GGrønkålssalat med crunchy Ingrid ærter, appelsin og granatæble

Grønkålssalat med crunchy Ingrid ærter, appelsin og granatæble

Af Pure Dansk™

GGrønkålssalat med crunchy Ingrid ærter, appelsin og granatæble

Frisk sprød grønkål, sprøde Ingrid ærter, sødlig appelsin og granatæbler i en dejlig simpel og nem salat til de koldere måneder, julemenuen eller Mortens aften. Kan spises både som tilbehør og hovedmåltid 

Forberedelse 30 min / Tilberedning 15 min / I alt 45 min
Opskrift giver tilbehør til 4 personer, hovedmåltid til 2 personer

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 pose grønkål (400 g med stilk)
  • 1-2 tsk. salt 
  • 3 appelsiner
  • 1 granatæble  
  • Vinaigrette af 3 spsk. olie, 1 spsk. balsamico og 1 tsk. honning

Fremgangsmåde

Dagen før: 

  1. Skyl Ingrid ærterne og sæt dem i blød i rigeligt koldt vand på køl i min. 12 timer
  2. Skyl grønkål og skær i mundrette stykker og kram godt med salt, og stil på køl minimum en time og gerne natten over. 
På dagen: 
  1. Kog Ingrid ærterne i rigeligt vand med lidt salt i 20 min
  2. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  3. Beklæd bageplade med bagepapir og vende de kogte Ingrid ærter i olie og salt Bag Ingrid ærterne i 20 minutter, til de er gyldne og crunchy
  4. Skræl appelsinerne med en kniv, og skær i fileter eller tern alt efter ønske 
  5. Fjern kernerne fra granatæblet, uden at få det hvide med. 
  6. Bland vinaigrette af 3 spsk olie, 1 spsk balsamico, 1 tsk honning 
  7. Vend grønkål, appelsiner, granatæble og crunchy Ingrid ærter med vinaigretten, og top evt. med crunchy Ingrid ærter og servér

Danske Ingrid Ærter

Den danske Ingrid ært har en fast struktur og intens ærtesmag. Efterfulgt af en let sødme og nøddeagtig smag med noter af majs.

→ Køb Danske Ingrid Ærter