssalat med Crunchy Ingrid ærter eller rødkålsalat med Anicia linser.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter