Brændende Kærlighed med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Brændende Kærlighed med Ingrid ærter - Pure Dansk™
Brændende Kærlighed med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Cremet og luftig kartoffelmos med Ingrid ærter og knoldselleri. For en grøn udgave af Brændende Kærlighed top med karamelliserede løg, purløg og syltede rødbeder.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Brændende kærlighed med Ingrid ærter

Antal
4 personer
Tid
1 time

Ingredienser

Kartoffelmos

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 600 g kartofler
  • 1 knoldselleri
  • 75 g smør
  • 1 dl mælk
  • Topping

  • 2 spsk. olie
  • 75 g smør 
  • 2 løg
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 1 bundt purløg
  • 100 g syltede rødbeder
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. Hæld vandet fra dagen efter.
  • Kog Ingrid ærterne i 20-25 min, til de er møre. Hæld vandet fra. 
  • Skræl kartoflerne og knoldselleri. Halver knoldselleriet og gem den ene halvdel til topping.
  • Skær kartofler og knoldselleri i mindre stykker og kog til de er møre, cirka 15 minutter. Hæld kogevandet fra.
  • Sæt gryden tilbage på kogepladen på medium varme, og lad rodfrugterne stå til de er dampet tørre.
  • Blend de kogte Ingrid ærter groft og mos sammen kartofler, knoldselleri, mælk og 75 g smør. Smag mosen til med salt og peber.
  • Topping

  • Den halve gemte knoldselleri skæres i små tern og vendes i 1 ½ spsk olie.
  • Krydr med salt og peber.
  • Fordel ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag i ovnen i 15 min. ved 200C varmluft, til de er gyldne og møre 
  • Pil løg og skær i tynde skiver. 
  • Kom 75 g smør på en pande ved middelvarme, og lad det smelte og simre videre til det bobler lidt op
  • Steg løgene bløde og gyldne i smørret til de er karamelliserede, det tager ca. 10 min. 
  • Tilsæt eddike og lad det koge ind, til eddiken næsten er væk. Krydr med salt og peber. 
  • Snit purløg fint og hak syltede rødbeder i små tern.
  • Serveringsforslag

    Serverer din mos med kartoffel, selleri og Ingrid ærter i en skål og top med ristede knoldselleri, karamelliserede løg og til sidst purløg og rødbeder.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter