Klassisk rødkålssalat med sprøde Anicia linser

Af Pure Dansk

Klassisk rødkålssalat med sprøde Anicia linser
Vegetarisk
Vegetarisk
Klassisk rødkålssalat med sprøde Anicia linser

Rødkålssalat med sprøde Anicia linser, appelsiner, syrlige æbler og ristede hasselnødder. En klassisk julesalat med linser. Perfekt som tilbehør til vinterens velkendte festmåltider.

Fuld smæk på farver og smage i denne sprøde rødkålssalat med Anicia linser

Rødkål, æble og sprøde Anicia linser udgør en frisk og mættende salat, der passer perfekt til både hverdag og fest. Et sundt valg med fokus på bælgfrugter og lokale råvarer. 

De proteinrige Anicia linser tilføjer både struktur og smag. Salaten balancerer sødme, syre og sprødhed, og egner sig perfekt som grønt tilbehør til både kødretter og plantebaserede måltider. Linserne giver ekstra protein og gør rødkålssalaten mere fyldig uden at gå på kompromis med den klassiske smag. 

Servér rødkålssalaten som del af en lækker vintermenu med traditionel flæskesteg, sprøde andelår eller måske på et grønt julebord med vores indbagte farsbrød med gråærter.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Klassisk rødkålssalat med sprøde Anicia linser

Antal
4 personer
Tid
30 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • ½ rødkål
  • ½-1 tsk. salt
  • 1 dl hasselnødder
  • 2 æbler  
  • 2 appelsiner
  • Vinaigrette

  • 3 spsk. olie 
  • 1 spsk. rødvinseddike/Balsamico
  • 1 spsk. ribsgelé
  • 2 tsk. appelsinsaft
  • Evt. ½ tsk. stødte nelliker for ekstra julesmag
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede anicia linser og sæt dem i blød i rigeligt koldt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Skyl rødkål, og snit den i tynde strimler. Kom rødkålen i en skål, og tilsæt salt og kram det godt. Stil rødkålen på køl i minimum 1 time - gerne natten over. 
  • Hæld vandet fra de udblødte linser, og rist dem på en pande i 5-10 minutte, til de er sprøde. Tag linserne af panden og lad dem køl af.
  • Mens linserne køler af, ristes hasselnødderne på panden i 5 minutter, til de får lidt farve uden at blive sorte.
  • Skræl appelsinerne og skyl æblerne, og skær begge dele i tern. 
  • Hak hasselnødderne groft. 
  • Bland alle ingredienserne til vinaigretten
  • Vend rødkålen, appelsin, æble, hasselnødder, Anicia linser og vinaigretten godt sammen i en skål. Drys eventuelt til sidst lidt af de ristede Anicia linser og grofthakkede hasselnødder på salaten.
  • Serveringsforslag

    Servér denne friske rødkålssalat som tilbehør på julebordet.

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter