Chili sin carne med Ingrid ærter og hestebønner

Af Pure Dansk™

chili sin carne med Ingrid ærter og hestebønner - Pure Dansk
chili sin carne med Ingrid ærter og hestebønner - Pure Dansk

Chili sin carne er et godt grønt alternativ til den klassiske chili con carne. Denne udgave har lige så meget power på smagen, og er fyldt med proteinfyldte bælgfrugter i form af hestebønner og Ingrid ærter, som sikrer fylde og god mæthed.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner og Danske Ingrid Ærter.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Chili sin carne med Ingrid ærter og hestebønner

Antal
4 personer
Tid
1 time

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 3 fed hvidløg 
  • 2 løg 
  • 2 gulerødder 
  • ½ squash 
  • 1 peberfrugt 
  • 1 frisk chili eller 3 tsk. chilipulver alt efter styrke 
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3½ dl vand
  • ½ terning grøntsagsboullion 
  • 1 dåse hakkede tomater 
  • 1 dåse tomatpuré 
  • 2 tsk. stødt koriander 
  • 3 tsk. spidskommen 
  • 2 tsk. paprika, mild  
  • ½ tsk. kanel 
  • 2 knivspids flagesalt 
  • Frisk kværnet sort peber 
  • Evt. 20-30 g mørk chokolade (70%) 
  • Friske koriander til topping  
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner og Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra hestebønnerne og ærterne
  • Hak løg og hvidløg fint. Skyl peberfrugt og squash, skræl gulerødder og skær i kvarte. 
  • Varm olie op i en gryde på middel varme og tilsæt hakkede løg og hvidløg. Svits et par minutter til de er bløde
  • Tilsæt spidskommen, koriander, frisk chili eller chilipulver, paprika og kanel. Svits det hele af i et par minutter
  • Tilsæt squash, gulerødder og peberfrugt i gryden og svits af i cirka 5 min. 
  • Tilsæt hakkede tomater, tomatpure, udblødte Ingrid og hestebønner, ærter, vand og boullion 
  • Lad det simre i 50 minutter til ærterne og hestebønnerne er helt kogte, og grøntsagerne er al dente.
  • Smag til med salt og peber og tilsæt evt. hakket mørk chokolade for en rund smag
  • Serveringsforslag

    Server toppet med friske koriander, creme fraiche og ris eller tortilla chips.

    Efterår Hverdagsmad Børnevenlig Krydret Nem Aftensmad Hovedret Gryderet Mexicansk

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter