Bøf bearnaise med hestebønner og Anicia linser

Af Pure Dansk™

Bøf bearnaise med hestebønner og Anicia linser
Bøf bearnaise med hestebønner og Anicia linser

Bøf bearnaise går man aldrig galt i byen med, og med vores opskrift på hjemmelavet bearnaise med Anicia linser og hakkebøf med hestebønner.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner og Danske Anicia Linser.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Bøf bearnaise med hestebønner og Anicia linser

Antal
4 personer
Tid
1 time og 15 minutter

Ingredienser

Hakkebøf

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1½ dl havregryn
  • 100 g champignon 
  • Salt og peber
  • Bearnaise

  • ½ dl tørrede Danske Anicia Linser
  • 2 store pastinakker (svarende til 250 g)
  • ½ løg 
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk. salt
  • Peber
  • Saften fra ¼ citron
  • ¼ dl æbleeddike
  • ½-1 tsk. gurkemeje (afhængig af hvor gul du ønsker den. Vi brugte 1 tsk)
  • ½ dl smeltet smør (svarende til 50 g i fast form)
  • ½-1 dl kogevand fra Anicia linser + evt. ekstra vand
  • ¼-½ dl hakket estragon
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Hakkebøf

  • Skyl de tørrede hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. Hæld vandet fra. 
  • Kog hestebønnerne i rigeligt vand. Kog i 45 min. Hæld vandet fra.
  • Kom de kogte hestebønner i en foodprocessor sammen med løg, hvidløg, havregryn og champignon. Blend til det har en ensartet masse. Smag til med salt og peber. 
  • Sæt den på køl i 15-30 min, så den lige får lov at sætte sig lidt. 
  • Form 4 bøffer og steg dem i olie og smør på en pande til de er gyldne på begge sider og gennemtilberedt. 
  • Bearnaise:

  • Kom linserne i en gryde og hæld 1½ dl vand over dem. Lad dem koge 10 min. Imens ordnes resten af grøntsagerne. 
  • Skræl pastinak og skær i grove stykker. 
  • Pil løg og skær i grov tern
  • Pil hvidløg og snit fint. 
  • Kom pastinak, løg og hvidløg i gryden med linser og kom vand over, så det kun lige dækker. Kog i 10-15 min. til pastinakken er mør. 
    Sig vandet fra og gem til senere. 
  • Lad grøntsagerne ligge i gryden og dampe af. Blend grøntsagerne til en glat puré. Smag til med salt, citronsaft, eddike, peber og gurkemeje. 
  • Tilsæt smeltet smør mens du blender. Tilsæt kogevand til sovsen har den ønskede konsistens. Hak estragon og tilsæt. Smag til med salt og peber
  • Serveringsforslag

    Server med hjemmelavede fritter af kartofler eller rodfrugter.

    Aftensmad Hovedret Fransk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter