GGrønkålssalat med crunchy Ingrid ærter, appelsin og granatæble

Grønkålssalat med crunchy Ingrid ærter, appelsin og granatæble

Af Pure Dansk™

GGrønkålssalat med crunchy Ingrid ærter, appelsin og granatæble

Frisk sprød grønkål, sprøde Ingrid ærter, sødlig appelsin og granatæbler i en dejlig simpel og nem salat til de koldere måneder og julemenuen. Kan spises både som tilbehør og hovedmåltid 

Forberedelse 30 min / Tilberedning 15 min / I alt 45 min
Opskrift giver tilbehør til 4 personer, hovedmåltid til 2 personer

Ingredienser

  • 1 dl Ingrid ærter, tørrede
  • 1 pose grønkål (400 g med stilk)
  • 1-2 tsk salt 
  • 3 appelsiner
  • 1 granatæble  
  • Vinaigrette af 3 spsk olie, 1 spsk balsamico, 1 tsk honning

Fremgangsmåde

Dagen før: 

  1. Skyl Ingrid ærterne og sæt dem i blød i rigeligt koldt vand på køl i min. 12 timer
  2. Skyl grønkål og skær i mundrette stykker og kram godt med salt, og stil på køl minimum en time og gerne natten over. 
På dagen: 
  1. Kog Ingrid ærterne i rigeligt vand med lidt salt i 20 min
  2. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  3. Beklæd bageplade med bagepapir og vende de kogte Ingrid ærter i olie og salt Bag Ingrid ærterne i 20 minutter, til de er gyldne og crunchy
  4. Skræl appelsinerne med en kniv, og skær i fileter eller tern alt efter ønske 
  5. Fjern kernerne fra granatæblet, uden at få det hvide med. 
  6. Bland vinaigrette af 3 spsk olie, 1 spsk balsamico, 1 tsk honning 
  7. Vend grønkål, appelsiner, granatæble og crunchy Ingrid ærter med vinaigretten, og top evt. med crunchy Ingrid ærter og servér