
Bygotto er en cremet og nordisk udgave af den klassiske risotto. Anicia linserne giver sammen med svampene både bid og en cremet fyldig smag, der passer perfekt til det køligere vejr.
Forberedelse 15 min / Tilberedning 40 min / I alt 55 min
Opskrift giver til 4 personer
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 4 spsk. smør
- 1 ½ dl hvidvin
- 2 dl perlebyg
- 7,5 dl grøntsagsbouillon
- 300 g svampe
- 2 spsk. olie
- 75 g Arla Unika Havgus (alternativt kan du bruge parmesan)
- 2 spsk. citronsaft
Fremgangsmåde
- Pil løg og hvidløg og hak det fint
- Rens svampene grundigt, gerne uden at skylle dem, da de vil suge en del væske
- Steg dem glasklare i en gryde med 1 spsk. smør og halvdelen af svampene (ca. 4-5 min.)
- Tilsæt hvidvin og reducér det til halvdelen
- Skyl perlebyg og Anicia linser, og kom i gryden sammen med grøntsagsbouillon
- Lad det koge ved svag varme i 35 min. (uden låg) til du får en cremet konsistens. Hvis den er for tynd efter 35 min., koges der videre på den, og hvis den er for tyk, kan du justere med bouillon eller vand
- Steg resten af svampene i olie på panden i 3-4 min ved høj varme. Krydr dem med salt
- Kom svampene i bygottoen og tilsæt derefter ost, resten af smørret og citronsaft. Smag til med salt og peber