Bælgotto med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Bælgotto med Anicia linser
Vegetarisk
Vegetarisk
Bælgotto med Anicia linser

Er du vild med risotto og bygotto, så skal du prøve denne dejlige cremede og fyldige bælgotto med danske Anicia linser. En lækker og nem vegetarisk ret, som smager dejligt både som den er med brød til, eller som tilbehør til laks eller kylling.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Bælgotto med Anicia linser

Antal
4 personer
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • 4 dl (360 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 2 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg 
  • 3-4 spsk. olie til stegning
  • 1 dl hvidvin
  • 6,5 dl grøntsagsbouillon 
  • 1,5 dl mascarpone
  • 1,5 dl parmesan, revet
  • 1 håndfuld friske urter fx persille eller basilikum 
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Pil løg og hvidløg og snit fint. 
  • Varm en stor pande med olie ved middelhøj varme. Steg løg og hvidløg uden at det tager farve. 
  • Skyl Anicia linserne og kom dem på panden sammen med hvidvin. Lad det stege i et par minutter, til vinen er reduceret. 
  • Skru ned til middel varme. Tilsæt nu grøntsagsbouillon lidt ad gangen. Når linserne er suget noget af væsken til sig, tilsættes lidt mere bouillon. Det skal blot stå og simre og ikke bulderkoge. Således bliver du ved, ind til linserne er møre. Det tager cirka 30-40 min.
  • Sluk herefter for varmen og tilsæt først mascarpone og revet parmesan. Rør godt rundt. Kom til sidst hakkede friske krydderurter i gryden og smag til med salt og peber.
  • Hverdagsmad Børnevenlig Proteinrig Nem Vinter Efterår Aftensmad Hovedret

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter