chili sin carne med Ingrid ærter og hestebønner - Pure Dansk

Chili sin carne med Ingrid ærter og hestebønner

Af Pure Dansk™

chili sin carne med Ingrid ærter og hestebønner - Pure Dansk

Chili sin carne er et godt grønt alternativ til den klassiske chili con carne. Denne udgave har lige så meget power på smagen, og er fyldt med proteinfyldte bælgfrugter i form af hestebønner og Ingrid ærter, som sikrer fylde og god mæthed.

Forberedelse 10 min / Tilberedning 50 min / I alt 1 t
Denne opskrift er til 4 personer
 

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 3 fed hvidløg 
  • 2 løg 
  • 2 gulerødder 
  • ½ squash 
  • 1 peberfrugt 
  • 1 frisk chili eller 3 tsk. chilipulver alt efter styrke 
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3½ dl vand
  • ½ terning grøntsagsboullion 
  • 1 dåse hakkede tomater 
  • 1 dåse tomatpuré 
  • 2 tsk. stødt koriander 
  • 3 tsk. spidskommen 
  • 2 tsk. paprika, mild  
  • ½ tsk. kanel 
  • 2 knivspids flagesalt 
  • Frisk kværnet sort peber 
  • Evt. 20-30 g mørk chokolade (70%) 
  • Friske koriander til topping  

Fremgangsmåde

Minimum 12 timer før eller dagen før:

  1. Skyl de tørrede hestebønner og ærter, og iblødsæt dem med rigeligt vand i minimum 12 timer

På dagen: 

  1. Hæld iblødsætningsvandet fra hestebønnerne og ærterne
  2. Hak løg og hvidløg fint. Skyl peberfrugt og squash, skræl gulerødder og skær i kvarte. 
  3. Varm olie op i en gryde på middel varme og tilsæt hakkede løg og hvidløg. Svits et par minutter til de er bløde
  4. Tilsæt spidskommen, koriander, frisk chili eller chilipulver, paprika og kanel. Svits det hele af i et par minutter
  5. Tilsæt squash, gulerødder og peberfrugt i gryden og svits af i cirka 5 min. 
  6. Tilsæt hakkede tomater, tomatpure, udblødte Ingrid og hestebønner, ærter, vand og boullion 
  7. Lad det simre i 50 minutter til ærterne og hestebønnerne er helt kogte, og grøntsagerne er al dente.
  8. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. hakket mørk chokolade for en rund smag

Server toppet med friske koriander, creme fraiche og ris eller tortilla chips.

Danske Ingrid Ærter

Den danske Ingrid ært har en fast struktur og intens ærtesmag. Efterfulgt af en let sødme og nøddeagtig smag med noter af majs.

→ Køb Danske Ingrid Ærter