Bygotto med svampe og Anicia linser

Af Pure Dansk™

Bygotto med svampe og Anicia linser
Vegetarisk
Vegetarisk
Bygotto med svampe og Anicia linser

Bygotto er en cremet og nordisk udgave af den klassiske risotto. Anicia linserne giver sammen med svampene både bid og en cremet fyldig smag, der passer perfekt til det køligere vejr.

Dejlig hverdagsmad med nordiske råvarer

Bygotto med svampe og Anicia linser er en vegetarisk ret, der kombinerer det bedste fra to verdener: den cremede konsistens fra en italiensk risotto og de nordiske råvarers enkelhed.

At lave bygotto med svampe og Anicia linser er en enkel måde at få flere bælgfrugter ind i madplanen. Retten er fuld af kostfibre, der giver lang mæthed, og linserne tilfører et naturligt indhold af protein. Perlebyggen binder det hele sammen og gør retten rig på fibre og mineraler.

Den cremede konsistens og de dybe svampetoner gør retten til et oplagt alternativ til klassisk risotto – men med danske råvarer og et sundere næringsindhold. En skål bygotto er både comfort food og en ernæringsrigtig ret, der især egner sig godt i efteråret, når svampene skyder op fra skovens jordbund.

Prøv også en dejlig bælgotto, der består af danske Anicia linser.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia linser.

Danske Anicia linser

Danske Anicia linser

Bygotto med svampe og Anicia linser

Antal
4 personer
Tid
55 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 løg 
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk. smør
  • 1 ½ dl hvidvin
  • 2 dl perlebyg
  • 7,5 dl grøntsagsbouillon
  • 300 g svampe 
  • 2 spsk. olie
  • 75 g Arla Unika Havgus (alternativt kan du bruge parmesan)
  • 2 spsk. citronsaft
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Pil løg og hvidløg og hak det fint.
  • Rens svampene grundigt, gerne uden at skylle dem, da de vil suge en del væske. 
  • Steg løgene glasklare i en gryde med 1 spsk. smør og halvdelen af svampene (ca. 4-5 minutter).
  • Tilsæt hvidvin og reducér det til det halve.
  • Skyl perlebyg og Anicia linser, og kom i gryden sammen med grøntsagsbouillon. 
  • Lad det koge ved svag varme i 35 minutter (uden låg), til du får en cremet konsistens. Hvis den er for tynd efter 35 minutter., koges der videre på den, og hvis den er for tyk, kan du justere med bouillon eller vand.
  • Steg resten af svampene i olie på panden i 3-4 minutter ved høj varme. Krydr dem med salt.
  • Kom svampene i bygottoen og tilsæt derefter ost, resten af smørret og citronsaft. Smag til med salt og peber.