Chili sin carne er et godt grønt alternativ til den klassiske chili con carne. Denne udgave har lige så meget power på smagen, og er fyldt med proteinfyldte bælgfrugter i form af hestebønner og Ingrid ærter, som sikrer fylde og god mæthed.
Forberedelse 10 min / Tilberedning 50 min / I alt 1 t
Denne opskrift er til 4 personer
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 3 fed hvidløg
- 2 løg
- 2 gulerødder
- ½ squash
- 1 peberfrugt
- 1 frisk chili eller 3 tsk. chilipulver alt efter styrke
- 2 spsk. olivenolie
- 3½ dl vand
- ½ terning grøntsagsboullion
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse tomatpuré
- 2 tsk. stødt koriander
- 3 tsk. spidskommen
- 2 tsk. paprika, mild
- ½ tsk. kanel
- 2 knivspids flagesalt
- Frisk kværnet sort peber
- Evt. 20-30 g mørk chokolade (70%)
- Friske koriander til topping
Fremgangsmåde
Minimum 12 timer før eller dagen før:
- Skyl de tørrede hestebønner og ærter, og iblødsæt dem med rigeligt vand i minimum 12 timer
På dagen:
- Hæld iblødsætningsvandet fra hestebønnerne og ærterne
- Hak løg og hvidløg fint. Skyl peberfrugt og squash, skræl gulerødder og skær i kvarte.
- Varm olie op i en gryde på middel varme og tilsæt hakkede løg og hvidløg. Svits et par minutter til de er bløde
- Tilsæt spidskommen, koriander, frisk chili eller chilipulver, paprika og kanel. Svits det hele af i et par minutter
- Tilsæt squash, gulerødder og peberfrugt i gryden og svits af i cirka 5 min.
- Tilsæt hakkede tomater, tomatpure, udblødte Ingrid og hestebønner, ærter, vand og boullion
- Lad det simre i 50 minutter til ærterne og hestebønnerne er helt kogte, og grøntsagerne er al dente.
- Smag til med salt og peber og tilsæt evt. hakket mørk chokolade for en rund smag
Server toppet med friske koriander, creme fraiche og ris eller tortilla chips.