Klassisk rødkålssalat med sprøde Anicia linser

Klassisk rødkålssalat med sprøde Anicia linser

Af Pure Dansk

Klassisk rødkålssalat med sprøde Anicia linser

Rødkålssalat med knasende sprøde Anicia linser, søde appelsiner og syrlige æbler og ristede hasselnødder. En klassisk julesalat med et tvist af linser. Perfekt som tilbehør til and, flæskesteg eller en grønnere udgave med hestebønner og svampe. 

Forberedelse 30 min / Tilberedning 15 min / I alt 45 min
Opskrift giver tilbehør til 4 personer, hovedmåltid til 2 personer

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • ½ rødkål
  • ½-1 tsk. salt
  • 1 dl hasselnødder, ristede
  • 2 æbler  
  • 2 appelsiner

Vinaigrette:
  • 3 spsk. olie 
  • 1 spsk. rødvinseddike/Balsamico
  • 1 spsk. ribsgelé
  • 2 tsk. appelsinsaft
  • Evt. ½ tsk. stødte nelliker for ekstra julesmag

Fremgangsmåde:


Dagen før: 

  1. Skyl Anicia linserne og sæt dem i blød i rigeligt koldt vand på køl i min. 12 timer
  2. Skyl rødkål, skær i tynde strimler. Hæld i en skål med salt, kram det godt og stil på køl minimum en time og gerne natten over. 

På dagen: 

  1. Rist de udblødte linser på panden i 5-10 minutter, til de er sprøde. Tag af panden og køl af
  2. Rist imens hasselnødderne på panden i 5 minutter, til de får lidt farve uden at blive sorte
  3. Skær skallen af appelsinerne og skyl æblerne, skær begge i tern 
  4. Hak hasselnødderne groft 
  5. Bland alle ingredienserne til vinaigretten
  6. Vend rødkålen, appelsin, æble, hasselnødder, Anicia linser og vinaigretten, top evt. med ristede Anicia linser og hasselnødder
Servér på julemenuen eller til Mortens aften som tilbehør til and eller prøv vores opskrift på Steg med hestebønner og svampe, Frikadeller med hestebønner og svinekød 

    Danske Anicia Linser

    Den danske Anicia linse er en delikatesselinse, også kendt som Puy-linsen. Smuk og grønmeleret med en let krydret smag. Samt noter af friske ærter og peber.

    → Køb Danske Anicia Linser