Bøf bearnaise med hestebønner og Anicia linser

Af Pure Dansk™

Bøf bearnaise med hestebønner og Anicia linser
Bøf bearnaise med hestebønner og Anicia linser

Bøf bearnaise går man aldrig galt i byen med, og med vores opskrift på hjemmelavet bearnaise med Anicia linser og hakkebøf med hestebønner får du en ret fuld af smag.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner og Danske Anicia Linser.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Bøf bearnaise med hestebønner og Anicia linser

Antal
4 personer
Tid
1 time og 15 minutter

Ingredienser

Hakkebøf med hestebønner

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1½ dl havregryn
  • 100 g champignon 
  • Salt og peber
  • Bearnaise med Anicia linser

  • ½ dl tørrede Danske Anicia Linser
  • 250 g pastinakker
  • ½ løg 
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk. salt
  • peber
  • Saften fra ¼ citron
  • 1-2 spsk æbleeddike
  • ½-1 tsk. gurkemeje, det giver den gule farve
  • 50 g smør
  • ½-1 dl kogevand
  • 3-5 stilke frisk estragon
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Hakkebøf med hestebønner

  • Skyl de tørrede hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. Hæld iblødsætningsvandet fra. 
  • Kog hestebønnerne i rigeligt vand med lidt salt i 45 minutter. Hæld kogevandet fra.
  • Hak løg, hvidløg og champignon groft
  • Blend de kogte hestebønner med løg, hvidløg, havregryn og champignon. Blend til det har en ensartet masse, der er lidt fugtig. Den må ikke være tør. Smag til med salt og peber. Sæt farsen på køl i 15-30 minutter, så den lige får lov at sætte sig lidt. 
  • Form 4 bøffer og steg dem i olie og smør på en pande, til de er gyldne på begge sider og gennemstegt. Krydr godt med salt og peber, da det giver den velkendte krydrede smag fra bøffer.
  • Bearnaise med Anicia linser

  • Skyl Anicia linserne og kog i en gryde med 1½ dl vand i 10 minutter.
  • Skræl pastinak og skær i grove stykker, skær løg i grove tern og snit hvidløg fint. 
  • Kom pastinak, løg og hvidløg i gryden med linser og kom vand over, så det kun lige dækker. Kog i 10-15 minutter, til pastinakken er mør og linserne er kogte. Sig vandet fra og gem til senere. Lad grøntsager og linser dampe af i gryden.
  • Blend grøntsager og linser til en glat puré. Smag til med salt, citronsaft, eddike, peber og gurkemeje. 
  • Tilsæt smeltet smør, mens du blender. Tilsæt kogevand til bearnaisesovsen har den ønskede konsistens. Hak estragon og tilsæt. Smag til med salt og peber
  • Serveringsforslag

    Server med hjemmelavede fritter af kartofler eller rodfrugter.

    Aftensmad Hovedret Fransk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter