Bøf Bearnaise med Hestebønner og Anicia linser

Bøf Bearnaise med Hestebønner og Anicia linser

Af Pure Dansk™

Bøf Bearnaise med Hestebønner og Anicia linser

Bøf Bearnaise går man aldrig galt i byen med, og med vores opskrift på hjemmelavet bearnaise med Anicia linser og hakkebøf med Hestebønner, så er der også lidt ekstra plus på samvittigheden. 

Forberedelse 30 min / Tilberedning 45 min / I alt 1 time og 15 min
Opskriften giver til 4 personer 

Ingredienser

Hakkebøf 

  • 1 dl hestebønner, tørrede

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 ½ dl havregryn
  • 100 g champignon 
  • Salt og peber

Bearnaise 

  • ½ dl Anicia linser, tørrede
  • 2 store pastinakker (svarende til 250 g)

  • ½ løg 
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk salt
  • Peber
  • Saften fra ¼ citron
  • ¼ dl æbleeddike
  • ½-1 tsk gurkemeje (afhængig af hvor gul du ønsker den. Vi brugte 1 tsk)
  • ½ dl smeltet smør (svarende til 50 g i fast form)
  • ½-1 dl kogevand fra Anicia linser + evt. ekstra vand
  • ¼-½ dl hakket estragon

Fremgangsmåde

Hakkebøf 
  1. Kom hestebønnerne i en skål og overhæld dem med rigeligt koldt vand. Kom dem i køleskabet i minimum 12 timer. Hæld vandet fra. 
  2. Kog hestebønnerne i rigeligt vand. Kog i 45 min. Hæld vandet fra.
  3. Kom de kogte hestebønner i en foodprocessor sammen med løg, hvidløg, havregryn og champignon. Blend til det har en ensartet masse. Smag til med salt og peber. 
  4. Sæt den på køl i 15-30 min, så den lige får lov at sætte sig lidt. 
  5. Form 4 bøffer og steg dem i olie og smør på en pande til de er gyldne på begge sider og gennemtilberedt. 

        Bearnaise  

        1. Kom linserne i en gryde og hæld 1½ dl vand over dem. Lad dem koge 10 min. Imens ordnes resten af grøntsagerne. 
        2. Skræl pastinak og skær i grove stykker. 
        3. Pil løg og skær i grov tern
        4. Pil hvidløg og snit fint. 
        5. Kom pastinak, løg og hvidløg i gryden med linser og kom vand over, så det kun lige dækker. Kog i 10-15 min. til pastinakken er mør.
          Sig vandet fra og gem til senere. 
        6. Lad grøntsagerne ligge i gryden og dampe af. Blend grøntsagerne til en glat puré. Smag til med salt, citronsaft, eddike, peber og gurkemeje. 
        7. Tilsæt smeltet smør mens du blender. Tilsæt kogevand til sovsen har den ønskede konsistens. Hak estragon og tilsæt. Smag til med salt og peber

        Server med hjemmelavede fritter af kartofler eller rodfrugter