Klassisk rødkålssalat med sprøde Anicia linser

Af Pure Dansk

Klassisk rødkålssalat med sprøde Anicia linser
Klassisk rødkålssalat med sprøde Anicia linser

Rødkålssalat med knasende sprøde Anicia linser, søde appelsiner og syrlige æbler og ristede hasselnødder. En klassisk julesalat med et tvist af linser. Perfekt som tilbehør til and, flæskesteg eller en grønnere udgave med hestebønner og svampe.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Klassisk rødkålssalat med sprøde Anicia linser

Antal
4 personer
Tid
45 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • ½ rødkål
  • ½-1 tsk. salt
  • 1 dl hasselnødder, ristede
  • 2 æbler  
  • 2 appelsiner
  • Vinaigrette

  • 3 spsk. olie 
  • 1 spsk. rødvinseddike/Balsamico
  • 1 spsk. ribsgelé
  • 2 tsk. appelsinsaft
  • Evt. ½ tsk. stødte nelliker for ekstra julesmag
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede anicia linser og sæt dem i blød i rigeligt koldt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Skyl rødkål, skær i tynde strimler. Hæld i en skål med salt, kram det godt og stil på køl minimum en time og gerne natten over. 
  • Rist de udblødte linser på panden i 5-10 minutter, til de er sprøde. Tag af panden og køl af
  • Rist imens hasselnødderne på panden i 5 minutter, til de får lidt farve uden at blive sorte
  • Skær skallen af appelsinerne og skyl æblerne, skær begge i tern 
  • Hak hasselnødderne groft 
  • Bland alle ingredienserne til vinaigretten
  • Vend rødkålen, appelsin, æble, hasselnødder, Anicia linser og vinaigretten, top evt. med ristede Anicia linser og hasselnødder
  • Serveringsforslag

    Servér på julemenuen eller til Mortens aften som tilbehør til and eller prøv vores opskrift på steg med hestebønner og svampe, frikadeller med hestebønner og svinekød.

    Jul Salat Tilbehør

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter