Bygotto med svampe og Anicia linser

Af Pure Dansk™

Bygotto med svampe og Anicia linser
Vegetarisk
Vegetarisk
Bygotto med svampe og Anicia linser

Bygotto er en cremet og nordisk udgave af den klassiske risotto. Anicia linserne giver sammen med svampene både bid og en cremet fyldig smag, der passer perfekt til det køligere vejr.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Bygotto med svampe og Anicia linser

Antal
4 personer
Tid
55 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 løg 
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk. smør
  • 1 ½ dl hvidvin
  • 2 dl perlebyg
  • 7,5 dl grøntsagsbouillon
  • 300 g svampe 
  • 2 spsk. olie
  • 75 g Arla Unika Havgus (alternativt kan du bruge parmesan)
  • 2 spsk. citronsaft
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Pil løg og hvidløg og hak det fint
  • Rens svampene grundigt, gerne uden at skylle dem, da de vil suge en del væske 
  • Steg dem glasklare i en gryde med 1 spsk. smør og halvdelen af svampene (ca. 4-5 min.) 
  • Tilsæt hvidvin og reducér det til halvdelen
  • Skyl perlebyg og Anicia linser, og kom i gryden sammen med grøntsagsbouillon 
  • Lad det koge ved svag varme i 35 min. (uden låg) til du får en cremet konsistens. Hvis den er for tynd efter 35 min., koges der videre på den, og hvis den er for tyk, kan du justere med bouillon eller vand
  • Steg resten af svampene i olie på panden i 3-4 min ved høj varme. Krydr dem med salt
  • Kom svampene i bygottoen og tilsæt derefter ost, resten af smørret og citronsaft. Smag til med salt og peber
  • Vinter Efterår Aftensmad Hovedret

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter