Grønkålssalat med crunchy Ingrid ærter, appelsin og granatæble

Af Pure Dansk™

GGrønkålssalat med crunchy Ingrid ærter, appelsin og granatæble
GGrønkålssalat med crunchy Ingrid ærter, appelsin og granatæble

Frisk sprød grønkål, sprøde Ingrid ærter, sødlig appelsin og granatæbler i en dejlig simpel og nem salat til de koldere måneder, julemenuen eller Mortens aften. Kan spises både som tilbehør og hovedmåltid.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Grønkålssalat med crunchy Ingrid ærter, appelsin og granatæble

Antal
4 personer
Tid
45 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 pose grønkål (400 g med stilk)
  • 1-2 tsk. salt 
  • 3 appelsiner
  • 1 granatæble  
  • Vinaigrette af 3 spsk. olie, 1 spsk. balsamico og 1 tsk. honning
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl Ingrid ærterne og sæt dem i blød i rigeligt koldt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Skyl grønkål og skær i mundrette stykker og kram godt med salt, og stil på køl minimum en time og gerne natten over.
  • Kog Ingrid ærterne i rigeligt vand med lidt salt i 20 min.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Beklæd bageplade med bagepapir og vende de kogte Ingrid ærter i olie og salt Bag Ingrid ærterne i 20 minutter, til de er gyldne og crunchy.
  • Skræl appelsinerne med en kniv, og skær i fileter eller tern alt efter ønske.
  • Fjern kernerne fra granatæblet, uden at få det hvide med. 
  • Bland vinaigrette af 3 spsk olie, 1 spsk balsamico, 1 tsk honning.
  • Serveringsforslag

    Vend grønkål, appelsiner, granatæble og crunchy Ingrid ærter med vinaigretten, og top evt. med crunchy Ingrid ærter og servér.

    Jul Påske Salat

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter