Klassisk rødkålssalat med sprøde Anicia linser

Klassisk rødkålssalat med sprøde Anicia linser

Af Pure Dansk™

Klassisk rødkålssalat med sprøde Anicia linser

Rødkålssalat med knasende sprøde Anicia linser, søde appelsiner og syrlige æbler og ristede hasselnødder. En klassisk julesalat med et tvist af linser. Perfekt som tilbehør til and, flæskesteg eller en grønnere udgave med hestebønner og svampe 

Forberedelse 30 min / Tilberedning 15 min / I alt 45 min
Opskrift giver tilbehør til 4 personer, hovedmåltid til 2 personer

Ingredienser

  • ½ dl Anicia linser, tørrede
  • ½ rødkål
  • ½-1 tsk salt
  • 1 dl hasselnødder, ristede
  • 2 æbler  
  • 2 appelsiner

Vinaigrette:
  • 3 spsk Olie 
  • 1 spsk Rødvinseddike/Balsamico
  • 1 spsk Ribsgelé
  • 2 tsk appelsinsaft
  • Evt. ½ tsk stødte nelliker for ekstra julesmag

Fremgangsmåde:


Dagen før: 

  1. Skyl Anicia linserne og sæt dem i blød i rigeligt koldt vand på køl i min. 12 timer
  2. Skyl rødkål, skær i tynde strimler. Hæld i en skål med salt, kram det godt og stil på køl minimum en time og gerne natten over. 

På dagen: 

  1. Rist de udblødte linser på panden i 5-10 minutter, til de er sprøde. Tag af panden og køl af
  2. Rist imens hasselnødderne på panden i 5 minutter, til de får lidt farve uden at blive sorte
  3. Skær skallen af appelsinerne og skyl æblerne, skær begge i tern 
  4. Hak hasselnødderne groft 
  5. Bland alle ingredienserne til vinaigretten
  6. Vend rødkålen, appelsin, æble, hasselnødder, Anicia linser og vinaigretten, top evt. med ristede Anicia linser og hasselnødder

    Servér på julemenuen som tilbehør til and eller prøv vores opskrift på Steg med hestebønner og svampe, Frikadeller med hestebønner og svinekød