Grønkålssalat med crunchy Ingrid ærter, appelsin og granatæble

Af Pure Dansk™

GGrønkålssalat med crunchy Ingrid ærter, appelsin og granatæble
GGrønkålssalat med crunchy Ingrid ærter, appelsin og granatæble

Frisk sprød grønkål, sprøde Ingrid ærter, sødlig appelsin og granatæbler i en dejlig simpel og nem salat til de koldere måneder, julemenuen eller Mortens aften. Kan spises både som tilbehør og hovedmåltid.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Grønkålssalat med crunchy Ingrid ærter, appelsin og granatæble

Antal
4 personer
Tid
45 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 pose grønkål (400 g med stilk)
  • 1-2 tsk. salt 
  • 3 appelsiner
  • 1 granatæble  
  • Vinaigrette af 3 spsk. olie, 1 spsk. balsamico og 1 tsk. honning
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl Ingrid ærterne og sæt dem i blød i rigeligt koldt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Skyl grønkål og skær i mundrette stykker og kram godt med salt, og stil på køl minimum en time og gerne natten over.
  • Kog Ingrid ærterne i rigeligt vand med lidt salt i 20 min.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Beklæd bageplade med bagepapir og vende de kogte Ingrid ærter i olie og salt Bag Ingrid ærterne i 20 minutter, til de er gyldne og crunchy.
  • Skræl appelsinerne med en kniv, og skær i fileter eller tern alt efter ønske.
  • Fjern kernerne fra granatæblet, uden at få det hvide med. 
  • Bland vinaigrette af 3 spsk olie, 1 spsk balsamico, 1 tsk honning.
  • Serveringsforslag

    Vend grønkål, appelsiner, granatæble og crunchy Ingrid ærter med vinaigretten, og top evt. med crunchy Ingrid ærter og servér.

    Jul Påske Salat

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter