Brændende Kærlighed med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Brændende Kærlighed med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Brændende Kærlighed med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Cremet og luftig kartoffelmos med Ingrid ærter og knoldselleri. For en grøn udgave af Brændende Kærlighed top med karamelliserede løg, purløg og syltede rødbeder 

Forberedelse 30 min / Tilberedning 30 min / I alt 1
Opskrift giver til 4 personer 

Ingredienser

Kartoffelmos:

Topping:

  • 2 spsk olie
  • 75 g smør 
  • 2 løg
  • 2 spsk æbleeddike
  • 1 bundt purløg
  • 100 g syltede rødbeder

Fremgangsmåde

  1. Skyl og iblødsæt Ingrid ærterne med rigeligt vand, på køl i minimum 12 timer. Hæld vandet fra dagen efter
  2. Kog Ingrid ærterne i 20-25 min, til de er møre. Hæld vandet fra. 
  3. Skræl kartoflerne og knoldselleri. Halver knoldselleriet og gem den ene halvdel til topping
  4. Skær kartofler og knoldselleri i mindre stykker og kog til de er møre, cirka 15 minutter. Hæld kogevandet fra
  5. Sæt gryden tilbage på kogepladen på medium varme, og lad rodfrugterne stå til de er dampet tørre
  6. Blend de kogte Ingrid ærter groft og mos sammen kartofler, knoldselleri, mælk og 75 g smør. Smag mosen til med salt og peber

Topping:
  1. Den halve gemte knoldselleri skæres i små tern og vendes i 1 ½ spsk olie.
  2. Krydr med salt og peber.
  3. Fordel ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Bag i ovnen i 15 min. ved 200C varmluft, til de er gyldne og møre 
  5. Pil løg og skær i tynde skiver.
  6. Kom 75 g smør på en pande ved middelvarme, og lad det smelte og simre videre til det bobler lidt op
  7. Steg løgene bløde og gyldne i smørret til de er karamelliserede, det tager ca. 10 min. 
  8. Tilsæt eddike og lad det koge ind, til eddiken næsten er væk. Krydr med salt og peber. 
  9. Snit purløg fint og hak syltede rødbeder i små tern
Serverer din mos med kartoffel, selleri og Ingrid ærter i en skål og top med ristede knoldselleri, karamelliserede løg og til sidst purløg og rødbeder.