Brændende Kærlighed med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Brændende kærlighed med Ingrid ærter
Vegetarisk
Vegetarisk
Brændende kærlighed med Ingrid ærter

Cremet og luftig kartoffelmos med Ingrid ærter og knoldselleri. Vi har lavet en grøn udgave af Brændende kærlighed toppet med karamelliserede løg, purløg og syltede rødbeder.

Klassisk dansk comfort food i en grøn version

Brændende kærlighed har i generationer været en fast del af den danske madkultur, ofte kendt som en varmende og fyldig ret på kolde dage. Med Ingrid ærter i opskriften bliver den ikoniske ret forvandlet til en mere bæredygtig version, der samtidig er rig på protein og fuld af smag. Inspirationen er hentet i de danske madtraditioner, men resultatet er en nutidig udgave, der viser, hvordan man kan spise både grønt, sæsonbestemt og lokalt.

Vi har lavet en vegetarisk udgave af brændende kærlighed, hvor den cremede bund af ærte-kartoffelmos giver en fyldig og mættende konsistens, mens det sprøde drys på toppen sørger for den velkendte smag, som vi forbinder med retten.

Det er grøn comfort food, der kombinerer tradition med moderne bæredygtighed - og ungerne vil elske det!

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid ærter.

Danske Ingrid ærter

Danske Ingrid ærter

Brændende kærlighed med Ingrid ærter

Antal
4 personer
Tid
1 time

Ingredienser

Kartoffelmos

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 600 g kartofler
  • 1 knoldselleri
  • 75 g smør
  • 1 dl mælk
  • Topping

  • 2 spsk. olie
  • 75 g smør 
  • 2 løg
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 1 bundt purløg
  • 100 g syltede rødbeder
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. Hæld vandet fra dagen efter.
  • Kog Ingrid ærterne i 20-25 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra. 
  • Skræl kartoflerne og knoldselleri. Halvér knoldselleriet og gem den ene halvdel til topping.
  • Skær kartofler og knoldselleri i mindre stykker og kog, til de er møre, cirka 15 minutter. Hæld kogevandet fra.
  • Sæt gryden tilbage på kogepladen på medium varme, og lad rodfrugterne stå til de er dampet tørre.
  • Blend de kogte Ingrid ærter groft og mos sammen kartofler, knoldselleri, mælk og 75 g smør. Smag mosen til med salt og peber.
  • Topping

  • Den halve gemte knoldselleri skæres i små tern og vendes i 1 ½ spsk olie.
  • Krydr med salt og peber.
  • Fordel ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag i ovnen i 15 minutter ved 200C varmluft, til de er gyldne og møre 
  • Pil løg og skær i tynde skiver. 
  • Smelt 75 g smør på en pande ved middelvarme, og steg løgene bløde og gyldne i smørret, til de er karamelliserede, det tager ca. 10 minutter. 
  • Tilsæt eddike og lad det koge ind, til eddiken næsten er væk. Krydr med salt og peber. 
  • Snit purløg fint og hak syltede rødbeder i små tern.
  • Serveringsforslag

    Servér din mos med kartoffel, selleri og Ingrid ærter i en skål og top med ristede knoldselleri, karamelliserede løg og til sidst purløg og rødbeder.