
Frisk sprød grønkål, sprøde Ingrid ærter, sødlig appelsin og granatæbler i en dejlig simpel og nem salat til de koldere måneder, julemenuen eller Mortens aften. Kan spises både som tilbehør og hovedmåltid
Forberedelse 30 min / Tilberedning 15 min / I alt 45 min
Opskrift giver tilbehør til 4 personer, hovedmåltid til 2 personer
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 1 pose grønkål (400 g med stilk)
- 1-2 tsk. salt
- 3 appelsiner
- 1 granatæble
- Vinaigrette af 3 spsk. olie, 1 spsk. balsamico og 1 tsk. honning
Fremgangsmåde
Dagen før:
- Skyl Ingrid ærterne og sæt dem i blød i rigeligt koldt vand på køl i min. 12 timer
- Skyl grønkål og skær i mundrette stykker og kram godt med salt, og stil på køl minimum en time og gerne natten over.
- Kog Ingrid ærterne i rigeligt vand med lidt salt i 20 min
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Beklæd bageplade med bagepapir og vende de kogte Ingrid ærter i olie og salt Bag Ingrid ærterne i 20 minutter, til de er gyldne og crunchy
- Skræl appelsinerne med en kniv, og skær i fileter eller tern alt efter ønske
- Fjern kernerne fra granatæblet, uden at få det hvide med.
- Bland vinaigrette af 3 spsk olie, 1 spsk balsamico, 1 tsk honning
- Vend grønkål, appelsiner, granatæble og crunchy Ingrid ærter med vinaigretten, og top evt. med crunchy Ingrid ærter og servér