Cremet og luftig kartoffelmos med Ingrid ærter og knoldselleri. For en grøn udgave af Brændende Kærlighed top med karamelliserede løg, purløg og syltede rødbeder
Forberedelse 30 min / Tilberedning 30 min / I alt 1
Opskrift giver til 4 personer
Ingredienser
Kartoffelmos:
- 2 dl (180 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 600 g kartofler
- 1 knoldselleri
- 75 g smør
- 1 dl mælk
Topping:
- 2 spsk. olie
- 75 g smør
- 2 løg
- 2 spsk. æbleeddike
- 1 bundt purløg
- 100 g syltede rødbeder
Fremgangsmåde
- Skyl og iblødsæt Ingrid ærterne med rigeligt vand, på køl i minimum 12 timer. Hæld vandet fra dagen efter
- Kog Ingrid ærterne i 20-25 min, til de er møre. Hæld vandet fra.
- Skræl kartoflerne og knoldselleri. Halver knoldselleriet og gem den ene halvdel til topping
- Skær kartofler og knoldselleri i mindre stykker og kog til de er møre, cirka 15 minutter. Hæld kogevandet fra
- Sæt gryden tilbage på kogepladen på medium varme, og lad rodfrugterne stå til de er dampet tørre
- Blend de kogte Ingrid ærter groft og mos sammen kartofler, knoldselleri, mælk og 75 g smør. Smag mosen til med salt og peber
Topping:
- Den halve gemte knoldselleri skæres i små tern og vendes i 1 ½ spsk olie.
- Krydr med salt og peber.
- Fordel ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag i ovnen i 15 min. ved 200C varmluft, til de er gyldne og møre
- Pil løg og skær i tynde skiver.
- Kom 75 g smør på en pande ved middelvarme, og lad det smelte og simre videre til det bobler lidt op
- Steg løgene bløde og gyldne i smørret til de er karamelliserede, det tager ca. 10 min.
- Tilsæt eddike og lad det koge ind, til eddiken næsten er væk. Krydr med salt og peber.
- Snit purløg fint og hak syltede rødbeder i små tern